Κούτσης: «Το πιο δυνατό ματς»

Στο ραδιόφωνο του «ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας» και στην εκπομπή «Σφύριξα κι έληξες», φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κούτσης. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα τόσο σε αγωνιστικό όσο και οργανωτικό επίπεδο, αλλά και για το επόμενο παιχνίδι με τον ΑΟ Σελλάνων.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κούτση στον ΣΠΟΡ FM 89.5:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη Νίκη Βόλου και το πρωτάθλημα

«Ρίχνοντας μία πρώτη ματιά στις ομάδες του ομίλου, η πρώτη μου εικόνα είναι ότι αυτές που μπορούν να χαρακτηριστούν δυνατές, σε εισαγωγικά, είναι λίγες. Οι ομάδες του ομίλου χωρίζονται σε δύο επίπεδα: στις δυνατές και στις πιο αδύναμες. Αυτό συγκριτικά με τον όμιλο που βρισκόμουν την περσινή αγωνιστική χρονιά, όπου υπήρχαν 6-7 ομάδες σε καλό επίπεδο ενώ οι αδύναμες ήταν μόνο 3-4.

Στον όμιλό μας οι δυνατές ομάδες είναι σίγουρα η Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου, βάσει του ρόστερ, των εμφανίσεων, του σχεδιασμού και της δυναμικής τους. Με τον κόσμο τους και θα ήθελα να σταθώ σ’ αυτό το σημείο,  θέλοντας να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας για τη συμπαράστασή του στους ποδοσφαιριστές μας. Για την ομάδα είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή του κόσμου σε όλη αυτήν την προσπάθεια»

Για τις αδυναμίες που έχει εντοπίσει και αν υπάρχει πιθανότητα μεταγραφικής ενίσχυσης

«Δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει αδυναμίες. Όπως δεν υπάρχει και ομάδα που να έχει κάποιες αρετές. Εμείς προσπαθούμε να βελτιώσουμε αυτό που έχουμε και να απαλείψουμε τις αδυναμίες που εντοπίζουμε. Αυτός ο συνδυασμός θα μας βοηθήσει να γίνουμε πιο ισχυροί. Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να πω, πως ο προκάτοχός μου έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά. Είναι μία αλήθεια και θα ήθελα να το αναφέρω».

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

«Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Από τη στιγμή που αναλαμβάνεις μία ομάδα, ταυτόχρονα έχεις και την ευθύνη. Είσαι υποχρεωμένος να επωμιστείς όλη την ευθύνη για τα αποτελέσματα και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας».

 Για την οργάνωση της ομάδας

«Αν θα μιλάγαμε σε κάποια άλλη χώρα, δεν θα μου κάνατε αυτή την ερώτηση, γιατί θεωρούνται αυτονόητα. Παρόλ’ αυτά πρέπει να αναφερθώ γιατί λίγοι σύλλογοι έχουν τις προϋποθέσεις και τις εγκαταστάσεις για δουλέψει ένας προπονητής και πολύ περισσότερο οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρη η ομάδα. Είναι κάτι που πρέπει να τονίσουμε και να αναδείξουμε γιατί στην Ελλάδα επικρατεί το: πρώτα να φτάσουμε στον στόχο και μετά να οργανωθούμε. Παράδειγμα, να φτάσω στην τελική φάση του Κυπέλλου ώστε να πάρω τα χρήματα από μία τηλεοπτική συμφωνία και μετά να φτιάξω ένα γυμναστήριο. Ενώ, είναι αυτονόητο πως πρώτα πρέπει να φτιάξεις το γυμναστήριο για να δυναμώσεις και μετά να ανέβεις επίπεδο».

Για το ότι θα κλείσουν για συντήρηση τα δύο γήπεδα του Πανθεσσαλικού

«Αν είναι για καλό, καλώς να γίνει. Για εμάς γίνεται και θα μας βοηθήσει στη συνέχεια»

Για την απόδοση της ομάδας στο πρώτο 20λεπτο, στο ματς της Στυλίδας, για το οποίο αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα

«Είναι αλήθεια πως δεν ήμασταν αυτοί που θα έπρεπε. Ανασταλτικός παράγοντας για τις ποιοτικές ομάδες – η Νίκη Βόλου είναι μία ποιοτική ομάδα – είναι οι συνθήκες. Όταν ο αγωνιστικός χώρος δεν προσφέρεται για αγώνα και έχεις να αντιμετωπίσεις και το γεγονός πως είσαι πίσω στο σκορ, ενδεχομένως το μείγμα να σε αγχώσει και να σε εκνευρίσει. Θα πρέπει η νοοτροπία μας να είναι, να μην αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο να πηγαίνει χαμένο. Να μην χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Για το ματς με τον ΑΟ Σελλάνων

«Οπωσδήποτε πρόκειται για μία ομάδα καλύτερη από αυτές που αγωνιστήκαμε. Δεν είναι τυχαίο που έχει κάνει και αυτή δύο νίκες. Συνδυάζει την εμπειρία και το ταλέντο. Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματά μου από το παιχνίδι που παρακολούθησα μεταξύ του ΑΟ Σελλάνων με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Είναι ένα παιχνίδι που χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, όπως, βέβαια, πρέπει και με όλα τα παιχνίδια. Έχει ιδιαιτερότητες και αγωνιστούμε όπως πρέπει για να κερδίσουμε».

Για το αν το γήπεδο θα επηρεάσει το σχήμα που θα παρατάξει στον Παλαμά

«Φυσικά και μπορεί η ενδεκάδα να επηρεαστεί από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε για το γήπεδο, μιλούν για αγωνιστικό χώρο που είναι κατάλληλος για “μότο κρος”. Δεν το έχω δει όμως, οπότε δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Αν οι συνθήκες δεν είναι πάνω στον σχεδιασμό σου, τότε επιβάλλεται να τον αλλάξεις».

Για την κατάσταση του Τσεμπερίδη και του Δωματά

«Ο Τσεμπερίδης ακολουθεί πλέον όλο το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας αλλά όπως είναι φυσιολογικό, όχι στο 100% ενώ μετά την προπόνηση πραγματοποιεί κάποιες εξειδικευμένες ασκήσεις ώστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει για τον Δωματά. Είμαι κι ένας προπονητής που προστατεύει τους ποδοσφαιριστές. Προτιμώ να χάσει ένα παιχνίδι, παρά να χάσει τέσσερα από κάποια υποτροπή»

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

«Μπορεί να ακουστούν λίγο τετριμμένα αυτά που θα πω για τον κόσμο, όμως αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, θέλουμε να συμπαραστέκεται στην ομάδα να δείχνει αγάπη και περισσότερο στις δυσκολίες».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις