Με Χρήστου ο Ολυμπιακός Β. 1-0 τον Αχιλλέα (photos)

Με γκολ του Λεωνίδα Χρήστου στο 33′ ο Ολυμπιακός Βόλου έκαμψε την αντίσταση του Αχιλλέα Φαρσάλων στο Πανθεσσαλικό, σημειώνοντας την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και την τέταρτη σε έξι παιχνίδια στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και άλλα τέρματα, αν ήταν πιο εύστοχοι και πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια.
Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ανώτερος του Αχιλλέα Φαρσάλων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε δίκαια της φιλοξενούμενης ομάδας με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα από την έναρξη του και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ μέχρι το 15’, το οποίο δεν ήρθε. Στο 15λεπτο που ακολούθησε (15’-30’), ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή παρουσία. Όμως, από το 30’ μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να πετύχουν τέρμα με κεφαλιά του Χρήστου στο 33’, ενώ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να σημειώσουν τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά, χωρίς να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το 75’, όπου και ανέβασε στροφές, χωρίς ωστόσο νστη συνέχεια να καταφέρει να πετύχει το τέρμα που θα «κλείδωνε» την υπόθεση νίκη. Οι φιλοξενούμενο από τη μεριά τους δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αμύνα των «ερυθρόλευκων», που ήταν εξαιρετική σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, με την κεφαλιά του Χρήστου από το πρώτο ημίχρονο.
Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι τόσο ο Λούγκος, όσο και ο Καμπλιώνης αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι, καθώς τραυματίστηκαν, με τον δεύτερο να αποχωρεί με φορείο προς από το γήπεδο, δεχόμενος τα χειροκροτήματα του κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Λάκης Μπακάλης, επέλεξε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Καραγκιολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Γελαδάρης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των «ερυθρόλευκων» συνέθεσαν οι Νόνης και Τόσκας. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Λούγκος με τον Ρόκα και μπροστά τους στον άξονα τοποθετήθηκε ο Ευθυμιάδης και στις πτέρυγες οι Διβανές από δεξιά και Καμπλιώνης από αριστερά. Τέλος, θέση σέντερ φορ πήρε ο Χρήστου.

Προηγήθηκε με κεφαλιά του Χρήστου, ο Ολυμπιακός
Μόλις στο 6’ ο Διβανές έπιασε το σουτ από κοντινή θέση, με τη μπάλα να κοντράρει πάνω σε πόδι αμυνόμενου του Αχιλλέα Φαρσάλων. Στο επόμενο λεπτό, ο Καμπλιώνης σούταρε απόμακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
Ο Αχιλλέας προσπάθησε να απειλήσει στο 28’, με ψιλοκρεμαστό σουτ του Αραπίτσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα από σέντρα του Νεμπεγλέρα από δεξιά, αλλά ο Καραγκιολίδης μπόκαρε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Με τη συμπλήρωση 30λεπτών, ο Καμπλιώνης μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Κούλπα να τον ανατρέπει καθαρά και τον διαιτητή, κ. Παπακωνσταντίνου, να «κλείνει τα μάτια» και να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Στο 31’ ο Χρήστου προσπάθησε να απειλήσει από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Αυτό που δεν κατάφερε ο Χρήστου στο 31’, το πέτυχε στο 33’ με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Διβανέ από τη δεξιά πλευρά.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Χρήστου έβγαλε κεφαλιά-πάσα στον Ευθυμιάδη που σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του απέκρουσε ενστικτοδώς ο Χάμος, που απομάκρυνε τη μπάλα από την περιοχή του, διώχνοντας παράλληλα και τον κίνδυνο που διέτρεχε η ομάδα του.
Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Βούλγαρης σούταρε από κοντινή απόσταση στο 41’, με τον Καραγκιολίδη να μπλοκάρει άνετα και να διατηρεί ανέπαφη την εστία του.Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου οδηγήθηκε στα  αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα ενός τέρματος, με την κεφαλιά του Χρήστου από το 33’.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος
Τρία λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ρόκας δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει απελπιστικά άουτ. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Καμπλιώνης σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Στο 68’ η κεφαλιά του Νόνη και στο 74’ η κεφαλιά του Σέττου κατέληξαν άουτ.
Δεκαπέντε λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού, ο Σέττος επιχείρησε να απειλήσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής με σουτ τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Χάμο, ο οποίος απέκρουσε ενστικτοδώς. Στο 79’ ο Τόσκας έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή του Αχιλλέα, με τον Χάμο να του φράζει το δρόμο, αποκρούοντας σωτήρια.
Στο 82’ ο Μέμμος έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Διβανέ να μαρκάρεται από αντίπαλο ποδοσφαιριστή και να πέφτει στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής, κ. Παπακωνσταντίνου, διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από τέσσερα λεπτά, η κεφαλιά του Σέττου, πέρασε πάνω από την εστία του Χάμου και το παιχνίδι έληξε με 1-0 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Σκόρερ: 33’ Χρήστου.
Κίτρινη: 51’ Σάββας-45’ Κούλπας, 63’ Κουρούμαλος, 66’ Καραγκούνης.
Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας).
Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Λούγκος (43’ λ.τρ. Δ. Κόκας), Διβανές, Ρόκας, Χρήστου, Ευθυμιάδης (78’ Μέμμος), Καμπλιώνης (90’ λ.τρ. Αγγελής).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Χάμος, Μάρκου (57’ Κατσανάκης), Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Καραμπούζης, Τλούπας, Αραπίτσας (82’ Κομισόπουλος), Καραγκούνης, Βούλγαρης.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις