Θρίαμβος της Νίκης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Β. (photos)

Θρίαμβος της Νίκης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 1-3 των «ερυθρολεύκων», σημειώνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου της. Η Νίκη ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό με δύο γρήγορα γκολ στο 8’ με πέναλτι του Μέτσε και στο 12’ με φοβερό βολέ του Ιορδανίδη, με τους «ερυθρόλεύκους» να μειώνουν στο σκορ στο 18’ με κεφαλιά του Τόσκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη πέτυχε γρήγορα το 1-3 με σουτ του Ιορδανίδη στο 54’, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αντιδράσει στη συνέχεια, χάνοντας το ντέρμπι.

Να σημειώσουμε, πως η Νίκη έχει καταφέρει φέτος να είναι αήττητη στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΝΠΣ Βόλος, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Πώς έπαιξαν οι ομάδες

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Λάκης Μπακάλης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καραγκιολίδης, ενώ ως δεξιός μπακ έπαιξε ο Δ. Κόκας και αριστερός ο Γελαδάρης. Οι Νόνης και Τόσκας ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Λούγκος και Ρόκας. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Διβανές και Μέμμος, με τον Ευθυμιάδη να έχει επιτελικό ρόλο, πίσω από τον Χρήστου που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Η Νίκη από την πλευρά της αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Θεολόγη, ενώ ο Γενιτσαρίδης ήταν ο δεξιός οπισθοφύλακας. Τη θέση του αριστερού μπακ κάλυψε ο Λάιος, με τους Καρτσαμπά και Κραγιόπουλο να είναι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Μέτσε και Ντόλγκι, ο Ντινιωτάκης αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Μπάιριτς στην αριστερή, με τον Ιορδανίδη να παίζει πίσω από τον Τζιώρα που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός

Στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με στόχο να πιέσει την άμυνα της Νίκης, χωρίς πάντως να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία για γκολ. Η Νίκη από την πλευρά της στην πρώτη φορά που επισκέφτηκε τα καρέ του Ολυμπιακού κέρδισε πέναλτι. Μετά από λάθη αμυνόμενων των «ερυθρολεύκων», η μπάλα έφτασε στον Ιορδανίδη, αυτός ανατράπηκε από τον Καραγκιολίδη με τον Τεβεκέλη να καταλογίζει την «εσχάτη των ποινών». Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μέτσε γράφοντας το 0-1.

Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην έχουν συνέλθει από την ψυχρολουσία του 0-1, δύο λεπτά αργότερα η Νίκη πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Ο Ιορδανίδης με ωραία κίνησε απέφυγε τον Νόνη, στόπαρε τη μπάλα και με ένα εκπληκτικό σουτ βολέ έγραψε το 0-2 και έτρεξε να το πανηγυρίσει με τους οπαδούς της ομάδας του στο νότιο πέταλο του Πανθεσσαλικού.

Ο Απόλυτος αιφνιδιασμός από τη Νίκη, η οποία μάλιστα μέσα στη σύγχυση που επικρατούσε στον Ολυμπιακό, λίγο έλειψε να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον Τζιώρα, όταν μετά από σέντρα του Ιορδανίδη, με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, γρήγορα κατάφερε και μείωσε το σκορ σε 1-2 στο 18’ από μια στατική φάση. Ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε φάουλ και ο προωθημένος Τόσκας με εξαιρετική κεφαλιά σκόραρε.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο από το 20’ έως το 45’, με τη Νίκη πάντως να είναι καλύτερα τακτικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιο επικίνδυνη επιθετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εύκολα το λάθος στην πίεση που ασκούσαν οι παίκτες και οι παίκτες της Νίκης προσπαθούσαν να τα εκμεταλλευτούν.

Στο 20’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε ο Τζιώρας με κεφαλιά ανάγκασε τον Καραγκιολίδη να κάνει σωτήρια απόκρουση, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Από το λεπτό εκείνο και μέχρι το 37’ δεν υπήρχε άλλη φάση στο ματς. Στο 37’ ο Μέτσε εκτέλεσε κόρνερ, ο Καρτσαμπάς έπιασε την κεφαλιά, με τον Καραγκιολίδη να διώχνει σε κόρνερ. Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 43 και ήταν και πάλι για τη Νίκη. Ο Μέτσε εκτέλεσε φάουλ, ο Τζιώρας έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά άουτ.

Και τρίτο γκολ η Νίκη στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λάκης Μπακάλης πέρασε στο 46’ τον Καμπλιώνη αντί του Λούγκου, με στόχο να αποκτήσει μεγαλύτερη ταχύτητα η ομάδα από τα άκρα. Και αφού πρώτα στο 52’ μετά από σέντρα του Καμπλιώνη από τα δεξιά ο Χρήστου με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, στο 54’ η Νίκη έφτασε στο 1-3. Ο Ντινιωτάκης από τα δεξιά έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Ιορδανίδης με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το τρίτο γκολ της Νίκης και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Η Νίκη έχοντας το σκορ υπέρ της διαχειρίστηκε έξυπνα το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων έπρεπε να ρισκάρει, με τον Μπακάλη να ρίχνει στο ματς και τον Σέττο, βγάζοντας τον Νόνη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 60’ και μετά, χάνοντας ορισμένες καλές ευκαιρίες να σκοράρουν και να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Στο 62’ μετά από κόρνερ του Ευθυμιάδη ο Διβανές πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 77’ μέσα από την περιοχή ο Σέττος μόνος απέναντι από τον Θεολόγη πλάσαρε άουτ, για να χαθεί σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ενώ στο 79’ σε σέντρα του Μέμμου, ο Σέττος πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά έξω από το δοκάρι του Θεολόγη.

Στο 88’ ο Μέμμος από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, ο Χρήστου με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Θεολόγη που απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Καμπλιώνης επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να χτυπά σε σώματα αμυνομένων.

Η Νίκη στο 90’ είχε καλή στιγμή για να πετύχει τέταρτο τέρμα, όταν ο Καραγκιολίδης έπεσε στα πόδια του Αναστασίου και αποσόβησε τον κίνδυνο, μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στο 91’  ο Σέττος σούταρε, με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ η τελευταία στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 95’ όταν ο Ντόλγκι εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καραγκιολίδη.

Διαιτητής: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Αϊνάλης, Φράγιος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Ρόκας- Κραγιόπουλος, Ντινιωτάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Δ. Κόκας, Γελαδάρης, Νόνης (73’ Σέττος), Τόσκας, Λούγκος (46’ Καμπλιώνης), Μέμμος, Ρόκας, Χρήστου, Ευθυμιάδης, Διβανές.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος, Καρτσαμπάς (76’ λ.τρ. Βέργος), Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης, Ντινιωτάκης, Μπάιριτς (52’ Μπάιριτς), Τζιώρας (67’ Αναστασίου), Κραγιόπουλος (58’ Κοντοές).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις