Ερασιτεχνική ΑΕΛ κατά Κούγια: Ποτέ άλλοτε…

Ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Κυριακής (28/10) η Ερασιτεχνική Α.Ε.Λ. στην οποία στρέφεται κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια, από τον οποίο ζητάει να αποχωρήσει από τα κοινά της ομάδος, ενώ ρίχνει τα «βέλη» της και προς τους Πολιτειακούς παράγοντες που κωφεύουν στην όλη αυτήν κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Αναλυτικά:
«Ποτέ άλλοτε στην 54χρονη Ιστορία της ΑΕΛ πρόεδρος, ιδιοκτήτης ή μεγαλομέτοχος δε διέσχισε το γήπεδο και εισέβαλε, δίκαια ή άδικα, σε κερκίδα για να προπηλακίσει, να επιτεθεί και να υποδείξει στους συνοδούς του σεκιούριτι και αστυνομικούς να συλλάβουν φιλάθλους της ομάδας αντί τον ίδιο που ξεκίνησε επεισόδια.

Ποτέ άλλοτε δεν έγινε η ομάδα μας αντικείμενο πανελλήνιου χλευασμού και σχολιασμού των ανωτέρω στιγμιότυπων αντί των αγωνιστικών.

Ποτέ άλλοτε δεν παρακολουθούσε μια ολόκληρη πόλη αποσβολωμένη και άπραγη συνεχόμενα παραληρήματα, πρακτικές τρομοκρατίας, ρατσισμού και κοινωνικού ολοκληρωτισμού με αφετηρία μια ομάδα. Τοπικές αρχές, πολιτικοί παράγοντες, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης, κωφεύουν, νίπτουν τας χείρας τους ή συνδράμουν με τη στάση τους στην καθίζηση του γοήτρου ομάδας και πόλης. Η προτροπή για “ενότητα” ισοδυναμεί με ανοχή μιας κατάστασης που η πλειοψηφία των φιλάθλων δε μπορεί να αποδεχθεί, άκρως προσβλητική για την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει η ΑΕΛ για τη πόλη μας.

Τι άλλη απάντηση, εκτός από επίθεση συκοφαντίας και λάσπης, μπορούμε να πάρουμε για να σταματήσει αυτή η παρακμή πέραν από την αποχώρηση του, νομικά εκτεθειμένου, διχαστικού παρόντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος;»