Δ. Μουρτζίνος: Ισονομία από το Δήμο Βόλου ζητεί ο Ολυμπιακός

Ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Βόλου, Δημήτρης Μουρτζίνος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» σχετικά με την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η διοίκηση ενός ερασιτεχνικού σωματείου, με πολύ μεγάλη εκπροσώπηση, συνάντησε για δύο ώρες τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στον οποίο ανέπτυξε όλα τα θέματα που αφορούν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σ’ αυτή την πόλη προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε θέματα, τα οποία σε άλλες περιπτώσεις θα αποτελούσαν καθημερινότητα. Είναι περίεργο η διοίκηση ενός συλλόγου να ζητήσει και να έχει επαφή με ανθρώπους, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν έναν σύλλογο, ο οποίος ματώνει καθημερινά και αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα; Έχουμε δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις, πως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια. Είναι ένα αθλητικό σωματείο, είναι μία μεγάλη οικογένεια, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις κι όπως συνηθίζω να λέω, ο Ολυμπιακός είναι μία μικρή «Ελλάδα». Έχει την κυβέρνηση του, την αντιπολίτευση, έχει τους αντιφρονούντες, έχει τα πάντα. Κάποιοι χρησιμοποίησαν χαρακτηρισμούς αισχίστου είδους, τους οποίους και επιστρέφουμε, για τους εκπροσώπους της διοίκησης του Ολυμπιακού, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον κ. Βασιλειάδη.

Τόσο εμένα, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου, τα εξέλεξαν τα μέλη του συλλόγου μας και έχουμε την τιμή να τους εκπροσωπούμε, όπου κρίνουμε αναγκαίο ότι πρέπει να πάμε. Κανείς δεν έχει την δυνατότητα να μας απαγορεύσει να κάνουμε μία επίσκεψη, την οποία κρίνουμε ότι θα είναι για το συμφέρον του συλλόγου.

Με τον υπουργό μιλήσαμε για πολλά και διάφορα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό Βόλου. Όταν φτάσαμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, συζητήσαμε το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί τον Ολυμπιακό και που είναι το ΕΑΚ, η φυσική και ιστορική έδρα της ομάδας. Καλοπροαίρετα ζητήσαμε, ως Βολιώτες, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των έργων στο ΕΑΚ.

Ο φορέας εκτέλεσης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου, καθώς το ΕΑΚ ανήκει στην δικαιοδοσία του. Ο Δήμος από την πλευρά του έχει αποταθεί σε δύο πηγές για να αντλήσει χρήματα. Η μία είναι η Περιφέρεια, η οποία έχει βγάλει ένα κονδύλι και επειδή τα έργα είναι σε υψηλό επίπεδο, καθώς το ΕΑΚ χρειάζεται μία ριζική αναμόρφωση και ανακαίνιση, έχει αποταθεί και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο κ. Βασιλειάδης προτίθεται να εγγράψει ένα κονδύλι στον προϋπολογισμό του υπουργείου και θα το διαθέσει στο Δήμο Βόλου, ο οποίος με ιδία συμμετοχή θα προχωρήσει στην εκτέλεση των εργασιών.

Ένα κομμάτι στην ανακοίνωση μας τονίζει τη λέξη ισονομία. Εμείς το μόνο που ζητούμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, όσο είμαστε διοίκηση στον Ολυμπιακό Βόλου, είναι η ισονομία στη διαχείριση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Ήταν και ένα από τα θέματα που συζητήθηκε με τον υπουργό. Αυτή τη στιγμή, φυσικά και δεν υπάρχει ισονομία σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό.

Το αίτημα του δήμου Βόλου, που κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τα έργα στο ΕΑΚ, είχε ημερομηνία πρωτοκόλλου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εμείς είχαμε ζητήσει το ΕΑΚ για να κάνουμε απλά τον αγιασμό της ομάδας στις 21 Ιουλίου. Το γήπεδο, τότε, είχε κλείσει με την πρόφαση ότι ξεκινούν οι εργασίες στο ΕΑΚ. Ένα έργο για το οποίο δεν είχε εξασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ.

Δεν θέλω ως γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού Βόλου να μπω σε πολιτικές διαδικασίες, ώστε να πω με ποιο τρόπο μπορεί να επιβληθεί η ισονομία. Ακόμη κι αν οι εργασίες στο ΕΑΚ προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, το έργο δεν θα έχει ολοκληρωθεί, αν δεν περάσει τουλάχιστον ενάμιση χρόνος. Αυτό που έχω να πω είναι, ότι τις λύσεις τις δίνει η ζωή. Μετά από 1,5 χρόνο, που θα είναι έτοιμο το ΕΑΚ, οι πολίτες του Βόλου και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν την ισονομία. Μέλημά μας – και πρωταρχικός μας στόχος – είναι να αλλάξει όψη το ΕΑΚ.

Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη από το δήμο Βόλου γήπεδο για προπονήσεις. Έχουμε πάρει κατ’ επανάληψη αρνητικές απαντήσεις. Κάποια θέματα τα χειρίζεται με σύνεση η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου. Με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα του συλλόγου. Επισημαίνω και πάλι, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν θα συρθεί σε πολιτικό παιχνίδι. Ξέρουμε πως θα κινηθούμε και τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε. Παρόλη την ταλαιπωρία που υφίσταται το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με δύο βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Κι απ’ ότι φαίνεται η ομάδα καλπάζει για να ανέβει στη μεγαλύτερη κατηγορία».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις