Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Ολυμπιακός Β. με Αναγέννηση

Δύο γκολ ήταν αρκετά για να κερδίσει ο Ολυμπιακός Βόλου την Αναγέννηση Καρδίτσας, όμως, το τελικό 2-1, κόντρα στην ουραγό του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής αποδεικνύει ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί απέναντι στην χειρότερη ομάδα του ομίλου, προβληματίζοντας τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού που έδωσε το «παρών» στο Πανθεσσαλικό στάδιο για να τον ενισχύσει.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ του Οικονομόπουλου στο 5’. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πίεσαν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους, όμως, κατάφεραν να σημειώσουν το 2-0 στο 27’, με κεφαλιά του Λεάντρο και να αποκτήσουν σκορ ασφαλείας πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου, δεν άλλαξε κάτι στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει απειλητικός στα πρώτα λεπτά, με τα σουτ των Ευθυμιάδη και Λώττα, όμως, στη συνέχεια προβλημάτισε με την απόδοση του και τελικά δέχθηκε γκολ στο 72’ από τον Λουκά.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Παλιούρας. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά παρατάχθηκαν οι Παπουτσογιαννόπουλος, Οικονομόπουλος, Λεάντρο και Μπουτζίκος. Το κεντρικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Κόλα και Ρόκας. Ρόλο «δεκαριού» είχε ο Ευθυμιάδης, ενώ στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Λώττας (δεξιά) και Καμπλιώνης (αριστερά). Επίσης, στην κορυφή της επίθεσης επιλέχθηκε ο Ζγκούρι.

Πώς παρατάχθηκε η Αναγέννηση Καρδίτσας
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Ζόραν Μπάμποβιτς, παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Κούτσικος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Αναγνωστόπουλος και το αριστερό ο Καραμπίνας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ξανθόπουλος και Γόρδιος. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Τζέλλος, με τον Γκούρλα, που είχε δίπλα του, τον Δ. Αλεξίου (δεξιός μέσος) και τον Τσιατά (αριστερός μέσος). Τέλος, για την επίθεση επιλέχθηκαν οι Καρβούνης και Λουκάς.

Σκόραραν οι κεντρικοί αμυντικοί
Μόλις στο 3’ ο Παπουτσογιαννόπουλος δοκίμασε το δεξί του πόδι από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κούτσικου. Μετά από δύο λεπτά, ο Οικονομόπουλος άνοιξε το σκορ με γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή της Αναγέννησης Καρδίτσας, έπειτα από πάσα του Ζγκούρι με το κεφάλι.

Στο 7’ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν με τον Καρβούνη να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση, αποκρούστηκε από τον Παλιούρα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λώττας σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κούτσικου.
Στη συνέχεια υπήρξε ένα κενό διάστημα, με τον Ολυμπιακό να δείχνει να μη θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου δεύτερου τέρματος και τελικά να ανεβάζει ρυθμό μετά το 20’. Στο 25’ ο Ζγκούρι βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και αφού πρώτα έγινε αποδέκτης της μπάλας, στην εξέλιξη της φάσης σούταρε και έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κούτσικου.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά και ο Λεάντρο με δυνατή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, σημείωσε το 2-0. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το σουτ που δοκίμασε ο Ρόκας από απόσταση, μπλόκαρε ο Κούτσικος.
Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Γόρδιος επιχείρησε να εκτελέσει απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι, όμως, η μπάλα κόντραρε αρχικά σε παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου και έπειτα αποκρούστηκε από τον Παλιούρα σε κόρνερ.

Μείωσε με τον Λουκά η Αναγέννηση
Πέντε λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Οικονομόπουλος έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν τα σουτ που επιχείρησαν οι Λώττας στο 52’ και Καμπλιώνης στο 55’. Στη συνέχεια του παιχνιδιού, τα μακρινά σουτ που δοκίμασαν οι Ευθυμιάδης στο 56’ και Λώττας στο 59’, αποκρούστηκαν αμφότερα από τον Κούτσικο, που έπεσε στη δεξιά του γωνιά και παραχώρησε κόρνερ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, το γκολ του Καμπλιώνη ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Κούτσικο. Στο 63’ το σουτ που επιχείρησε ο Κόλα δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Αναγέννησης, που είδε τη μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.
Στο 72’ η Αναγέννηση ευτύχισε στην πρώτη της επίσκεψη στο δεύτερο ημίχρονο να μειώσει σε 2-1 με διαγώνιο σουτ του Λουκά, ο οποίος νίκησε τον Παλιούρα και άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι. Ωστόσο, μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ και οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν ένα δύσκολο «τρίποντο», με βάση την εικόνα που παρουσίασαν.

Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός Βόλου
Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν συνολικά τους 28 βαθμούς στο πρωτάθλημα, μετρώντας συνολικά εννέα νίκες και έχοντας μόνο μία βαθμολογική απώλεια, η οποία ήταν, η «λευκή» ισοπαλία με τη συμπολίτισσα Νίκη Βόλου. Πλέον, ο Ολυμπιακός αύξησε τη διαφορά του στους 5 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και έτσι, μετά την ολοκλήρωση και της 10ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (σ.σ. θα πραγματοποιηθούν αύριο οι υπόλοιποι αγώνες), θα συνεχίσει να φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Σκόρερ: 5’ Οικονομόπουλος, 27’ Λεάντρο-72’ Λουκάς.
Κίτρινες: 36’ Ρόκας-38’ Καραμπίνας, 39’ Τζέλλος, 49’ Δ. Αλεξίου.
Διαιτητής
: Μπουρουτζίκας (Λάρισας).
Βοηθοί
: Πατέτσος, Μπουρονίκος (Λάρισας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Οικονομόπουλος, Λεάντρο, Μπουτζίκος, Κόλα, Ρόκας (66’ Σκοπελίτης), Καμπλιώνης (66’ Φλίγκος), Λώττας (45’ Νόνης), Ευθυμιάδης (85’ Ναζίμ), Ζγκούρι.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
: Κούτσικος, Ξανθόπουλος, Καραμπίνας, Δ. Αλεξίου, Γκούρλας (87′ E. Αλεξίου), Τζέλλος, Γόρδιος, Αναγνωστόπουλος, Τσιατάς (68’ Πρίφτι), Καρβούνης, Λουκάς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις