Η Ελλάδα μαθαίνει τους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Euro2020

Μοιράσου το άρθρο

Έτσι όπως τα… κάναμε, θα χρειαστούμε όχι λίγη αλλά πολλή τύχη και φυσικά πολύ καλύτερες εμφανίσεις για να βρεθούμε στο Euro 2020. Η κλήρωση για τα προκριματικά της διοργάνωσης πραγματοποιείται στις 13:00 στο Δουβλίνο και η Ελλάδα θα βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει πως θα βρει τρεις τουλάχιστον θεωρητικά ισχυρότερες αντιπάλους διεκδικώντας ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου της. Μάλιστα μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στον όμιλό της στο Nations League δεν αρκεί τίποτα λιγότερο από μια θέση στη δυάδα για να προκριθεί, αφού δεν μπορεί να ευνοηθεί από τυχόν πρόκριση αντιπάλου της στον όμιλο μέσω play offs του Nations League.

Οι 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα χωριστούν σε πέντε ομίλους των έξι ομάδων και άλλους πέντε των πέντε. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ θα προκριθούν στα τελικά και μαζί με τις τέσσερις που θα προκύψουν από τα play offs του Nations League θα βρεθούν στα τελικά, που θα διεξαχθούν σε 12 πόλεις 12 διαφορετικών χωρών της Ευρώπης (ημιτελικοί και τελικός θα γίνουν στο Λονδίνο).

Η Ελλάδα μετά την… ελεύθερη πτώση που σημείωσε στο ranking τα τελευταία χρόνια είναι στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και ΔΕΝ μπορεί να κληρωθεί με Ουγγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κύπρο, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία και Γεωργία.

Από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα «ψωνίσει» μια εκ των Ελβετίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Αγγλίας, Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κροατίας και Πολωνίας.

Από το δεύτερο θα βρεθεί στο δρόμο της μια από τις Γερμανία, Ισλανδία, Βοσνία, Ουκρανία, Δανία, Σουηδία, Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία και Τσεχία.

Από το τρίτο θα αντιμετωπίσει μια από τις Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Βουλγαρία και Ισραήλ.

Στο πέμπτο γκρουπ βρίσκονται οι ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία, Γιβραλτάρ και Νησιά Φερόε.

Τέλος, στο έκτο γκρουπ είναι Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα και Σαν Μαρίνο.

Στην κλήρωση οι μοναδικοί περιορισμοί (για πολιτικούς λόγους) είναι να κληρωθούν Ισπανία και Γιβραλτάρ, καθώς και να συνυπάρξουν Κόσοβο, Βοσνία και Σερβία.

Το πρόγραμμα των προκριματικών:
1η αγωνιστική: 21–23 Μαρτίου 2019
2η αγωνιστική: 24–26 Μαρτίου 2019
3η αγωνιστική: 7–8 Ιουνίου 2019
4η αγωνιστική: 0-111 Ιουνίου 2019
5η αγωνιστική: 5–7 Σεπτεμβρίου 2019
6η αγωνιστική: 8–10 Σεπτεμβρίου 2019
7η αγωνιστική: 10–12 Οκτωβρίου 2019
8η αγωνιστική: 13–15 Οκτωβρίου 2019
9η αγωνιστική: 14–16 Νοεμβρίου 2019
10η αγωνιστική: 17–19 Νοεμβρίου 2019

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις