Δεν είναι τυχαία στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα

Από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η Νίκη Βόλου βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, νικώντας τον Οικονόμο Τσαριτσάνης εντός έδρας, με σκορ 4-0, κι εκμεταλλευόμενη παράλληλα το “στραβοπάτημα” του Ολυμπιακού στην Άμφισσα. Μία πρωτιά δίκαιη, βάσει της μέχρι τώρα εικόνας των κυανολεύκων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός αυτού.

Γράφει ο Κώστας Καραγεωργόπουλος

Αναφερόμενοι στο αγωνιστικό πλαίσιο, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η Νίκη είναι αήττητη, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα, είναι η πιο παραγωγική ομάδα της Γ’ Εθνικής, με 30 τέρματα ενεργητικό κι έχει την καλύτερη άμυνα στον τέταρτο όμιλο, με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό. Παράλληλα, διαθέτει στο ρόστερ της τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, τον Λόρι Κέρι, ο οποίος έχει πετύχει 13 γκολ, σε 11 επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος. Στοιχεία, τα οποία μαρτυρούν την αγωνιστική ποιότητα των κυανόλευκων, την ανωτερότητά της, σε σχέση με τους αντιπάλους της και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ρόστερ είναι δομημένο για τα “μεγαλύτερα σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

Παράλληλα, στα εκτός των τεσσάρων γραμμών, οι κυανόλευκοι δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ελβετικό ρολόι. Η οικονομική συνέπεια προς τους “υπαλλήλους” της ομάδας κρίνεται ως το σημαντικότερο. Παίκτες και τεχνικό τιμ δουλεύουν χωρίς έννοιες στο κεφάλι τους, ασχολούμενοι μόνο με τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του συνόλου. Έργο Νίκου Ιμεράι, το οποίο, αν για μερικούς φαντάζει δεδομένο, ειδικά στην ποδοσφαιρική Ελλάδα, ασχέτως κατηγορίας, γελιούνται. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η πλαισίωση του ισχυρού άνδρα της Νίκης από ανθρώπους με αγάπη για την ομάδα, διάθεση για δουλειά και φιλότιμο. Άνθρωποι που, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, δουλεύουν ακατάπαυστα, προκειμένου ο οργανισμός “Νίκη Βόλου” να λειτουργεί, όπως του αρμόζει, απολύτως σωστά κι αξιοπρεπέστατα. Κρίνει κάποιος πως υπερβάλλω; Μπορείτε να ανατρέξετε σε πρόσφατες δηλώσεις ποδοσφαιριστών, όπως του Βασίλη Ρόβα και του Φάμπιο Ταβάρες, των οποίων τα βιογραφικά είναι πολύ “βαριά” για τη Γ’ Εθνική, παίκτες, οι οποίοι πρόσφατα είχαν εμπειρίες από τις παραπάνω κατηγορίες του εγχώριου ποδοσφαίρου μας. Αυτό που συνάντησαν στη Νίκη, τους θυμίζει… “Σούπερ Λιγκ”.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και το άλλο… Η Νίκη διαθέτει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν έχει προλάβει να “καρπωθεί” ακόμα. Έναν “συνδετικό κρίκο” του αγωνιστικού και του εξωαγωνιστικού, ο οποίος πριν λίγες μέρες “κόλλησε” στην κυανόλευκη αλυσίδα. Ο Ράτκο Ντόστανιτς. Αποτελεί κοινώς παραδεκτό το γεγονός πως οι κυανόλευκοι διαθέτουν το πιο “βαρύ” όνομα της κατηγορίας στον πάγκο της. Ο Σέρβος προσελήφθη την περασμένη εβδομάδα, δε ξέρει την ομάδα όσο θα ήθελε, δε γνωρίζει την Γ’ Εθνική όσο θα ήθελε, αλλά είναι σίγουρο πως μπορεί να προσφέρει πολλά στην οικογένεια της Νίκης. Αρχικά, όσο περνά ο καιρός, η αγωνιστική βελτίωση της ομάδας θα γίνει εμφανής. Σε δεύτερη φάση, όμως, η πειθαρχία, ο καθορισμός αρμοδιοτήτων κι η μετάδοση σημαντικών ποδοσφαιρικών γνώσεων είναι τα “συν” που θα φανούν μακροπρόθεσμα. Και δε μιλώ μόνο για το ρόστερ. Στα πλάνα του Ντόστανιτς, συμπεριλαμβάνεται όλη η οικογένεια της Νίκης. Από τον Νίκο Ιμεράι, μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο της ομάδας. Μέχρι και τον αρθρογράφο του παρόντος κειμένου. Όλοι μας έχουμε να μάθουμε από τον Σέρβο, ο οποίος ήρθε εδώ, όχι με στόχο απλώς να πετύχει μία άνοδο, αλλά με στόχο να μεταδώσει στη Νίκη το “know how” μίας μεγάλης ομάδας, μίας ομάδας με τα όλα της. Γιατί, κακά τα ψέματα, η Νίκη έχει το λαϊκό έρεισμα, έχει τη βαριά φανέλα. Η τεχνογνωσία της λείπει, για να επιστρέψει ξανά στην “ελίτ” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από τη συνταγή δεν θα μπορούσε να λείπει η συμπαράσταση του κόσμου, που έδειξε τη δυναμική του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου, που τον ένιωσαν οι αντίπαλοι σε Στυλίδα, Παλαμά και Αλμυρό, αλλά μοιάζει με κοιμώμενος γίγαντας που άπαντες περιμένουν να “ξυπνήσει” και να δώσει την τελική του ώθηση στην ομάδα για να πετύχει τους στόχους της.

Το πείραμα μοιάζει, μέχρι στιγμής, απόλυτα πετυχημένο, λοιπόν και το επιπλέον συστατικό, εκ Σερβίας ορμώμενο, ενδέχεται να «απογειώσει» τη φετινή προσπάθεια της Νίκης, η οποία με σωστούς χειρισμούς, καθίσταται δυνατό να χρησιμοποιηθεί ως σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Ίδωμεν…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις