Αμανατίδης: Χάσαμε ένα πλεονέκτημα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα με τα Μετέωρα τόνισε, πως η ομάδα του έχασε το πλεονέκτημα που είχε, ύστερα από την σημερνή ήττα, ωστόσο, ανέφερε πως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι η ηρεμία και η πίστη στην επίτευξη του στόχου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των «ερυθρολεύκων».

«Νομίζω ότι η ομάδα μας έχασε ένα πλεονέκτημα, που είχε όλο αυτό το διάστημα. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, ο Ολυμπιακός έπαιξε στην αρχή του παιχνιδιού όπως έπρεπε, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες και δεν πιστεύω ότι αυτό είναι ανικανότητα. Είναι καθαρά θέμα συγκυρίας. Δώσαμε ένα γκολ, όπως δίνουμε συνήθως. Κάναμε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου και μετά κυνηγούσαμε το σκορ.

Μπορώ να πω, ότι η φάση που μπορεί να επηρέασε την ομάδα μου, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, είναι το πέναλτι, που κρίνουμε ότι ήταν ξεκάθαρο. Θα γινόταν ένα διαφορετικό παιχνίδι και στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα του αγώνα η ομάδα θα διεκδικούσε η ομάδα. Αυτή η φάση φόρτισε τους παίκτες και στο υπόλοιπο διάστημα, όχι με ορθόδοξο τρόπο, πήγαμε να ισοφαρίσουμε. Εκεί δεχθήκαμε το δεύτερο τέρμα και για πρώτη φορά είδαμε τους παίκτες μας να έχουν μία μεγάλη απογοήτευση. Αυτή η απογοήτευση δεν πρέπει να κρατήσει. Από την πρώτη μέρα που συγκεντρώθηκαν, ως ομάδα, έκαναν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και οι μεγάλες προσπάθειες που χτίζονται εβδομάδες και μήνες δεν μπορούν να γκρεμιστούν μέσα σε μία αγωνιστική. Ευτυχώς για την ομάδα μας υπάρχει ένα παιχνίδι την Τετάρτη. Αφού πρώτα γίνει αυτοκριτική απ’ όλους, να δώσουν την απάντηση σε δύο μέρες μέσα στο γήπεδο.

Το γκολ που δεχθήκαμε ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Εκεί Θα πρέπει να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Να το δούμε ως μία καθαρά άτυχη στιγμή. Όπως είπα, στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες μας έχασαν τη συγκέντρωσή τους και για πρώτη φορά έδειξαν απογοήτευση. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια είναι η ηρεμία και η πίστη στο στόχο, μέχρι το τέλος».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις