Παπαθεοδώρου: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την νέα μεγάλη νίκη της Εθνική Εφήβων, αλλά ανέφερε πως η ομάδα πρέπει να κοιτάξει το παιχνίδι με τη Λιθουανία ξεχωριστά χωρίς να σκέφτεται τον τελικό, ενώ εκθείασε και τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο Έλληνας προπονητής οδηγεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη συγκεκριμένη φουρνιά στην τετράδα Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μετά το ματς ανέφερε: «Ήταν πολύ σημαντικό για μας το αμυντικό κομμάτι, ώστε να σταματήσουμε το τρανζίσιον της Γαλλίας. Δεχτήκαμε μόλις 10 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και παίξαμε καταπληκτική άμυνα στο πέντε εναντίον πέντε, με στυλοβάτη τον Παπαγιάννη.

Όταν είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα, είναι ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης. Βάλαμε κάποια σουτ που μας έλειψαν νωρίτερα και ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι. Σε ένα τέτοιο τουρνουά όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα, δεν σκέφτεσαι το ταβάνι ή τον ουρανό. Παίζεις κι αν κερδίσεις προχωράς.

Το πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι ο χαρακτήρας που διαμορφώνουν αυτά τα παιδιά σε δύσκολες συνθήκες. Ο ημιτελικός είναι πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετράμε τις δυνάμεις των παιδιών μας απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης και βλέπουμε τις ικανότητες και τη βελτίωσή τους», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για τον ημιτελικό με τη Λιθουανία δήλωσε: «Το τουρνουά είναι πολύ ισορροπημένο. Είδαμε ότι οι δύο ομάδες που μας κέρδισαν είναι στα ημιτελικά. Ξέρουμε καλά τη Λιθουανία, μας ξέρουν κι αυτοί. Θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία και το σημαντικό είναι να έχουμε ψυχικά αποθέματα. Δεν υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και αύριο».