Έκανε το καθήκον του ο Ολυμπιακός, κέρδισε με 2-0 τον Θησέα Αγριάς

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε με 2-0 τον Θησέα Αγριάς στο Πανθεσσαλικό στάδιο, παραμένοντας ζεστός στο κόλπο της απευθείας ανόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι με τους «πράσινους» και με δύο τέρματα στο δεύτερο 45λεπτο, κατάφεραν να προσθέσουν ακόμη τρεις βαθμούς για την επίτευξη του στόχου τους, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης του 4 ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές φάσεις για γκολ, αλλά ήταν αναποτελεσματικός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου, όμως, δεν μπορούσαν να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε «φτερά» για να συνεχίσουν.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ήταν πιο σοβαρός και κατάφερε στο 57’ να σκοράρει με τον Σερτζίνιο. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 88’ με τον Ναζίμ «κλείδωσαν» την υπόθεση νίκη, κατακτώντας τρεις πολύτιμους βαθμούς για την επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας των «ερυθρόλευκων» πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Νικολακάκης και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαϊωάννου και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κόλα και Ριζογιάννης, που είχαν μπροστά τους στον άξονα, σε ρόλο «δεκαριού», τον Ναζίμ. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Σερτζίνιο από την αριστερή πλευρά και ο Καμπλιώνης από τη δεξιά. Τέλος, για τη θέση του σέντερ φορ προτιμήθηκε ο Σαχινίδης.
Πώς παρατάχθηκε ο Θησέας Αγριάς
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Λάκης Μπακάλης, παρέταξε τους «πράσινους», με σύστημα 3-6-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κουτσιρίμπας. Την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Γαλανόπουλος, Βαν Ντε Γουίχε και Γιαουπλάρι. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Χατζησταμάτης και Αγιασιώτης, οι οποίοι είχαν δίπλα τους σε ρόλο μπακ-χαφ τον Δημητριάδη από τη δεξιά πλευρά και τον Διαμαντόπουλο από την αριστερή, ενώ κεντρικοί επιθετικοί μέσοι ήταν οι Ζάχος και Φραγκογιάννης. Τέλος, για την κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Τσιουρής.
Έλειπε το γκολ από τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου
Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αποτελεσματικός στο πρώτο μέρος, καθώς δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις που δημιούργησε, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το «μηδέν» στην άμυνα, που ήταν και ο αρχικός τους στόχος.
Στο 12’ ο Σερτζίνιο εκτέλεσε το φάουλ, με τον Οικονομόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σερτζίνιο εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, με τον Ναζίμ να μην μπορεί αρχικά να προωθήσει στα δίχτυα, ενώ το σουτ του Οικονομόπουλου στην εξέλιξη της φάσης, αποκρούστηκε από τον Κουτσιρίμπα. Στο 22’ ο Σερτζίνιο έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Καμπλιώνη να πιάνει κεφαλιά από κοντινή απόσταση, αλλά ο τερματοφύλακας του Θησέα μπλόκαρε τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Καμπλιώνη από πλάγια θέση, έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουτσιρίμπα. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, η εκτέλεση φάουλ του Κόλα, δεν είχε την κατάληξη που ήθελε ο ίδιος, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να βλέπει τη μπάλα να περνά ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Έτσι, οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθυνθήκαν προς τα αποδυτήρια, χωρίς κάποια να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ.
Σερτζίνιο και Ναζίμ σκόραραν στο δεύτερο ημίχρονο
Ο Ολυμπιακός ήταν πιο δραστήριος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και δικαιώθηκε. Στο 54’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διπλή χαμένη ευκαιρία. Ο Νικολακάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, μεταβιβάζοντας στη συνέχεια τη μπάλα στον Σαχινίδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να την προωθήσει με προβολή στα «δίχτυα», ενώ και το σουτ που επιχείρησε αργότερα ο Ζγκούρι, αποκρούστηκε επίσης από τον Κουτσιρίμπα. Ωστόσο, στο 57’ τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Ζγκούρι έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά με τον Σαχινίδη να μην μπορεί στο πρώτο δοκάρι να πλασάρει τη μπάλα, αλλά ο Σερτζίνιο που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι κατάφερε να ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή και να γράψει το 1-0. Στο 67’ το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Ριζογιάννης κατέληξε στην αγκαλιά του Κουτσιρίμπα. Εννέα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ναζίμ από εκτέλεση φάουλ του Λώττα πέρασε άουτ, ενώ και η κεφαλιά του ίδιου παίκτη στο 81’ από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα είχε τη ίδια κατάληξη. Στο 83’ ο Γιαουπλάρι εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» του Κουτσιρίμπα. Τρία λεπτά αργότερα, το γυριστό σουτ του Οικονομόπουλου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λώττα κατέληξε άουτ. Στο 88’ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δύο τα τέρματά τους, με τον Λώττα να εκτελεί το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά και τον Ναζίμ να στέλνει τη μπάλα στα «δίχτυα», με δυνατή κεφαλιά για το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα. Επίσης, στο 92’ ο Γιαουπλάρι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη).
Σκόρερ: 57’ Σερτζίνιο, 88’ Ναζίμ.
Κόκκινη: 92’ Γιαουπλάρι.
Κίτρινες
:  43’ Οικονομόπουλος-30’ Ζάχος, 38’ Γιαουπλάρι.
Διαιτητής
: Αγγελούλης (Λάρισας).
Βοηθοί: Μάνος, Δεδικούσης (Λάρισας).
ΟΛΥΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο (90’ Σκοπελίτης), Κόλα (46’ Λώττας), Σαχινίδης (59’ Φλίγκος), Παπαϊωάννου, Καμπλιώνης (46’ Ζγκούρι).
ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Κουτσιρίμπας, Διαμαντόπουλος, Γαλανόπουλος (79’ Παναγιώτου), Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουίχε, Χατζησταμάτης, Φραγκογιάννης (88’ Φουρκιώτης), Αγιασιώτης, Τσιουρής (85’ Κακάλιας), Ζάχος (46’ Βλάχος), Δημητριάδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις