Άξιος Κυπελλούχος ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου έφτασε τις τρεις κατακτήσεις Κυπέλλου της ΕΠΣΘ (σ.σ. σε τέσσερις τελικούς), κερδίζοντας με 3-0 τον Αίαντα Σούρπης. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στον τελικό της διοργάνωσης, σημειώνοντας τέρματα με τους Ζγκούρι (31’), Σκοπελίτη (45’) και Μπουτζίκο (53’). Ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να παίξει από το 77’ με παίκτη λιγότερο, λόγω της αναγκαστικής αποχώρησης του Γιακουμή από ματς, ο οποίος τραυματίστηκε σε σύγκρουση με τον Θ. Κατσαβριά. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι ο αγώνας διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό στάδιο, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι τυπικά ο γηπεδούχος.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, δεν άλλαξε συνήθειες και παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με την αγαπημένη του διάταξη (4-2-3-1). Αντίθετα, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιάννης Σιαμέτης, παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» με σύστημα 4-4-2.

Προβάδισμα 2 τερμάτων για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Στο 12’ το σουτ του Καμπλιώνη δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλάτση. Πέντε λεπτά αργότερα, το κοντινό σουτ του Ζγκούρι, απέκρουσε ο Χαλάτσης στην αριστερή του γωνία, βγάζοντας τη μπάλα κόρνερ. Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Μακανίκα να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να καταλήγει άουτ.
Στο 26’ ο Κόλα επιχείρησε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση. Στο 31’ ο Ζγκούρι άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το 1-0 με δυνατό σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα, ο Καμπλιώνης σούταρε από κοντά, με τον Χαλάτση να αποκρούει αρχικά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Νικολακάκη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 42’ ο Νικολακάκης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, όμως, η κεφαλιά του Καμπλιώνη, δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Καμπλιώνη από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Σκοπελίτης έπιασε εξαιρετικό σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή, διπλασιάζοντας τα τέρματα του Ολυμπιακού Βόλου. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια, έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων.

Γκολ και στο δεύτερο μέρος από τους «ερυθρόλευκους»
Τρία λεπτά από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μπιρτσάι επιχείρησε να απειλήσει τον Γιακουμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Γιακουμή να μπλοκάρει με ευκολία. Στο 51’ το σουτ που δοκίμασε, ο Κόλα, έφυγε ελάχιστα άουτ. Μετά από δύο λεπτά, ο Μπουτζίκος με γυριστό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Στο 66’ ο Καμπλιώνης σούταρε από μακρινή απόσταση, με τον Η. Λαγό να διώχνει σε κόρνερ, ενώ το σουτ του Σαχινίδη στο 68’ κατέληξε άουτ.
Στο 77’ ο Γιακουμής αποχώρησε από το παιχνίδι, έπειτα από σύγκρουση με τον Θ. Κατσαβριά, με τον Ριζογιάννη να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της εστίας του Ολυμπιακού. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Περικλής Αμανατίδης είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθούν νωρίτερα οι τέσσερις αλλαγές της ομάδας του.

Κίτρινη
: 4’ Παπαϊωάννου, 74’ Γιακουμής-28’ Θ. Κατσαβριάς.
Σκόρερ
: 31’ Ζγκούρι, 45’ Σκοπελίτης, 53’ Μπουτζίκος.
Διαιτητής
: Θεοχάρης (Θεσσαλίας).
Βοηθοί: Καρακίτσος, Βλάχος (Θεσσαλίας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Νικολακάκης (46’ Παπουτσογιαννόπουλος), Μπουτζίκος (69’ Καναβός), Ριζογιάννης, Παπαϊωάννου, Σερτζίνιο, Κόλα, Καμπλιώνης, Σκοπελίτης (55’ Λώττας), Σαχινίδης, Ζγκούρι (63’ Πατσής).
ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: Χαλάτσης (58’ λ.τρ. Η. Λαγός), Παπανικολόπουλος (60’ Κ. Κατσαβριάς), Μακανίκας (70’ Α. Κωστούλας), Πλαβός, Χριστέλος, Χειλάς, Μπιρτσάι, Αραπίτσας (4’ λ.τρ. Ξηροκώστας), Θ. Κατσαβριάς, Τσόγκας, Μιχόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις