Γ. Ντάσιος: Ομάδα υψηλού επιπέδου ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Γιώργος Ντάσιος είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Βόλου. Ο 32χρονος αμυντικός προπονείται ήδη με τους «ερυθρόλευκους» και μετά από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ΠΑΣ Γιάννινα έρχεται στον Ολυμπιακό, θέλοντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, όπως ο ίδιος τόνισε στις δηλώσεις του στο goalpost.gr. Αναλυτικά:…

Για την απόφασή του να έρθει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου:
«Μετά από 14 χρόνια που πέρασα σε μια ομάδα, στον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν δύσκολο για μένα να πάρω την απόφαση να φύγω. Διαπίστωσα πως στον Ολυμπιακό Βόλου γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια, έχουν γίνει πολύ καλές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ κι αυτό ήταν το κίνητρο που με έφερε στο Βόλο. Συν το γεγονός ότι η ομάδα κάθε χρόνο θέτει υψηλούς στόχους και πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα».
Για το αν θεωρεί πιο δύσκολο το πρωτάθλημα της Football League σε σχέση με τη Σούπερ Λιγκ:
«Θεωρώ πως το πρωτάθλημα της Football League είναι διαφορετικό, σε σχέση μ’ αυτό της Σούπερ Λιγκ. Χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη, οι ομάδες είναι περισσότερες και θα πρέπει να έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου. Θα έλεγα πως η Σούπερ Λιγκ είναι πιο εύκολη κατηγορία. Οι συνθήκες που συναντάς στη Football League, τα γήπεδα, κάνουν πιο δύσκολο το πρωτάθλημα και πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στο στόχο σου για να τον πετύχεις».
Για το αν του αρέσει να αγωνίζεται ως στόπερ ή ως δεξιός οπισθοφύλακας:
«Είναι καθαρά θέμα του προπονητή. Όπου μου ζητηθεί να παίξω θα αγωνιστώ. Τα περισσότερα χρόνια έχω παίξει ως δεξιός μπακ, άλλα αγωνίζομαι με επιτυχία και ως στόπερ. Ήρθα στον Ολυμπιακό για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μακάρι να είμαι σε καλή κατάσταση για να πανηγυρίσουμε στο τέλος όλοι μαζί με μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό».
Για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα:
«Πριν έρθω στον Ολυμπιακό ρώτησα και έμαθα κάποια πράγματα και είναι όπως μου τα είπαν. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Η διοίκηση είναι κοντά στους ποδοσφαιριστές, οι προπονήσεις είναι σκληρές και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε, για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας».
Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού:
«Γνωρίζω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει μεγάλη δυναμική. Υπάρχουν απαιτήσεις και οι φίλαθλοι θέλουν πάντα η ομάδα να κερδίζει. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τα μηνύματα που μου έστειλαν για το καλωσόρισμα. Αυτό που έχω να τους πω, είναι να είναι κοντά στην ομάδα και να τη στηρίζουν. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους κάνουμε χαρούμενους».
Για το αν υπάρχουν αλλαγές στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια:
«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το βάρος έχει πέσει στη Σούπερ Λιγκ και αυτό είναι κακό. Πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στη Football League, να υπάρχουν περισσότερα έσοδα και κίνητρα για τις ομάδες. Η Σούπερ Λιγκ έχει γίνει μια κλειστή λίγκα. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να έχουν έσοδα και οι ομάδες της Football League, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να υπάρχει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».
Για το αν σκοπεύει να συνεχίσει να αγωνίζεται για χρόνια:
«Ο Ολυμπιακός αποτελεί για μένα ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου. Μπορώ να παίξω καλό ποδόσφαιρο για μια πενταετία ακόμη. Θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου, αλλά και σε πολύ κόσμο ότι αντέχω και εύχομαι να τα καταφέρω…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις