Άρεσε στο πρώτο, δεν άντεξε στο δεύτερο

Η Νίκη Βόλου υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Απόλλωνα Σμύρνης γνωρίζοντας φιλική ήττα με σκορ 2-1, σ’ ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα ήρθε σε δεύτερη μοίρα καθώς η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη, ειδικά σε όσους είχαν ενεργή συμμετοχή στην Πρωταθλήτρια 2014-15.

Αλέκος Βοσνιάδης, Ηλίας Παπαθανασίου, Χρήστος Τζιώρας, Θοδωρής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Γκότοβος, Μάνος Αποστολίδης και Δημήτρης Ταΐρης γνώρισαν την αποθέωση από τους φίλους της Νίκης που έδωσαν δυναμικό παρών στις εξέδρες του «Π. Μαγουλάς».

Γιώργος Δεληζήσης και Στέργιος Ψιάνος κέρδισαν επίσης το χειροκρότημα, έχοντας φορέσει τη φανέλα της Νίκης ενώ τιμήθηκαν από τους οργανωμένους οπαδούς.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη εμφάνισε δύο πρόσωπα απέναντι στον ανώτερο Απόλλωνα. Στο πρώτο μέρος η Νίκη κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο, κράτησε σχετικά εύκολα μακριά τους κινδύνους από την εστία της και αξιοποίησε τη μία από τις ευκαιρίες που κατάφερε να δημιουργήσει στα αντίπαλα καρέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση των παικτών της βολιώτικης ομάδας αλλά και η ποιότητα ποδοσφαιριστών όπως ο Παρπέξ και ο Μίλιεβιτς έγειραν την πλάστιγγα προς την πλευρά των Απολλωνιστών, οι οποίοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος 1-0 του πρώτου ημιχρόνου και να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο.

Και πάλι με Κρεββατά 1-0 η Νίκη

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10ο λεπτό όταν ο Βάντερσον, μέσα από την περιοχή της Νίκης, επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη της Νίκης στα αντίπαλα καρέ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Κρεββατά. Ο υψηλόσωμος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Απόλλωνα και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ταΐρη, ανοίγοντας το σκορ υπέρ της κυανόλευκης ομάδας στο 25’. Στο επόμενο λεπτό, η Νίκη απείλησε εκ νέου την εστία της Αθηναϊκής ομάδας. Ο Κανελλόπουλος πέρασε με ωραία κοφτή τρίπλα τον αντίπαλο αμυντικό, αλλά το πλασέ του εξουδετέρωσε ο Ταΐρης. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο κ. Γκόλιας, διέκοψε το παιχνίδι, ώστε να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αφού η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Οι παίκτες επέστρεψαν πιο φρέσκοι με τον Απόλλωνα να απειλεί με την ισοφάριση σε διάστημα πέντε λεπτών με πρωταγωνιστή τον Παρπέξ. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Γάλλος μέσος, απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στη μία εξ αυτών ο Σταυράκης έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στην άλλη η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία της Νίκης. Τρία λεπτά από τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, ο Καρατάσιος έπιασε το πλασέ στην κίνηση, έπειτα από το κόρνερ του Ταουσιάνη, αλλά χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τη Νίκη να κρατά σχετικά άνετα το προβάδισμα στο σκορ.

Κυριαρχία και ανατροπή για τον Απόλλωνα στο 2ο ημίχρονο

Ο Απόλλωνας κυριάρχησε στο 2ο ημίχρονο απέναντι σε μία Νίκη που δεν βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει στην ποιοτική ανωτερότητα του αντιπάλου. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε μόλις δύο λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο Κρητικός κατέβασε υποδειγματικά στην μπάλα εντός της περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σταυράκη.

Ο Απόλλωνας συνέχισε να πιέζει και σε διάστημα τριών λεπτών, απείλησε δύο φορές με σουτ, ένα του Μιλίεβιτς και ένα του Ψιάνου, τα οποία μπλόκαρε ο Σταυράκης. Η ανατροπή ήρθε στο 57’ όταν ο πανταχού παρών Παρπέξ με κεραυνό από τα 30 μέτρα έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Οι συνεχείς αλλαγές των δύο προπονητών έριξαν τον ρυθμό του αγώνα με τους Νεοσμυρνιώτες να χάνουν και νέα μεγάλη ευκαιρία να σημειώσουν τρίτο τέρμα με τον Τζιώρα, όταν ο δυναμικός φορ των φιλοξενούμενων δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και εξ επαφής δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σταυράκη.

Νίκη Βόλου: Σταυράκης, Ναουμίδης, Κανταρτζής (76΄ Γεωργιάδης), Κεμάλι, Παπαδόπουλος (84’ Γιουβανέλης), Ευθυμίου (28΄ Καρατάσιος), Μέτσε (65΄ Πασκούλεφ), Αζίζ (52΄ Μπαλαράμπε), Ταουσιάνης (82΄ Γκίκας), Κανελλόπουλος (76΄ Κόλλα), Κρεββατάς (65΄ Αποστολίδης)

Απόλλων Σμύρνης: Ταΐρης (46΄ Αποστολίδης), Ψιάνος, Γκόλιας (46΄ Βαλεριανος), Δεληζήσης, Κύργιας (46΄ Γκότοβος), Κρητικός, Φαρινόλα (46΄ Μίλιεβιτς), Φατιόν (46΄ Πάνος), Παρπέξ (73΄ Σιμελίδης), Τζιώρας (78΄ Φουκαράς), Βάντερσον (73΄ Καλλέργης)

Σκόρερ: Κρεββατάς 25΄, Κρητικός 47΄, Παρπέ 57΄

Διαιτητής: Γκόλιας

Α΄ Βοηθός: Χουλιάρα

Β΄ Βοηθός: Αποστολόπουλος

*Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις