ΝΙΚΗτρια στο φιλικό των …προπονητών με Πύρασο

Με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο περισσότερο χρονικό διάστημα του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης να μένουν εκτός αποστολής, η Νίκη Βόλου αντιμετώπισε στο τρίτο κατά σειρά φιλικό εντός της Μαγνησίας, τον Πύρασο. Το τελικό 0-2 υπέρ της βολιώτικης ομάδας μικρή σημασία έχει καθώς το ματς εξελίχθηκε καθαρά σε προπονητικού χαρακτήρα. Στο πρώτο μέρος ο Πύρασος στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως η Νίκη είχε την ουσία και προηγήθηκε με τον Μπαλαράμπε στο 35’. Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε ματς δοκιμών και μόνο για τα μάτια των δύο προπονητών καθώς χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στους δύο πάγκους. Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε ο Κόλα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 57’.

Πιο δυνατά ο Πύρασος

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο ξεκίνησε το παιχνίδι στη Νέα Αγχίαλο. Η Νίκη προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, όμως το ασφυκτικό πρέσινγκ των γηπεδούχων δυσκόλεψε και αιφνιδίασε τους παίκτες της. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Αναστασίου βρήκε χώρο, σημάδεψε και σούταρε δυνατά, με τον Παπουρτζή να λέει «όχι» κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. Η φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και απάντησαν στην ευκαιρία του Πυράσου με προσπάθεια και σουτ του Γεωργιάδη που κατέληξε λίγο άουτ. Τα δουλεμένα «στημένα» της ομάδας του Στέφανου Ξηροφώτου δημιούργησαν προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της Νίκης που μέχρι να βρει λύσεις, απειλήθηκε αρκετές φορές με παραβίαση της εστίας της. Στο 16’ ο Κοντοβάς επιχείρησε σουτ με την μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ μετά από επέμβαση του Παπουρτζή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσιουρέλης που έφερε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων με τον Παυλίδη κατά λάθος να σώζει από βέβαιη παραβίαση την εστία των γηπεδούχων.

Διαμαρτυρίες και αλλαγή επόπτη

Στο 20ο λεπτό οι διαμαρτυρίες από τον πάγκο της εστίας του Πυράσου προς τον επόπτη για ένα πλάγιο που υπέδειξε, είχε ως αποτέλεσμα αυτός να «παραιτηθεί» και τη θέση του να πάρει ένας ποδοσφαιριστής του Γ.Σ. Αλμυρού που βρίσκονταν στο γήπεδο, ο Στέλιος Τσιάτιος! Να σημειώσουμε πως στο δεύτερο ημίχρονο ο κ. Τσιάτσιος αντικαταστάθηκε από άλλον επόπτη.

Τις ευκαιρίες οι γηπεδούχοι, το γκολ η Νίκη

Η διακοπή ευνόησε τη Νίκη η οποία επανήλθε με περισσότερη διάθεση βρίσκοντας λύσεις απέναντι στο πρέσινγκ των παικτών του Στέφανου Ξηρόφωτου. Έτσι στο 30’ ο Γκίκας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χαλάτση, στην κεφαλιά που επιχείρησε από καλή θέση μετά από σέντρα του Πασκούλεφ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αποστολίδης έκλεψε την μπάλα από τον Μπασδάνη, έφτασε απέναντι στον Χαλάτση, σερβίροντας έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Μπαλαράμπε, που δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Παπουρτζής βγήκε και πάλι νικητής στο τετ α τετ με τον Κοντοβά, κρατώντας ανέπαφη την εστία της ομάδας του.

Δεύτερη εντεκάδα για Πύρασο, δεύτερο γκολ για τη Νίκη

Με τον Στέφανο Ξηρόφωτο να αλλάζει όλη την εντεκάδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Λεωνίδας Μπίλης προτίμησε να πραγματοποιήσει τις αλλαγές του σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2ου μέρους. Σ’ ένα ανοιχτό αλλά νευρικό παιχνίδι, η Νίκη ήταν αυτή που βρήκε και πάλι το δρόμο πως τα δίχτυα των γηπεδούχων. Ήταν στο 57’ όταν ο Κόλα ανατράπηκε εντός περιοχής, ο κ. Γκόλιας υπέδειξε το πέναλτι, με τον μέσο της Νίκης να αναλαμβάνει την εκτέλεση γράφοντας το 0-2.

Οι πολλές αλλαγές των δύο ομάδων «βοήθησαν» στο να μετατραπεί το τελευταίο τέταρτο του φιλικού αγώνα σε ματς μόνο για τα μάτια των δύο τεχνικών. Η μόνη αξιοσημείωτη φάση η εντυπωσιακή απόκρουση του Παπουρτζή σε τετ α τετ με τον Χρήστο Δαμάσκο στο 84’

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Νίκη Βόλου (Μπίλης): Παπουρτζής (83’ Γρηγοριάδης),Αλεξανδρής (63’ Λάμπρου),Πασκούλεφ (82’ Δημουλάς),Αντζούρης (63’ Τάχος),Σπ. Αναστασίου, Γεωργιάδης (46’ Ιβανίδης),Γιουβανέλης (46’ Βέργος), Γκίκας (75’ Ματθαίου),Αποστολίδης (80’ Τσιανάκας),Κόλα (75’ Γκλαβίνης), Μπαλαράμπε (55’ Αζίζ)

Πύρασος (Ξηρόφωτος): Χαλάτσης, Παυλίδης, Μπόρας, Μπασδάνης, Βαγγελάκος, Καρακώστας, Μαλακασιώτης, Τσιουρέλης, Στεφανής, Κοντοβάς, Αναστασίου

Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν: Βαντεχούι, Κόκκαλης, Καραλόπουλος, Μακανίκας, Χρ. Δαμάσκος, Μίλτος, Αχ. Δαμάσκος, Σαμαράς, Κουρτέλης, Γιαουπλάρι, Βουρδάκης, Μούσα, Χατζητρακόσιας, Δανόπουλος, Ζητούδης

Διαιτητής: Γκόλιας

Βοηθοί: Τσιάτσιος, Παναγιωτόπουλος

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις