ΕΠΣ Κέρκυρας κατά της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ

Την αντίθεσή της στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την ΠΑΕ Κασσιόπη εξέφρασε με ανακοίνωσή της ΕΠΣ Κέρκυρας ο πρόεδρος της οποίας, Ανδρέας Προβατάς, είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Πράγματι, δεν συνηθίζεται μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ έστω και με την ιδιότητα προέδρου Ένωσης να επικρίνει δημόσια αποφάσεις δικαστικού οργάνου της ομοσπονδίας.

Μένει να δούμε, αν όπως έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις για άλλους προέδρους Ενώσεων-όπως ο Β. Χατζηασποστόλου της ΕΠΣ Κίλκις-ενεργοποιηθεί ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων και ασκήσει δίωξη για δυσφήμιση του αθλήματος (sic) ή αν θα λειτουργήσει ως προστατευτικό κέλυφος η παρουσία στην Ε.Ε. και η ταύτιση με τη διοίκηση Γκιρτζίκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Το Δ.Σ της ΕΠ.Σ Κέρκυρας εκφράζει τη διαμαρτυρία και την κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση υποβιβασμού της Π.Α.Ε Α.Ο.Κ Κέρκυρα.

Η εξέλιξη αυτή δε βρίσκεται σε αντιστοίχιση με τους όρους διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στους αγωνιστικούς χώρους. Η ομάδα μας πέτυχε μια απόλυτα δίκαιη παραμονή στην κορυφαία κατηγορία και αυτήν δεν είναι δυνατόν να την ακυρώσουν οποιαδήποτε λάθη ή παραλείψεις φυσικών προσώπων.

Διεκδικούμε τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση του σωματείου μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς άλλου είδους στοχεύσεις και επίδειξη ισχύος από κανένα.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των παραγόντων του σωματείου για την απόδοση δικαιοσύνης, για το καλό του ποδοσφαίρου μας”.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας δεν εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση φορέων της Κέρκυρας με τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό Στ. Κοντονή για το θέμα της Κασσιόπης.