Διαθεσόπουλος: Κάναμε παγκόσμιο ρεκόρ στο Βόλο

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής μας στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, του Βόλου μίλησε για τη διοργάνωση, αλλά και την 5η θέση της Εθνικής ομάδας.

«Καταφέραμε να προετοιμάσουμε και να διοργανώσαμε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα καταπληκτικό, όπου όλοι έχουν εκπλαγεί. Οι υπεύθυνοι της FINA, επίσημοι των ομάδων, διαιτητές, αθλητές, όλος ο κόσμος. Δεν μπορούν να πιστέψουν πώς η Ελλάδα κατάφερε να διοργανώσει Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τόσο καλά στημένο, όπως στο Βόλο. Πρέπει να είναι παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό που καταφέραμε, αλλά το πετύχαμε και…

…αυτό εμείς η φτωχή Ελλάδα».

«Αδίκησαν τον εαυτό τους»

Όσον αφορά στην Εθνική μας ο κ. Διαθεσόπουλος τόνισε: «Όταν με πήραν από τη FINA να διοργανώσουμε αυτό το πρωτάθλημα, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο και δη το χρυσό. Γιατί όλοι έχουν παραδεχθεί ότι σε αυτή την κατηγορία είναι η καλύτερη ομάδα. Είπα ότι αξίζει αυτή η θυσία, μέσα στο καλοκαίρι και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαμε, να κάνουμε τη διοργάνωση για να πάρει αυτή η ομάδα ένα μετάλλιο.

Δυστυχώς κι εγώ και όλοι μας διαψευστήκαμε. Έφθανε ένα παιχνίδι , για να τα διαλύσει όλα και αυτό, ήταν με τον Καναδά όπου ηττηθήκαμε με ένα γκολ. Πιστεύω οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι περισσότερες. Πιστεύω ότι αν τις έλεγα θα σας δώσω 1 εκατομμύριο για να κάνετε αυτό που έκαναν, θα μου έλεγαν κράτησε τα χρήματα σου, γιατί εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που μας λες και όμως τα έκαναν. Πιστεύω ότι αυτό που είπε ο Καναδός προπονητής, ότι νικήσαμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου σε αυτή την κατηγορία, τα λέει όλα.

Πήραμε την 5η θέση με μια ήττα και ενδεχομένως ομάδα με δύο ήττες μπορεί να πάρει μετάλλιο και με τρεις την 4η θέση, έτσι είναι όμως το σύστημα. Ας ελπίσουμε το 2017, που θα έχουμε το Παγκόσμιο στην Ελλάδα, ότι θα έχουμε την τύχη του 2013, που πήραμε μετάλλιο.

Δυστυχώς αδίκησαν τους εαυτούς τους, την ελληνική υδατοσφαίριση, μπορούσαν να κάνουν περισσότερα. Αν έπαιρναν ένα μετάλλιο θα ήταν για αυτές, εμάς θα μας έμενε η ηθική ικανοποίηση. Συμβαίνουν όμως αυτά, συνεχίζουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις