Η… μάχη της Κρήτης με φόντο την Σούπερ Λιγκ

Μία θέση θα έχει η Κρήτη στη νέα Σούπερ Λιγκ των 14 ομάδων και υποψήφιοι να την καταλάβουν είναι ο ΟΦΗ και ο Πλατανιάς. Σήμερα Κυριακή στις 21.30 στο Δημοτικό στάδιο Περιβολίων, ο Πλατανιάς θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ, στο πρώτο μπαράζ με «έπαθλο» μία θέση στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Οι γηπεδούχοι που θα επιχειρήσουν να πετύχουν ένα σκορ ικανό να τους δώσει ελπίδες για τον επαναληπτικό, κατέλαβαν τη 2η θέση στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς μετά από 30 αγωνιστικές συγκέντρωσαν 55 βαθμούς, με 15 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες και με 53 τέρματα ενεργητικό και 22 παθητικό.
Από την πλευρά τους, οι παίκτες του ΟΦΗ, κατετάγησαν στην 13η θέση της Σούπερ Λιγκ, αφού μετά από 30 αγώνες, συγκέντρωσαν 32 βαθμούς (σ.σ. έχασαν την παραμονή από την Ξάνθη που είχε ίδιους βαθμούς, αλλά καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς), με 30 γκολ ενεργητικό και 42 παθητικό. Η ομάδα του Ίσις και του Βέρα, που θα παίξουν στα Περιβόλια, με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθεί, πέτυχε επτά νίκες, γνώρισε 12 ήττες και αναδείχθηκε ισόπαλη 11 φορές.
Κοινό γνώρισμα των δύο «μονομάχων», το γεγονός ότι πέτυχαν τον στόχο τους στο τελευταίο τρίτο των πρωταθλημάτων τους, δεδομένου πως ο ΟΦΗ βρισκόταν για πολύ καιρό στην «ζώνη του υποβιβασμού», ενώ ο Πλατανιάς, ξεχώρισε τις τελευταίες αγωνιστικές από έναν όμιλο αρκετών ομάδων, που διεκδικούσαν την προνομιούχο 2η θέση, πίσω από τον πρωταθλητή, ΝΠΣ Βόλος.
Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει την Τετάρτη 22 Μάϊου (19.00) στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις