Γι’ αυτούς τους λόγους δεν θέλουν τον Ολυμπιακό στην Αδριατική Λίγκα!

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση της Αδριατικής Λίγκας, οι ομάδες της οποίας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα αν πουν το «ναι» στη συμμετοχή του.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την απόφαση τους να μην κατέβουν στον πρώτο αγώνα των playoffs με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ υποβιβάζονται στην Α2. Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, στην ομάδα του Πειραιά περιμένουν την απόφαση της Αδριατικής Λίγκας.

Η οριστική απόφαση για συμμετοχή ή όχι του Ολυμπιακού στην ABA Liga θα πάρουν οι σύλλογοι της στο Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου. Ήδη τέσσερις ομάδες έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στη συμμετοχή των «ερυθρόλευκων» στη Λίγκα.

Η σερβική ιστοσελίδα «novosti.rs» παρουσιάζει ορισμένα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν για τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας σε περίπτωση που αποφασίσουν να πουν το «ναι» στη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Διαβάστε συνοπτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα…

– Το καλεντάρι αποτελεί έναν μεγάλο «πονοκέφαλο», καθώς η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας σημαίνει και την αύξηση των ομάδων από 12 σε 14. Να θυμίσουμε ότι κι η Euroleague, στην οποία θα λάβουν μέρος τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο Ερυθρός Αστέρας θα έχει από τη νέα σεζόν 18 ομάδες. Ήτοι, περισσότεροι αγώνες και στις δύο περιπτώσεις… Τα playoffs της Αδριατικής Λίγκας, λοιπόν, θα μεταφερθούν για αργότερα σε ημερομηνίες, όπου θα υπάρχουν playoffs για τα εγχώρια πρωταθλήματα. Κι αν η ομάδα του Πειραιά θα παίζει στην Α2, στη Σερβία, για παράδειγμα, ο Ερυθρός Αστέρας θα διεκδικήσει κανονικά το πρωτάθλημα.

– Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι φυσικά το οικονομικό, καθώς με δεδομένο ότι θα υπάρξουν περισσότεροι αγώνες, άρα και περισσότερα ταξίδια! Με το ένα επιπλέον να είναι αυτό στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η μίνιμουμ αύξηση που θα υπάρξει είναι 500.000 ευρώ αλλά το ποσό μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.

– Επίσης, προβληματισμός υπάρχει ακόμα και για την προσέγγιση που θα έχει ο Ολυμπιακός σε ορισμένα ματς στην Αδριατική Λίγκα, ειδικά όταν θα ακολουθούν κρίσιμα ματς στη Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά έχει εγγυημένο συμβόλαιο, συνεπώς ο τίτλος στην ABA Liga μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα! Επίσης, μετά τα όσα έγιναν στους τελικούς ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Μπούντουτσνοστ, η διοργάνωση δέχεται έντονη πίεση κι έλευση του Ολυμπιακού θα φέρει και τη μεγαλύτερη κρίση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτή την εποχή.