Πλήρωσε τα μπλακ άουτ στην άμυνα

Την ήττα με σκορ 3-1 γνώρισε η Νίκη από την Αναγέννηση Καρδίτσας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Π. Μαγουλάς». Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε ποιοτική και με λύσεις στον επιθετικό τομέα αλλά ασταθής και επιρρεπής στο λάθος στα αμυντικά της καθήκοντα.

Οι «Καρδιτσιώτες» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα «μπλακ άουτ» της αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, με τους κυανόλευκους να καταφέρνουν να σημειώσουν το μοναδικό τους γκολ με τον Κανελλόπουλο στο 7’. Στο 2ο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές των φιλοξενούμενων έδωσε τη δυνατότητα στη Νίκη να πιέσει χωρίς όμως να μπορέσει να αλλάξει το δείκτη του σκορ που παρέμεινε 1-3 μέχρι το τελικό σφύριγμα του Δημήτρη Γκόλια.

4-2-3-1 για τη Νίκη

Με το κλασικό 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Λεωνίδας Μπίλης τοποθετώντας τον Σταυράκη κάτω από τα γκολπόστ, τον Παπαδόπουλο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κεμάλι στο δεξί, Ναουμίδη και Καρατάσιο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μέτσε και Ιβανίδη στον άξονα ως αμυντικά χαφ, τον Νάκα στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και τον Ταουσιάνη στην δεξιά, τον Κόλα σε ρόλο επιτελικού χαφ και τον Ταουσιάνη στην κορυφή της επίθεσης.

Το φιλμ του αγώνα

Τα «δικά» της παιδιά σκόραραν και χειροκροτήθηκαν

Φουριόζες μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του «Π. Μαγουλάς» καθώς μόλις στο 7ο λεπτό είχαν σημειωθεί δύο τέρματα, ένα για κάθε συγκρότημα. Στο 5’ ο Ακασού, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής με τη φανέλα της Νίκης, με μία ενέργεια που παρέπεμπε σε σέντερ φορ άνοιξε το σκορ για την Αναγέννηση. Συγκεκριμένα, ο Ιβοριανός έφερε την μπάλα στο αριστερό και από πλάγια θέση και με αριστοτεχνικό πλασέ, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Σταυράκη. Να σημειώσουμε πως το τέρμα του Ακασού χειροκροτήθηκε από τους 800 περίπου φίλους της Νίκης.

Η απάντηση της Νίκης ήρθε μόλις δύο λεπτά αργότερα όταν ο Ταουσιάνης έστειλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Κανελλόπουλου, με τον επιθετικό της βολιώτικης ομάδας να μη δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου.

Ο ρυθμός του αγώνα διατηρήθηκε έντονος, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές, με την Αναγέννηση όμως να είναι πιο ουσιαστική. Η Νίκη προσπάθησε να πιέσει όμως οι κιτρινόμαυροι με καλή κυκλοφορία της μπάλας έφταναν με ευκολία στην εστία των γηπεδούχων. Έτσι στο 20ο λεπτό ήταν η σειρά ενός ακόμη πρώην κυανόλευκου να σκοράρει. Ο Πιτταράς έγινε αποδέκτης της μπάλας στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και με κεφαλιά διαμόρφωσε το δείκτη του σκορ στο 1-2.

Αντίδραση και δοκάρι για τη Νίκη

Οι «Βολιώτες» προσπάθησαν και πάλι να αντιδράσουν, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση σε δύο φάσεις. Στην πρώτη στο 24’ ο Κουτσόπουλος είπε «όχι» στον Μέτσε, σε όμορφη εκτέλεση φάουλ του μέσου της Νίκης και στη δεύτερη το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων γλίτωσε την Αναγέννηση από βέβαιη παραβίαση, σε κεφαλιά του Νάκα στο 33’.

Βολίδα του Κοντού και 1-3

Σε μία ανύποπτη φάση στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Αναγέννηση κατάφερε να σημειώσει και τρίτο τέρμα, όταν ο Κοντός βρήκε διάδρομο στην άμυνα των γηπεδούχων και με βολίδα έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Άγγελου Σταυράκη.

Χωρίς ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο

Στο 2ο σαρανταπεντάλεπτο το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του πρώτου, κυρίως λόγω των αλλαγών από πλευράς φιλοξενούμενων αλλά και της έντονης ζέστης που έκανε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών αρκετά επίπονες.

Η παίκτες της Νίκης πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ όμως στην τελική προσπάθεια τους έλειπε το καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να σπαταληθούν για ακόμη μία φορά αρκετές ευκαιρίες. Στις κυριότερες από αυτές, το πλασέ του Μπαλαράμπε στο 68’ κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε σε κόρνερ, στο 71’ ο Κανελλόπουλος από θέση βολής δεν μπόρεσε να πιάσει το πλασέ όπως θα ήθελε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει άουτ και στο 77’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε την ευκαιρία να μειώσει πλασάροντας πάλι άουτ.

Ποιοτική στην επίθεση, δουλειά στην αμυντική λειτουργία

Για ακόμη ένα παιχνίδι η Νίκη έδειξε πως επιθετικά βρίσκεται σε καλό επίπεδο και εφόσον οι παίκτες της εμφανιστούν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα να διασπούν της άμυνες των ομάδων της κατηγορίας. Αμυντικά όμως η βολιώτικη ομάδα έδειξε αδυναμίες με νεκρά διαστήματα όπου τα πλήρωσε με εύκολα γκολ. Η πίεση ψηλά προϋποθέτει και τη σωστή αλληλοκάλυψη ώστε να μην βρίσκονται εκτεθειμένα τα μετόπισθεν όταν οι αντίπαλοι με σωστή κυκλοφορία καταφέρνουν να βγάλουν την μπάλα από τα ¾ του γηπέδου. Η Νίκη σ’ αυτόν τον τομέα χρειάζεται βελτίωση που προφανώς θα δούμε να συμβαίνει μέχρι την ημερομηνία που θα αρχίσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Νίκη Βόλου: Σταυράκης,  Παπαδόπουλος, Κεμάλι, Ναουμίδης, Καρατάσιος, Μέτσε, Ιβανίδης, Νάκας, Κανελλόπουλος, Κόλα (86′ Βέργος), Ταουσιάνης (53΄ Μπαλαράμπε)

Στον πάγκο: Βέργος, Βουρδάκης, Παπουρτζής, Κανταρτζής, Αλεξανδρής, Αποστολίδης, Μπαλαράμπε, Κολημήτρας.


Αναγέννηση Καρδίτσας: Κουτσόπουλος, Σκούπρας, Δημόπουλος, Ρούσσης, Στάμος, Ακασού, Σκαθαρούδης, Κοντός, Τσίτας, Μοσχάκης, Πιτταράς

Έπαιξαν για την Καρδίτσα στο δεύτερο ημίχρονο και οι Κισκαμπάνης, Μαυριάς, Υφαντής, Μπιτέλης, ΜπλέντιΞανθόπουλος, Αδαμόπουλος, Σάββας


Διαιτητής:
 Γκόλιας
Α΄ Βοηθός: Αποστολόπουλος
Β΄ Βοηθός: Μωραΐτης

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις