Συνελήφθη για κατηγορίες διαφθοράς και δωροδοκίας ο αντιπρόεδρος της FIFA

Mια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο της αφρικανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (CAF) κι αντιπρόεδρο της παγκόσμιας στο ξενοδοχείο του στο Παρίσι, όπου βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες λαμβάνοντας μέρος στο ετήσιο συνέδριό της FIFA.

Ο 59χρονος αξιωματούχος από τη Μαγαδασκάρη, Άχμαντ Άχμαντ, συνελήφθη για κατηγορίες διαφθοράς και δωροδοκίας από τον πρώην γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας της οποίας ηγείται, Αμρ Φάχμι.

Η καταγγελία έχει να κάνει με την αλλαγή του χορηγού της αφρικανικής ομοσπονδίας από την γερμανική εταιρία ένδυσης, Puma, στη γαλλική εταιρία, Tactical Steel.

Ο Άχμαντ Άχμαντ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός αθλητισμού και είναι ακόμη και σήμερα γερουσιαστής στην πατρίδα του, εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αφρικής το 2017.

Ο ίδιος αρνείται, ωστόσο, τις κατηγορίες. Σε συνέντευξη που παραχώρησε υποστήριξε ότι: «Είναι όλα ψέματα. Η Puma καθυστερούσε κι έπρεπε να βρούμε νέο χορηγό. Αντιλήφθηκα ότι υπήρχε διαφθορά κι αποφάσισα να επέμβω», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις