Ανησυχία και στον Ολυμπιακό Β. για τα εγγυημένα έσοδα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, οι οποίες βλέπουν με το… καλημέρα, ως επαγγελματικές πλέον, να χρειάζονται χιλιάδες ευρώ για να συντηρηθούν και να είναι απόλυτα εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε προπονητές, ποδοσφαιριστές, προσωπικό, δημόσιο, πέρα από τα άλλα έξοδα που έχουν να κάνουν με διαιτησία και μετακινήσεις, δίχως να υπάρχουν εγγυημένα έσοδα, όπως είχε υποσχεθεί η Πολιτεία, μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Αν τελικά οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ αφεθούν στη μοίρα τους, χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση (μέσω τηλεοπτικού συμβολαίου από την ΕΡΤ), που υπολόγιζαν, τότε η αναδιάρθρωση όχι μόνο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη βελτίωση του προϊόντος, όπως υπολογίζουν Πολιτεία και ΕΠΟ, αλλά θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

Το χάσμα, ως προς τα έσοδα, ανάμεσα στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και αυτές της Φούτμπολ Λιγκ, θα είναι μεγάλο, παρότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, ως προς την εμπορικότητα των ομάδων των δύο κατηγοριών. Τα έξοδα για τους συλλόγους και των δύο κατηγοριών θα είναι σχεδόν τα ίδια, η διαφορά, ωστόσο, θα είναι στα έσοδα. Αν βέβαια ισχύσουν οι συμφωνίες με την ΕΡΤ και μετά τις εκλογές, στην περίπτωση που έχουμε αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Στον Ολυμπιακό Βόλου παρακολουθούν τις εξελίξεις, με τον σύλλογο να βαδίζει προς τη γενική συνέλευση της 12ης Ιουνίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την μετατροπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού τμήματος σε ΠΑΕ. Υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματία εκτός Βόλου για να αναλάβει το πακέτο μετοχών της υπό σύσταση ΠΑΕ και μετά τις 12/6 θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις