Στην Κέρκυρα το ξύλινο σκάφος του Κατάρ, στο πλαίσιο προώθησης του Μουντιάλ 2022

Στο Παλιό λιμάνι της Κέρκυρας έδεσε χθες το βράδυ το 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος του Κατάρ, που ξεκίνησε το ιδιαίτερο ταξίδι του πριν από δύο μήνες, με σκοπό την προώθηση της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ.

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Kατάρ -«Κatara»- υλοποιεί ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Πρόκειται για ένα σκάφος-μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ, τη ναυτική του παράδοση και συνάμα τον πολιτισμικό χαρακτήρα της χώρας.

Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το σκάφος, κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του καθώς συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας. Για το 2019 θα διανύσει συνολικά 4.000 ναυτικά μίλια, με στόχο να επισκεφθεί, για φέτος, έντεκα συνολικά λιμάνια.

Στην Ελλάδα έδεσε στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Μυκόνου, της Αθήνας και τώρα βρίσκεται στην Κέρκυρα που αποτελεί και τον τελευταίο προορισμό εντός των ελληνικών υδάτων.

«Αυτό το ταξίδι γίνεται για να προάγουμε τη χώρα μας και τον πολιτισμό της και φυσικά για να προάγουμε το Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA  που θα διεξαχθεί στη χώρα μας το 2022. Φέτος το καράβι μας ταξιδεύει σε πέντε χώρες στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ, μετά την Κέρκυρα, θα επισκεφθεί την Αλβανία και την Κροατία και, τέλος, θα φτάσει στην Ιταλία, που είναι και ο τελευταίος προορισμός για το 2019», ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις