“Κάζο” από το Λιχτενστάιν για την Εθνική

Δεν έκανε αυτό που έπρεπε η Ελλάδα και δεν νίκησε ως όφειλε το Λιχτενστάιν στο άδειο ΟΑΚΑ. Το τελικό 1-1 θεωρείται μέγα κάζο για τη «γαλανόλευκη» που δέχθηκε ένα αστείο γκολ στο φινάλε.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να δείξει καλύτερη εικόνα απέναντι σε μία χαμηλής δυναμικότητας ομάδας, ωστόσο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Η ομάδα είναι αδούλευτη και χρειάζεται μία μεγάλη περίοδο για να μπορέσει να αποδώσει πιο θελκτικό ποδόσφαιρο, τηρουμένων των αναλογιών και ανάλογα πάντα με τον αντίπαλο που θα έχει απέναντι της.

Ο Φαν’τ Σιπ έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση με τη Φινλανδία, εκ των οποίων κάποιες αποδείχθηκαν σωστές και κάποιες λανθασμένες.

Το δίδυμο στα αριστερά Τσιμίκας-Μασούρας λειτούργησε καλύτερα, με τον μέσο του Ολυμπιακού να είναι ο καλύτερος του γηπέδου.

Σε αντίθεση με το Βρουσάι-Κουλούρης στην επίθεση που δεν μπορεί να… τσουλήσει.

Η εθνική μας πέτυχε γκολ με τον Μασούρα, είχε δύο δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες, αλλά στο φινάλε το πλήρωσε στην μοναδική φάση του Λιχτενστάιν!

Η εθνική μας μπήκε από τα πρώτα λεπτά με σκοπό να πιέσει και να βρει το γρήγορο γκολ, ωστόσο η αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι είναι πολύ μεγάλη. Με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε μία αξιόλογη τελική προσπάθεια μέχρι το πρώτο 20άλεπτο.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο (27′-30′) υπήρξε υποψία φάσεων με τους Μπακάκη και Μασούρα, χωρίς να ανησυχήσει ο Μπούχελ.

Τελικά ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού βρήκε δίχτυα τρία λεπτά μετά σε μία ανύποπτη φάση.

Ο Κουλούρης έκανε το σουτ στην κίνηση έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Μασούρας μπήκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.

Στο 36′ μάλιστα, το φαλτσαριστό σουτ του ίδιου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μπούχελ, ενώ ένα λεπτό μετά κα έπειτα από ωραίο ένα-δύο του Κουλούρη με τον Φετφατζίδη, ο δεύτερος έκανε το συρτό σουτ, αλλά πάλι ο Μπούχελ έδιωξε σε κόρνερ.

«Έσπασαν» τα δοκάρια
Με δύο δοκάρια ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την εθνική. Στο 47′ μετά από σέντρα του Μασούρα, ο Κουλούρης έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο.

Την ίδια κατάληξη είχε το σουτ-βολίδα του Μανωλά έξω από την περιοχή στο 52′.

Όμορφη ατομική προσπάθεια του Φετφατζίδη στο 68′, ο οποίος απέφυγε τρεις αντιπάλους του, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω.

Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την «γαλανόλευκη» να ψάχνει το γκολ για να κλειδώσει το τρίποντο, αλλά να μην βρίσκει τον τρόπο.

Σοκ από Σαλάνοβιτς
Αντ’ αυτού στην μοναδική αξιόλογη φάση δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Σαλάνοβιτς έφυγε στην κόντρα-επίθεση και στην πλάτη της άμυνας της Ελλάδας και με εξαιρειτκό πλασέ, νίκησε τον Μπάρκα για το τελικό 1-1!

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας, Σάμαρης, Μπουχαλάκης (62′ Ζέκα), Φετφατζίδης (68′ Παυλίδης), Βρουσάι, Μασούρας, Κουλούρης.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ: Μπ. Μπίχελ, Ρεχστάινερ (82′ Χόφερ), Μάλιν, Κάουφμαν, Γκέπελ, Μ. Μπίχελ, Βίζερ, Χάσλερ, Μέιερ (64′ Μπραντλ), Σαλάνοβιτς- Γκούμπσερ (55′ Γιλντίζ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις