Έχασε 3-0 στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός Βόλου

Την ήττα με 3-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου από τον ΠΑΣ Γιάννινα σε φιλικό παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες», με τους «ερυθρόλευκους» να δέχονται και τα τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα όπου χάθηκε η ηρεμία και η συνοχή που είχε η ομάδα στο πρώτο μέρος.
Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Παμλίδης στο 67’, ο Λέο στο 79’ και ο Πίτου Γκαρσία με απευθείας χτύπημα κόρνερ στις καθυστερήσεις του αγώνα, στο 92’. Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο 35’ έχασε πέναλτι με τον Αποστολόπουλο, με τον Μακρυωνίτη να αποκρούει τη μπάλα.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ο Θωμάς Γράφας για τον Ολυμπιακό παρέταξε την ομάδα του με τερματοφύλακα των Μακρυωνίτη, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Γραικός, Βοσνακίδης, Φαζός και Μπουτζίκος. Οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσιάρας και Λάσκαρης. Στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Ράντι αριστερά, Τζέφερσον δεξιά, ενώ ο Σκοπελίτης είχε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τσίτα που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιανίκογλου, με τον Αποστολόπουλο να αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και ο Μπουκουβάλας ως αριστερός οπισθοφύλακας. Οι Σκόνδρας και Ζιούλης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στο χώρο του κέντρου οι Κάστρο και Σιόντης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Νικολιάς έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Καρτάλης στην αριστερή, με τον Κρίζμαν να έχει επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι, ενώ ο Παμλίδης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Χαμένο πέναλτι στο πρώτο μέρος
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν πολύ καλή. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα είχαν λίγο περισσότερο την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους για το τέρμα του Μακρυωνίτη.
Στο 16’ ύστερα από σέντρα του Νικολιά, ο Κρίζμαν σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ, ενώ ο Γραικός για τον Ολυμπιακό στο 22’ δίστασε να σουτάρει και προτίμησε να γυρίσει τη μπάλα σ’ έναν χώρο που δεν υπήρχε κάποιος συμπαίκτης του.
Στο 26’ ο Παμλίδης έπιασε ανάποδο ψαλίδι μέσα από τη μικρή περιοχή με τη μπάλα βρίσκει την πάνω πλευρά των διχτύων του Μακρυωνίτη.
Στο 34’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Σε σέντρα του Μπουκουβάλα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γραικού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αποστολόπουλος, με τον Μακρυωνίτη να αποκρούει, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού την απομάκρυναν από την περιοχή.

Δέχθηκε τρία γκολ στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Υπήρξαν πολλές διακοπές στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να μην παιχθεί καλό ποδόσφαιρο, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Θωμάς Γράφας πέρασε νωρίς στο β’ μέρος του παιχνιδιού τους Ρόκα και Στεφάνοβιτς, ενώ στη συνέχεια πέρασαν σταδιακά στο ματς και άλλοι επτά παίκτες.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε στο 67’ να ανοίξει το σκορ. Ο Παμλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, ύστερα από ωραία κάθετη πάσα του Νικολιά, έκανε ωραία κίνηση, βγήκε τετ α τετ με τον νεοεισελθόντα Γιδόπουλο έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι στο 70’ εκτέλεσαν φάουλ με τον Πίτου Γκαρσία, με τον Γιδόπουλο να αποκρούει τη μπάλα.
Σε σουτ του Σκόνδρα στο 72’ η μπάλα κόντραρε στον Λάσκαρη για να μπλοκάρει ο Γιδόπουλος.
Οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν νέα καλή επιθετική προσπάθεια στο 74’. Ο Μπουκουβάλας βρήκε τον Κρίζμαν, ο Κροάτης ελίχθηκε, σούταρε, με τον Γιδόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 79’ η πίεση των γηπεδούχων στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα απέφερε το δεύτερο γκολ. Ο Νάουμετς πάσαρε στον Γρασδάνη, αυτός σούταρε, ο Γιδόπουλος απέκρουσε τη μπάλα και από κοντά ο Λέο έγραψε το 2-0 για τους Γιαννιώτες.
Οι γηπεδούχοι στο 90’ είχαν ένα καλό σουτ με τον Γροσδάνη, με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 92’ ο Πίτου Γκαρσία έκανε τρία τα τέρματα του ΠΑΣ Γιάννινα, με απευθείας χτύπημα κόρνερ, αιφνιδιάζοντας τον Γιδόπουλο και την άμυνα του Ολυμπιακού.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιανίκογλου (46’ Χουτεσιώτης), Σκόνδρας (75’ Οικονομόπουλος), Ζιούλης (61’ Πίτου Γκαρσία), Αποστολόπουλος (75’ Ξύδας), Μπουκουβάλας (75’ Παντελάκης), Σιόντης (75’ Γώγος), Κάστρο (75’ Νάουμετς), Νικολιάς (75’ Ράντοβατς), Καρτάλης (75’ Γροσδάνης), Κρίζμαν (75’ Λέο), Παμλίδης (75’ Πήλιος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης (65’ Γιδόπουλος), Γραικός (80’ Πριόνας), Μπουτζίκος, Βοσνακίδης (69’ Κόλα), Φαζός, Τσιάρας (54’ Στεφάνοβιτς), Λάσκαρης (83’ Φουτσίνι), Σκοπελίτης (80’ Κλεμέντε), Τσίτας (83’ Μπακουλάτι), Τζέφερσον (51’ Ρόκας), Ράντι (65’ Πόζογλου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις