Γεώργογλου: Χρειάζεται υπομονή για να αναδειχθεί ένας τερματοφύλακας

Ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα στο Μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο, ο Παύλος Γεώργογλου επιστρέφει πλέον στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο και συγκεκριμένα σαν προπονητής τερματοφυλάκων σε μία συνεργασία με τον Παγασητικό. Ο Παύλος Γεώργογλου, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο goalpost.gr και στον Βαλάντη Τάμπα:

Πες μας δύο λόγια για την επιστροφή σου, έστω και σαν προπονητής τερματοφυλάκων και πως σου φαίνεται αυτή η νέα σου εμπειρία:

Επέστρεψα με μοναδικό μου γνώμονα, να βοηθήσω τα νέα παιδιά αφιλόκερδος με την εμπειρία μου να μάθουν τα μυστικά της θέσης του τερματοφύλακα μέσα από τις προπονήσεις.

Όσο καιρό είσαι ανενεργός δεν σου έγινε κάποια πρόταση, για να ασχοληθείς με κάτι παρόμοιο;

Μου έγιναν αρκετές, αλλά δεν την δέχτηκα γιατί δεν μου παρείχαν όλα όσα είχα ζητήσει. Έκανα βέβαια και ένα πέρασμα πέρσι από τους Μυρμιδόνες Πλατάνου, στην οποία είχα άριστη συνεργασία με την διοίκηση και είχα όλα όσα ζήτησα όμως η συμφωνία μας ήταν για μια σεζόν.

Έχεις παίξει σε πολλές ομάδες σε επαγγελματικό επίπεδο, τι εικόνα σου έμεινε μετά το τέλος της καριέρας σου;

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, υπάρχει απλά η ταμπέλα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή τίποτα άλλο. Γιατί τα χρήματα που σου τάζουν δεν τα παίρνεις όλα και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα βιοπορισμού. Εκτός και αν παίξεις σε μεγάλες ομάδες.

Τι γνώμη έχεις για το τοπικό ποδόσφαιρο;

Έχει μείνει στάσιμο, δεν έχει υψηλό επίπεδο όπως τα παλαιότερα χρόνια και πλέον είναι απλά για να περνάς την ώρα σου και να λες πως παίζεις ποδόσφαιρο.

Υπάρχει ταλέντο στους τερματοφύλακες του τοπικού μας;

Το ταλέντο φαίνεται στις προπονήσεις. Το θέμα είναι να υπάρξει ο κατάλληλος άνθρωπος να πάρει το 100% των δυνατοτήτων σου. Όπως σε εμένα το έκανε ο Κ. Γρηγοριάδης.

 

Τι έχεις να συμβουλεύσεις τους νέους τερματοφύλακες που τώρα ξεκινάνε την προσπάθεια τους;

Έχω να τους πω, πως μέσα από την σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, θα γίνονται καλύτεροι, να πιστεύουν στον εαυτό τους και στις δυνατότητες τους και να μην επηρεάζονται από ένα λάθος γιατί η θέση του τερματοφύλακα είναι νευραλγική.

Έχεις αδελφικό φίλο σου τον Παναγιώτη Γλύκο, έναν άξιο εκπρόσωπο του Μαγνισιώτικου ποδοσφαίρου που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Τι σου λέει για την μέχρι τώρα εμπειρία του;

Ο Παναγιώτης από μικρά παιδιά που κάναμε παρέα, θυμάμαι μόνο να δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Επίσης θυμάμαι στο κοινό μας πέρασμα από τον Ολυμπιακό Βόλου κάναμε συνέχεια μια ώρα προπόνηση εξτρά, μετά το τέλος της κανονικής προπόνησης μας. Δουλεύαμε δηλαδή, πάνω στις αδυναμίες μας. Επίσης είχε πολύ επιμονή και υπομονή.

Αληθεύει πως το μεγάλο σου όνειρο ήταν να αγωνιστείς στην Νίκη Βόλου;

Η αλήθεια είναι, το 2004 είχα πρόταση από την Α.Ε.Κ. τότε που αγωνιζόμουν στον Παράδεισο Αμαρουσίου, όπως και από τον Π.Α.Ο.Κ. το 2005 που αγωνίστηκα στο Α.Ο. Καβάλας όμως το όνειρο μου ήταν να παίξω στην Νίκη, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ γιατί δεν έγινε η ανάλογη πρόταση-κίνηση. Ενώ ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα που ξεκίνησα την ποδοσφαιρική μου πορεία (σ.σ. ακαδημίες), την ομάδα που αγάπησα και ήθελα να έχω αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο στο πλευρό μου. Τελικώς η απόφαση μου, ήταν να σταματήσω την καριέρα μου πλέον λόγω επιβίωσης.

Επιμέλεια: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις