Μπίλης: «Η επόμενη απόβαση θα είναι στη Χάλκη»

Για όλους και για όλα τοποθετήθηκε ο Λεωνίδας Μπίλης στην καθιερωμένη, εβδομαδιάτικη συνέντευξη Τύπου. Ο κυανόλευκος τεχνικός μίλησε για τη δυσκολία του αγώνα με τον Αιγινιακό στη Χάλκη, τονίζοντας πως οι όποιες απουσίες που αντιμετωπίζει η ομάδα θα καλυφθούν επάξια. Παράλληλα απεύθυνε μήνυμα στον κόσμο να κάνουν απόβαση (χαριτολογώντας) στη Χάλκη, μετατρέποντας το γήπεδο σε “Π. Μαγουλάς”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη:

«Εδώ και πολύ καιρό σας έχουμε πει πως σ’ αυτή την ομάδα θα έχετε πάντα ειδήσεις. Οπότε δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι. Έχουμε κάθε βδομάδα να αντιμετωπίσουμε και κάτι ακόμα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τους μείον έξι. Το μήνυμα που έχω να δώσω γι’ αυτό το γεγονός, είναι ότι κάνανε λάθος. Αν έβαζαν μείον δώδεκα, ίσως οι αντίπαλοι μας να είχαν κάποια ελπίδα. Το μείον έξι, θα το αντιμετωπίσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα, επειδή προσβάλλονται τρία ιερά σωματεία για τον ελληνικό ποδόσφαιρο όπως είναι ο ΟΦΗ η Νίκη Βόλου και ο Πιερικός, του οποίου τη φανέλα φόρεσα, θέλω να δώσω ένα μήνυμα στους οπαδούς και των τριών αυτών ομάδων. Είναι ένας στίχος ενός κρητικού τραγουδιού των Χαΐνιδων που λέει “με τον καιρό να είναι κόντρα, έχει τιμή σα πετάς”. Έτσι, λοιπόν και η Νίκη θα πορευτεί με κόντρα τον καιρό και με τιμή, όπως έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό είναι το μήνυμα στους οπαδούς μας για το επόμενο παιχνίδι. Και επειδή είχα μιλήσει με κάποιες λέξεις, υποτίθεται, πολεμικές, η επόμενη απόβαση θα είναι στη Χάλκη. Να ετοιμαστούν οπότε οι φίλαθλοί μας να αποβιβαστούν σ’ αυτό το γήπεδο. Οι παίκτες μου θα είναι εκεί έτοιμοι για όλα».

Για τις απουσίες των Νάκα και Κυπτίου:
«Η δυσκολία του προηγούμενου παιχνιδιού φάνηκε και από τους τραυματισμούς. Τόσο από τον αγωνιστικό χώρο όσο και από τα σκληρά μαρκαρίσματα. Σαφώς ο Στέλιος είναι μια μεγάλη απουσία, αλλά δεν είναι η μόνη. Είναι και ο Κυπτίου. Και οι δύο τραυματίστηκαν από σκληρά μαρκαρίσματα. Αυτός είναι όμως και ο ρόλος τους μέσα στον αγώνα, να δέχονται και να μπαίνουν στη μάχη. Όσον αφορά τον Ευθύμη (Κοτίτσας) είναι καλά, το σώμα του είναι καλά, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος ψυχικά, γιατί έχει μεγάλη αποχή.
Η τακτική που θα ακολουθήσουμε με τον Κοτίτσα είναι ότι, όσο είναι καλά, θα παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για να μπορέσει να επανέλθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να μην πάμε σε ένα πρόγραμμα προετοιμασίας ενός μήνα, το οποίο θα τον πάει πάρα πολύ πίσω. Είναι μία τακτική, την οποία έχω συζητήσει με εργοφυσιολόγο και την οποία την έχω ακολουθήσει και στο παρελθόν με άλλους ποδοσφαιριστές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από και κει πέρα το παιχνίδι της Κυριακής είναι δύσκολο, όπως είναι και τα 32 παιχνίδια. Όπως είπε και Κώστας (Κρεββατάς), οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που κερδίζουν τα ματς. Η δική μας η δουλειά είναι τακτική, είναι στο μυαλό, είναι βοηθητική. Τη μάχη τη δίνουν οι παίκτες. Όλα τα ματς θα είναι έτσι. Με την πάροδο του χρόνου θα δούμε και πιο εύκολα ματς για την ομάδα μας. Η ομάδα είναι νέα και μέσα από τη διαδικασία των παιχνιδιών, θα γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη, οι παίκτες θα γνωρίζουν καλύτερα το παιχνίδι ο ένας του άλλου και το ρόστερ θα αποκτήσει μεγαλύτερη ομοιογένεια με το χρόνο».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία και τακτική που θα ακολουθήσει η Νίκη την Κυριακή:
«Έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε πάλι καινούργιο γήπεδο, πάλι διαφορετικές συνθήκες και έναν καινούργιο αντίπαλο. Θα ακολουθήσουμε μία τακτική με βάση ένα και μοναδικό αποτέλεσμα: τη νίκη. Η τακτική μας θα είναι αυτή για ν’ αποφύγουμε όσα περισσότερα λάθη μπορούμε και στο τέλος να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Γιατί, όπως είπε και ο Κώστας, αυτή είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Σαφώς, αν θα ήμασταν στο γήπεδό μας, θα μπορούσαμε να είμαστε πιο σίγουροι για την απόδοσή μας κάθε φορά. Το να αγωνίζεται συνεχώς σε καινούργιο αγωνιστικό χώρο υπάρχει μία διαδικασία προσαρμογής και αυτό σίγουρα επηρεάζει την απόδοσή σου. Αλλά ότι είναι για μας είναι και για τον αντίπαλο. Γνωρίζω πολύ καλά τον αντίπαλο και τους παίκτες του. Θα ακολουθήσουμε μία τακτική, η οποία θα μας φέρει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη νίκη, χτυπώντας στα αδύνατα σημεία του αντιπάλου και προσπαθώντας να μειώσουμε τα όποια λάθη κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι».

Για το αν θα βόλευε αναβολή του αγώνα:
«Όχι. Η ομάδα μπήκε σ’ έναν ρυθμό. Η ομάδα, σας είχα πει, πως μετά από τρεις μήνες έπαιζε φιλικά και βρίσκονταν στο “A”.
Τώρα πέρασε το “A” και μπήκε στο “B” που σημαίνει πραγματικά παιχνίδια. Από “B” μέχρι το “Ω” θα πάμε πολύ γρήγορα, γιατί θα γίνονται συνεχώς αγώνες. Δεν θέλουμε καμία διακοπή. Είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν τα κενά των συμπαικτών τους. Μου δώσανε μηνύματα στο φιλικό της Δευτέρας με το Διμήνι οπότε το ρόστερ είναι όπως πρέπει να είναι. Γι’ αυτό φρόντισε η διοίκηση και ο κ. Θεοδώρου. Οπότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Για μας οποιοδήποτε σενάριο αναβολής δεν υφίσταται. Οι παίκτες θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να αγωνιστούν σε οποιοδήποτε γήπεδο με οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για τον Αιγινιακό:
«Ο Αιγινιακός έχει ένα πλεονέκτημα καθώς κράτησε μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών από το περσινό του ρόστερ. Όλες οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το μέλλον όμως ανήκει στη Νίκη Βόλου».

Για το γήπεδο της Χάλκης:
«Θεωρητικά πιστεύω πως είναι λίγο καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος. Βοήθηκε και ο καιρός γιατί όλη την εβδομάδα δεν έβρεξε. Ανασταλτικός παράγοντας είναι ότι αύριο θα γίνει παιχνίδι στο συγκεκριμένο γήπεδο οπότε δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι την Κυριακή. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του ιστορικού αυτού συλλόγου, του Ηρακλή Χάλκης, για την παραχώρηση του γηπέδου. Το μειονέκτημά του είναι ότι οι κερκίδες του δύσκολα θα χωρέσουν τους φίλους της Νίκης».

Για τις παραιτήσεις των κ.κ. Βούλγαρη και Λάμπρου:
«Πιστεύω ότι αυτή η αναταραχή θα λυθεί. Μιας και το αναφέρατε, θέλω να τοποθετηθώ. Ο κύριος Βούλγαρης και ο κύριος Λάμπρου είναι οι άνθρωποι που πήρανε όλες τις αποφάσεις, σχεδόν αποκλειστικά θα ‘λεγα του χτισίματος αυτής της ομάδας. Αυτοί δώσανε εντολή σε εμένα και τον κύριο Θεοδώρου και πιστεύω ότι θα είναι 100% κοντά μας. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό, γιατί τους γνωρίζω. Γνωρίζω την ιδιοσυγκρασία τους και τα χαρακτηριστικά τους. Είναι παθιασμένοι με την ομάδα. Η ομάδα έχω δηλώσει ότι διοικείται από το οπαδικό της κίνημα, είναι κυρίως οπαδοί και είμαι 100% σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι μαζί, έτσι όπως πρέπει».

Για το δελτίο του Αλεξανδρή:
«Και σε αυτό το κομμάτι έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από τη διοίκηση και προσωπικά από τον κύριο Θεοδώρου, γιατί είναι ένα παιδί στο οποίο εμείς ποντάρουμε πάρα πολλά για το μέλλον. Είναι ένα παιδί δικό μας, γέννημα θρέμμα της Νίκης, το οποίο «επαναπατρίστηκε». Από εκεί και πέρα το δελτίο του δεν είναι έτοιμο. Εκτιμώ ότι όταν θα λυθεί το πρόβλημα με την Ένωση, θα λυθούν και τα προβλήματα αυτών των παιδιών. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο ο Αλεξανδρής, είναι όλα τα παιδιά που αγωνίζονταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην ΕΠΣΘ Μαγνησίας. Δυστυχώς, από κάποιες λανθασμένες αποφάσεις κατά τη δική μου προσωπική άποψη, όλα αυτά τα παιδιά είναι εγκλωβισμένα ποδοσφαιρικά, όπως σίγουρα και τα σωματεία».

Το κάλεσμα στον κόσμο:
«Θέλω οι οπαδοί μας να είναι εκεί και να είναι τόσοι, όσοι θα ήταν στο “Π. Μαγουλάς”. Πρέπει όλοι να δώσουμε την απάντησή μας σ’ αυτά που γίνονται. Τα γνωρίζουμε και τα γνωρίζετε καλύτερα από μένα. Δεν είναι τωρινή ιστορία. Η ομάδα αυτή έχει συνηθίσει να βάλλεται, θα απαντάει με την ψυχή των παικτών, τη διάθεση των ανθρώπων της Διοίκησης και όλα θα πάνε καλά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις