Μπέος: «Στα 56 μου αδελφούλα δεν θα γίνω»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Καταιγιστικός εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος στον «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6 κάνοντας φοβερές καταγγελίες για την υπόθεση του «Koriopolis» και γενικότερα για τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» των Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο δήμαρχος Βόλου προέβαλε σοκαριστικούς ισχυρισμούς για τον εφέτη Τζιμπλάκη, τον διαιτητή Βοσκάκη και άφησε επανειλημμένα σαφείς αιχμές εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης εμφανίστηκε διατεθειμένος να ανοίξει, όπως είπε χαρακτηριστικά, το στόμα του στον ανακριτή Ανδρεάδη και να ξεσκεπάσει όλη την «πυραμίδα» του παρασκηνίου που δρα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος

«Δεν ακούστηκε απλά το όνομα μου, πήγα στη φυλακή. Ήσασταν πολέμιοι μου τότε χωρίς σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας. Με παρακαλούν να βγω να μιλήσω γιατί λέω αλήθειες και πράγματα που ακουμπούν τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκαν πολλοί δημοσιογράφοι τότε ως εργαλεία. Ο Ολυμπιακός βόλου σε ποια συνομιλία ακούστηκε να δωροδοκεί και ποιος ποδοσφαιριστής ακούστηκε να χρηματίζεται;

Συγκρίνετε με αυτά που γίνονται τώρα στην υπόθεση του Ολυμπιακός-Βέροια. Κανένας δεν λέει ότι πρέπει να τιμωρηθεί και ο Ολυμπιακός. Στο παιχνίδι με τη Βέροια ευθύνονται και οι δυο ομάδες και πρέπει να τιμωρηθούν και οι δυο. Ή φοράμε παντελόνια ή όχι. Η δικαιοσύνη οφείλει αυτή τη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη λογαριάσει πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός Βόλου διαλύθηκε, μου πήραν την περιουσία. Είπα τότε να οδηγήσουν εμένα στο δικαστήριο, αλλά να μη διαλύσουν την ομάδα. Αυτό που έγινε τότε, δεν γίνεται σήμερα. Αν θέλουν αυτό το ποδόσφαιρο, να το χαίρονται».

Θέλω να ρωτήσω τον κ. Θωμαΐδη μέσω της εκπομπής σας. Το στοιχείο αυτό με τους διαλόγους του Τζιμπλάκη πότε το είχε; Το σάιτ του το είχε προαναγγείλει εδώ και 15 μέρες, άρα το είχε περίπου 20 μέρες. Γιατί δεν το έβγαλε τόσον καιρό; Αν το είχε κάνει τότε, ήταν πολύ εύκολο να γυρίσει πίσω η υπόθεση. Περίμενε να περάσει το διάστημα του βουλεύματος για να μην μπορεί κάποιος κατηγορούμενος να κάνει ένσταση, παρά μόνο η Εισαγγελέας.

Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή και να μην κοιτάζει πρόσωπα. Δεν έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με ακεραιότητα. Ο κ. Τζιμπλάκης ήταν αναπληρωματικό μέλος στο Εφετείο. Θα πρέπει να εξηγηθεί λοιπόν γιατί ανέλαβε την εισήγηση ένα αναπληρωματικό μέλος. Είναι σύμπτωση;

Όταν πήραν την πρόταση του κ. Πούλιου σκόπευαν να μην περάσουν οι μέρες των διακοπών και να αθωωθεί ο κ. Μαρινάκης. Ο κ. Πούλιος έκανε 17-18 μήνες να καταθέσει την πρόταση και όντως ήταν ένας ογκώδης φάκελος. Είναι δυνατόν ο εισηγητής να κάνει την πρόταση μετά σε 32 μέρες; Όλα αυτά είναι ελεγκτέα και ντροπή της δικαιοσύνης. Θα πρέπει να απαντήσουν για τα τρία διαρκείας και τα “άλλα”. Τα “άλλα” τι ήταν, αυγά για το Πάσχα ή αρνιά; Τι ήταν αυτά τα “άλλα”; Να μας πουν. Και οι κρίνοντες κρίνονται. Εγώ έχω κριθεί και δεν περιμένω κανέναν Πούλιο και κανέναν Τζιμπλάκη. Με έκρινε ο κόσμος του Βόλου εμένα. Εγώ δεν είπα ότι είμαι ιεραπόστολος. Είπα όμως ότι δεν μπορώ να κατηγορηθώ χωρίς στοιχεία και αποδείξεις. Οδηγούμαι σε δίκη για δωροδοκία. Να μας πουν λοιπόν πού και ποιόν δωροδόκησα και με πόσα. Αυτά είναι γελοία πράγματα και μιλάμε για ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο.

Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος αυτή η υπόθεση θα ήταν στο αρχείο. Ο Άρειος Πάγος και το Εφετείο το θέμα Τζιμπλάκη το ήξεραν πολύ πριν το βούλευμα. Και είχα φροντίσει κι εγώ να πάρουν πληροφορίες. Όταν γνωρίζω ότι ένας άνθρωπος είναι οπαδός του Ολυμπιακού, πάει στο Καραϊσκάκη και έχει επαφές με τον πρόεδρο, δεν θα ενημερώσω; Κάποιοι άνθρωποι έχουν πληγωθεί οι οικογένειές τους. το παιδί μου ντρεπόταν να πάει στο σχολείο γιατί το κορόιδευαν τα άλλα παιδιά.

Στη φιλία μου με τον Νίκο Πατέρα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη την πλήρωσα εγώ τη διαμάχη τους. Εγώ μπροστά τους είμαι μυρμήγκι επιχειρηματικά. Σε ψυχή και καρδιά, όμως, δεν τους βλέπω. Αν ανέβουν και οι δυο σε μια ζυγαριά και εγώ από την άλλη, σε εμένα θα γείρει. Η δική τους διαμάχη με οδήγησε στη φυλακή, αλλά δεν το μετανιώνω. Εγώ σέβομαι τα παντελόνια που φοράω και τα προσωπικά μου μαζί τους δεν τα βγάζω. Εγώ στα 56 μου αδελφούλα δεν θα γίνω.

Έχει γίνει επιλεκτική απομαγνητοφώνηση. Έχω κάνει σχετικό αίτημα, έχουν απομαγνητοφωνήσει τις 87 από τα 250 κασέτες γιατί στις άλλες υπάρχουν και πολιτικοί και άλλοι που δεν πρέπει να μαθευτούν αυτά που λένε. Να μην κρίνεται από το 30% των απομαγνητοφωνήσεων το ποιος είναι ένοχος για να καλύπτονται άλλοι. Προσωπικά έχω κάνει πέντε αιτήσεις να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι κασέτες και να λάμψει η αλήθεια. Μπορεί πολύς κόσμος που με ακούει να λέει, τι λέει ο Μπέος; Αν κοιτάξετε το δέντρο και όχι το δάσος, αύριο το πρόβλημα θα βρεθεί και στην πόρτα σας.

Υπάρχουν δικαστές με αξιοπρέπεια και ήθος. Και κάποιοι άλλοι σαν τον κ. Τζιμπλάκη που είναι ντροπή. Είναι ένα μείζον ηθικό θέμα η αξιοπιστία της δικαιοσύνης.

Δεν βγήκα από κανένα κολέγιο ή το Άγιον Όρος. Πήρα τηλέφωνο τότε τον Μαρινάκη επειδή ξέρω καλά το αντικείμενο και του είπα ότι σύμφωνα με πληροφορίες θα την πέσουν στα παιδιά στο αεροδρόμιο, οπότε κοίτα να τους προστατεύσεις. Σε εκείνο το παιχνίδι αδικήθηκε κατάφωρα ο Παναθηναϊκός -σκόπιμα ή όχι δεν μπορώ να το πω εγώ. Παίρνω λοιπόν τον Μαρινάκη που μιλάγαμε 20 ώρες τη μέρα και του είπα να τους προστατεύσει επειδή θα τους την έπεφταν στο αεροδρόμιο. Κακό είναι να μεταφέρεις σε έναν άνθρωπο που είναι φίλος σου μια πληροφορία; Δεν βγήκατε να πείτε για την πρόταση του κ. Πούλιου που λέει ότι εγώ έστηνα τα παιχνίδια για να βγαίνει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παίρνει 25 εκατ.! Και μετά να ζητάω εγώ δανεικά από τον Μαρινάκη και τον Σπανό και άλλους φίλους για να βγω από τη φυλακή;

Ζητάω περαιτέρω εξέταση και να κληθούν μάρτυρες (παίκτες, παράγοντες, κλπ). Δεν υπάρχει λόγος, μου απαντάει ο κ. Πούλιος, γιατί είναι πλημμέλημα και έχει παραγραφεί. Ναι, αλλά από ένα πλημμέλημα κατηγορούμαι μετά εγώ για κακούργημα.

Είμαι έτοιμος να κάτσω να πω -χωρίς ονόματα- στον εισαγγελέα και τον ανακριτή όλα όσα γνωρίζω για την πυραμίδα, για τον Γκιρτζίκη και τον Παπανικολάου, όλα αυτά τα εργαλεία που πίνουν το αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα κουπιά που κινούν τη βάρκα είναι πάντα τα ίδια.

Είμαι έτοιμος να ανοίξω το στόμα μου και δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος να κρυφτούν όλοι αυτοί. Έβγαλε ο κ. Κοντονής τη διάταξη για τακτικούς δικαστές. Εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου. Ποιος τους διορίζει αυτούς; Έναν δικαστή δεν μπορεί κανένας άλλος να τον ορίσει παρά μόνο ανώτερος δικαστικός λειτουργός. Στείλανε όμως μια λίστα στην ΕΠΟ και επέλεξε. Και ποια είναι η διαφορά όταν από τους 30 θα επιλέξω αυτούς που θα μου κάνουν τα χατίρια; Τρελαίνομαι με τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη. Αμολάνε αϊτό. Αφήνουν τον κάθε Γκιρτζίκη να ορίζει τους δικαστές. Κοιμούνται, αλλά τι να πεις.

Ο αθλητικός εισαγγελέας προτείνει και δεν μπορεί να τιμωρήσει. Πόσες διώξεις έχει ασκήσει και πόσες έχουν εκδικαστεί;

Εγώ θα μάζευα τις υπόλοιπες ομάδες και θα έλεγα ας παίξει μόνος του ο Ολυμπιακός. Γνωρίζετε ότι πριν αρχίσει το πρωτάθλημα ο Βοσκάκης έκανε μια μάζωξη με τους διαιτητές για να μάθει ποιος είναι από τη μια πλευρά και ποιος από την άλλη; Αν πραγματικά οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα είναι ειλικρινείς, είναι η ευκαιρία του αιώνα να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Θα συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια με όσα ξέρω. Όχι μιλώντας με πρόσωπα, αλλά μιλώντας για τη διαδικασία που την ξέρω καλά.

Είχα πει για ένα έργο στην Αμερική που πιάνανε τον τσιλιαδόρο και άφησαν αυτόν που έκλεβε και έφυγε με τα λεφτά και τα καλάσνικοφ. Αν λέει ο Πούλιος ότι εγώ είχα τη δυνατότητα να στήνω παιχνίδια ώστε ο Μαρινάκης να παίρνει 25 εκατ. εν αγνοία του, λυπάμαι τους γονείς που τον σπούδαζαν για να βγάζει τέτοια πορίσματα. Αν το έκανα, είναι δυνατόν να μην το ξέρει ο κ. Μαρινάκης; Θέλω να το ξαναπώ. Δίνεται μια ευκαιρία στη δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Οι πολίτες του Βόλου επέλεξαν για δήμαρχο του Βόλου μέχρι το 2019 τον Μπέο. Μέχρι τότε θα είμαι εγώ. Χωρίς να έχω πάει σε δίκη θα τεθώ σε αργία; Αυτός ο νόμος είναι φωτογραφικός για τη Χρυσή Αυγή. Να τεθώ σε αργία, αλλά αφού θα έχω περάσει πρώτα από δίκη. Πρώτα να κριθώ από δικαστές και μετά να τεθώ σε αργία. Με τίμησε ο κόσμος του Βόλου με την ψήφο του και δεν μπορώ να τους πουλήσω».

Ο Βόκολος και ο Φύσσας είναι παιδιά μου από τον Πανιώνιο. Δώσανε 2,5 εκατ. για μεταγραφές για να παίξουν με τη Βέροια και τον Παναιτωλικό; Είναι ντροπή. Κάνεις την υπέρβαση και παίρνεις τρεις παιχταράδες για να πάρεις τον τίτλο κι αυτοί δεν έχουν παίξει ακόμα; Αν ήμουν πρόεδρος πέρυσι στον ΠΑΟΚ θα το έπαιρνα το πρωτάθλημα με διαφορά 17-18 βαθμών. Εσύ έχεις τους διαιτητές, εγώ έχω τα στόπερ. Θα έχανα μέσα στην Τούμπα με τον Φωτάκη και τον Χάβο προπονητή; Οι άλλοι έχουν 32 παίκτες μοιρασμένους στις υπόλοιπες ομάδες. Όταν κάνω πρωταθλητισμό προσπαθώ ως παράγοντας να κερδίζω. Από τη στιγμή που έχω αντιπάλους που χρησιμοποιούν θεμιτά μέσα, θα χρησιμοποιήσω κι εγώ θεμιτά. Αν χρησιμοποιήσεις αθέμιτα, θα χρησιμοποιήσω κι εγώ αθέμιτα. Πάντως μ…ας δεν θα γινόμουνα».

 

Ο Αχιλλέας Μπέος στον ΣΠΟΡ FM 94.6 by Σπορ Fm 94.6 on Mixcloud

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις