Βεργέτης: Σημαντικό το πρώτο γκολ που πετύχαμε

Στο γκολ που σημείωσε η Νίκη στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε στις δηλώσεις του ο Στάικος Βεργέτης, μετά το τέλος του αγώνα με τα Τρίκαλα. Ο Αρκάς τεχνικός της βολιώτικης ομάδας τόνισε πως το τέρμα αυτό άλλαξε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι δεν είχαν μπει καλά στο παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Βεργέτη:

«Σε ότι αφορά το χρονικό του αγώνα συμφωνώ με όσα ανέφερε ο κ. Αμανατίδης. Τα Τρίκαλα μπήκανε καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας κι έψαχναν το γκολ. Σε μία δύσκολη φάση για εμάς, μετά από δύο στατικές φάσεις, βγάλαμε μία αντεπίθεση που ευτυχίσαμε να την καταλήξουμε στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό το γκολ έδωσε παραπάνω αυτοπεποίθηση στους παίκτες μας και ήταν σημαντική η ψυχολογική τόνωσή τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλύτεροι στο να κρατήσουμε την μπάλα περισσότερο στα πόδια μας και αυτό μας έκανε να μη δεχθούμε τόση πίεση, όσο στο πρώτο ημίχρονο.

Πέραν όμως του αγώνα εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι άλλο. Θα ήθελα να πω πως σ’ αυτούς τους δύο μήνες που είμαι εδώ πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές για την όλη προσπάθεια που κάνουν. Η ομάδα ήταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, είχαμε ένα πολύ βαρύ φορτίο να κουβαλήσουμε και τα παιδιά μπήκαν στο πνεύμα του πως πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία, για να αρχίσουμε να σκαρφαλώνουμε στη βαθμολογία, να αφήνουμε ομάδες από κάτω μας και το φορτίο το βαρύ να γίνεται ελαφρύτερο. Θα ήθελα να συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα, με την ίδια διάθεση, τόσο στην προπονητική διαδικασία όσο και στους αγώνες. Θα ήθελα να μειωθεί το χάσμα που έχουμε ανάμεσα στους εντός και στους εκτός έδρας αγώνες γιατί η ομάδα χάνει πολύ από τη δυναμική της, μακριά από την έδρα της. Είναι κάτι που συζητήσαμε με τους ποδοσφαιριστές μέσα στην εβδομάδα και στη διαχείριση της ήττας από τη Βέροια. Ευελπιστώ να έχουμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο.

Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα των Τρικάλων για την μέχρι τώρα πορεία της και σήμερα απέδειξε γιατί είναι τόσο ψηλά στη βαθμολογία.

Να ευχηθώ σ’ όλον τον κόσμο χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία».