Σούλης: “Ολυμπιακός Βόλου για Super League”

Ο Σούλης Παπαδόπουλος έχοντας κοουτσάρει σχεδόν για το “μισό” του πρωταθλήματος της Football League δύο ομάδες της εν λόγω κατηγορίας (Διαγόρα και Ολυμπιακό Βόλου) αναλύει μέσω της mikriliga.com τι έχει γίνει σ’ αυτές τις 21 αγωνιστικές.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο 52χρονος προπονητής στάθηκε στη μέχρι τώρα βαθμολογική θέση των ομάδων στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα σε εκείνες που κυνηγάνε την άνοδο: “Η βαθμολογία λέει την αλήθεια και πιστεύω ότι έτσι θα ολοκληρωθεί αναφορικά με τις ομάδες που βρίσκονται στις δύο θέσεις που οδηγούνε στην άνοδο. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι μία ομάδα για να πετύχει τον στόχο της, πρωτίστως χρειάζεται δυνατή διοίκηση, “βαριά” φανέλα, κόσμο και στη συνέχεια ρόστερ. Όμως υπάρχει και το παράδειγμα με το Αιγάλεω το οποίο έχει όλα τα παραπάνω και δικαιούνταν να βρίσκεται ψηλότερα, όμως η αγωνιστική του παρουσία αποτυπώνει την βαθμολογική του θέση…

Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας: “Τρίκαλα και Ιωνικός έχουν τα στοιχεία που προανέφερα. Δυνατή διοίκηση, ιστορία, κόσμο και καλές ομάδες. Δίκαια τα Τρίκαλα βρίσκονται στην πρώτη θέση, καθώς διαθέτουν έμπειρο προπονητή και παίκτες που ξέρουν την κατηγορία. Από την άλλη, ο Ιωνικός τον Ιανουάριο έκανε σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ του -με τον Γιάννη Τσιριγώτη να ηγείται της κατάστασης- και άλλαξε προπονητή, επιλέγοντας τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, ο οποίος έχει την εμπειρία για να βοηθήσει να πετύχει τον στόχος της. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αδικήσω τον Δημήτρη Αρναούτη, ο οποίος και εκείνος από τη μεριά του έβαλε το “λιθαράκι” του για να βρίσκεται η ομάδα σε θέση ανόδου”.

Ο κ. Παπαδόπουλος δεν στάθηκε μόνο στις ομάδες που οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, αλλά και σε εκείνες που έχουν παρουσιάσει καλό αγωνιστικό πρόσωπο: “Έχω ξεχωρίσει τον Διαγόρα και τον Ολυμπιακό Βόλου, για τον οποίο στο διάστημα που βρέθηκα εκεί, αρκετές ήταν οι φορές που αντίπαλοι μας είχαν πει ότι παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Βέβαια ο Ολυμπιακός Βόλου με τον κόσμο που διαθέτει δεν είναι ομάδα για Football League, αλλά για Super League!”

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, τονίζοντας τα εξής: “Μεγάλη απογοήτευση για μένα είναι η Καλαμάτα. Με τα χρήματα που έβαλε η διοίκηση, την ιστορία που έχει, αλλά και τη… δίψα του κόσμου της Καλαμάτας, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά… Αντιμετώπισα την Καλαμάτα με τον Ολυμπιακό Βόλου, η οποία ήταν πρωτοπόρος όταν την κερδίσαμε, εισπράττοντας και το χειροκρότημα του κόσμου της “Μαύρης Θύελλας” και έζησα από πρώτο χέρι το μεγαλείο του συλλόγου! Πιστεύω ότι η Καλαμάτα δεν προλαβαίνει να σωθεί… Από κει και πέρα, το Αιγάλεω έχει απογοητεύσει, παρότι υπάρχει η οικογένεια Παλτόγλου, η οποία έχει δαπανήσει πολλά χρήματα και στηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια την ομάδα, όμως οι πολλές μεταγραφές και οι αλλαγές προπονητών δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν στα ψηλά “πατώματα” της βαθμολογίας. Όμως, πιστεύω ότι θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία!

Αναφορικά με την ομάδα του Ασπρόπυργου, έχω να πω ότι δεν έκανε καλή εκκίνηση στο πρωτάθλημα, όμως οι μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο και η εμπειρία του Γιώργου Βαζάκα είναι σημαντικοί παράγοντες για να το παλέψει μέχρι το τέλος, αρχής γενομένης την Κυριακή να πάρει τη νίκη κόντρα στην Καλαμάτα!

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι πιστεύω Τρίγλια και Καλαμάτα, δεν θα καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Έτσι, Ιάλυσος, Ασπρόπυργος και Θεσπρωτός θα δώσουν μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Ο Ιάλυσος με τη βοήθεια του Νίκου Παντέλη θα το παλέψει όσο περνάει από το χέρι του, ενώ ο Θεσπρωτός που στον δεύτερο γύρο είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος δεν θα πέσει αμαχητί!”

Ο Σούλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και σε παίκτες που έχει ξεχωρίσει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα: “Σίγουρα ο επιθετικός του Ιωνικού, ο Στέλιος Κρητικός που είναι και ο πρώτος σκόρερ της κατηγορίας έχει ξεχωρίσει, από κει και πέρα ο Σταματής των Τρικάλων έχει σημειώσει καθοριστικά γκολ, ο Κέρι στον Ολυμπιακό Βόλου είναι μία μεγάλη προσωπικότητα για οποιαδήποτε ομάδα, όπως και ο Τσιάρας του Ολυμπιακού Βόλου ένα πολυσύνθετο αμυντικό χαφ. Ο Πόζογλου της Βέροιας είναι ένα ταλέντο στην κατηγορία και φάνηκε από την εξέλιξη που έχει μέχρι τώρα. Από την άλλη, ο Ριζογιάννης των Τρικάλων είναι μία ηγετική μορφή στην ομάδα του. Ο Γκοτσούλιας του Ιωνικού θα τον χαρακτήριζα ως ένα “μηχανάκι” στη μεσαία γραμμή. Επίσης, ο Μαρκόπουλος της Καβάλας είναι ένας γρήγορος επιθετικός, ενώ ο Φαζός του Ολυμπιακού Βόλου έχει την προοπτική για να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Κλείνοντας, ο Μπουρλάκης του Διαγόρα είναι σημαντικός για την ομάδα του, ο Κατσικοκέρης στην Ιεράπετρα έχει σημειώσει κρίσιμα γκολ, όπως και ο Τσιλιγκίρης του Αιγάλεω και από τερματοφύλακες, έχει ξεχωρίσει ο Τσέλιος του Διαγόρα”.

Στο τέλος ο Σούλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε τι ακολούθησε μετά το “απρόσμενο” διαζύγιο με τον Ολυμπιακό Βόλου και τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και στην μεγάλη του αγάπη την Προοδευτική: “Υπήρξαν προτάσεις από δύο ομάδες της Football League, αλλά δεν θα ήθελα να αποκαλύψω το ποιες είναι, διότι στην παρούσα φάση δίνουν τη μάχη τους και δεν θέλω να δημιουργήσω περαιτέρω προβλήματα. Επίσης, υπήρξε ενδιαφέρον προς το πρόσωπο μου από ομάδα και της Super League, αλλά και της Super League 2. Μπορεί η δουλειά που κάνω να μου δίνει ζωή και να με κάνει ευτυχισμένο όμως ήθελα να πάω σε μία ομάδα με ισχυρή διοίκηση και προοπτική, κάτι τέτοιο δεν με κάλυψε εκείνη την χρονική στιγμή και αυτό που έχω να πω, ότι έχοντας υγεία θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι… Τέλος, χαίρομαι που η Προοδευτική επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι για το οποίο έχουν παίξει σημαντικό ρόλο οι κ.κ Καλαμακάκης, Δρακωνάκης και η νέα διοίκηση που δίνει τον αγώνα της με συνέπεια!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις