«Ζωντανός» ο Ολυμπιακός, σε κίνδυνο ο Παναθηναϊκός – Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι των «αιωνίων», καθώς επικράτησε με 81-78 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βελτίωσε το ρεκόρ της στο 12-15 και διατήρησε τις ζωντανές τις ελπίδες που έχει για πρόκριση.

Βεβαίως παρά τη νίκη οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, καθώς το πρόγραμμα στις τελευταίες επτά αγωνιστικές μόνο εύκολο δεν είναι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο προσεχείς αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πρωτοπόρο Εφές, αλλά και την Αρμάνι που θα «καίγεται» επίσης για το ροζ φύλλο.

Ουσιαστικά από τα επτά τελευταία παιχνίδια μόνο αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ κρίνεται ως «εύκολο» για τους Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα θα φιλοξενήσουν στην έδρα τους τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ενώ θα αντιμετωπίσουν εκτός της Χίμκι που και αυτή μάχεται για την 8άδα.

Εξάλλου, να σημειώσουμε ότι απόψε (3/3) Ρεάλ και Βιλερμπάν «δούλεψαν» για τις δύο ελληνικές ομάδες καθώς η μεν «βασίλισσα» νίκησε μέσα στην Ιταλία την Αρμάνι, οι δε Γάλλοι «λύγισαν» τη Βαλένθια!

Το πρόγραμμα που έχει ο Ολυμπιακός

Ανησυχεί ο Παναθηναϊκός

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 3η σερί ήττα του και 5η στα τελευταία έξι παιχνίδια (ρεκόρ 14-13 πλέον). Έτσι από εκεί που το «τριφύλλι» φαινόταν ότι θα καταλάμβανε με άνεση την 6η θέση, τώρα… ανησυχεί, νιώθοντας την «ανάσα» των από κάτω ομάδων που πλησιάζουν απειλητικά.

Έτσι κομβική σημασία λαμβάνει το αμέσως επόμενο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, στις 5 του μηνός. Και για ψυχολογικούς, αλλά και για βαθμολογικούς λόγους καθώς οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία μια νίκη.

Και το πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο καθώς θα αντιμετωπίσει εκτός τις Φενέρ, Άλμπα, Εφές και Μπασκόνια, ενώ θα υποδεχθεί Χίμκι και Μακάμπι.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις