Αμανατίδης για κορωνοϊό: Προέχει η υγεία του συνόλου…

Ο προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα Περικλής Αμανατίδης μίλησε στην “Λέσχη 97,6” για την αναμενόμενη άνοδο της ομάδας, τον… κορωνοϊό, αλλά και το μέλλον των πρωταθλημάτων της Σούπερ Λίγκας 2 και Φούτμπολ Λιγκ.

Ξεκίνησε με τις άδειες κερκίδες λόγω του κορωνοϊού. “Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο ως γεγονός ότι γίνονται αγώνες χωρίς την παρουσία των φιλάθλων. Προέχει όμως η υγεία του κοινωνικού συνόλου και έτσι από τη στιγμή που οι ειδικοί λένε ότι έτσι πρέπει να γίνει νομίζω ότι όλοι θα το εφαρμόσουν σωστά. Εμείς έτσι και αλλιώς θα μπορούμε να νιώθουμε την ζεστασιά των φιλάθλων”.

Για το αγωνιστικό κομμάτι και τη νίκη του Σαββάτου επί του ΟΦΙ τόνισε: “Ήταν όντως μια σπουδαία νίκη, αφού μας έφερε πολύ κοντά στον στόχο της ανόδου και την 1η θέση. Βέβαια το έργο μας δεν έχει ακόμη τελειώσει και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι ποδοσφαιριστές μας που δουλεύουν σκληρά μέσα στο γήπεδο μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Άλλωστε τόσο βαθμολογικά όσο και αγωνιστικά το κίνητρο για τα επόμενα 3 παιχνίδια είναι σημαντικό και θα πρέπει να το δείξουμε στην πράξη. Πρέπει να είμαστε σοβαροί μέχρι το τέλος”.

Ο κόουτς του ΑΟΤ στην συνέχεια αναφέρθηκε και στην μάχη της 2ης θέσης. “Για μένα δεν είναι έκπληξη ότι γίνεται μάχη για την 2η θέση, αφού θεωρώ ότι οι λεπτομέρειες που χωρίζουν τις ομάδες είναι μικρές. Έλεγα για παράδειγμα στο τέλος του πρώτου γύρου, όταν ήταν πίσω η Νίκη Βόλου, ότι η ομάδα αυτή θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν το έλεγα γιατί είχα κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια, αλλά επειδή θεωρούσα ότι αγωνιστικά μπορούσε. Νομίζω ότι θα πάμε σε ένα φινάλε θρίλερ. Για το… μυστικό ότι η δική μας ομάδα βρίσκεται σε μια σχετική ασφάλεια, αυτό θα το αναλύσω όταν με το καλό τελειώσει το πρωτάθλημα”.

Τέλος ο Περικλής Αμανατίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τελειώνουν τον… Μάρτιο! “Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό και είναι πολύ δυσάρεστο. Θα πρέπει να βρουν τρόπο οι υπεύθυνοι τόσο για την Σούπερ Λίγκα 2 όσο και για την Φούτμπολ Λιγκ να κάνουν κινήσεις αναβάθμισης. Δεν θα πω εγώ τι να κάνουν, αλλά πρέπει να το βρουν και να το κάνουν πράξη”.