Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα – 418 συνολικά

 

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων 418 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας 64 κρούσματα είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Δεν γνωρίζουν δηλαδή οι υπεύθυνοι από που νόσησαν.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας 79 ασθενείς νοσηλεύονται. Από τους ασθενείς αυτούς, οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο μέσος όρος των νοσηλευομένων είναι κοντά στα 70 έτη. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι έχουν ελεγχθεί πάνω από έξι χιλιάδες δείγματα.

Μέχρι σήμερα 14 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα αυξημένος είναι ο κίνδυνος για συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, ενώ είναι μηδαμινός για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Ο καθηγητής ξεκαθάρισε ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα για εργαστηριακό έλεγχο, ειδικά για όσους χρήζουν εξέταση.

Όπως σημείωσε δεν επιθυμούν οι έλεγχοι να λειτουργήσουν ως ευκαιρία μετάδοσης του ιού. Σχολίασε μάλιστα ότι ακολουθούνται οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού υγείας και ισχύουν σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι είναι ανάγκη να μην δημιουργείται φόβος ότι θα γίνουμε Ιταλία και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

«Περιμένουμε περισσότερα κρούσματα. Σταδιακά δεν θα ανακοινώνουμε ένα – ένα τα κρούσματα αλλά μόνο τα σοβαρά» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Εχουμε περιστατικά σε νοσοκομεία. Εχουμε περιστατικά έξω από τα νοσοκομεία. Πρέπει να προστατευτεί το ιατρικό προσωπικό και πρέπει να προστατευτεί και το νοσοκομείο αλλά και οι ασθενείς», σημείωσε, τονίζοντας ότι με ανώτατο όριο 1% κινείται μέχρι στιγμής η θνησιμότητα. «Οσο καθυστερεί η κορύφωση τόσο ετοιμάζεται το σύστημα υγείας στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις