Επέκταση αναβολής μέχρι τις 30 Απριλίου στην Πρέμιερ Λιγκ

Τουλάχιστον μέχρι την 30η Απριλίου θα διαρκέσει η αναβολή της Πρέμιερ Λιγκ και γενικότερα του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης.«Αδιευκρίνιστη επέκταση της αγωνιστικής περιόδου για φέτος» τονίζεται στην ανακοίνωση, αφού ουδείς μπορεί να προβλέψει πότε θα καταφέρει να ολοκληρωθεί.

Απόφαση που κάνει ακόμα πιο κατανοητό το τεράστιο πρόβλημα που αρχίζει ν’ αντιμετωπίζει και η Μεγάλη Βρετανία με τον Covid-19, όπως συμβαίνει με την υπόλοιπη Ευρώπη, πάρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της FA, της Πρέμιερ Λιγκ, της EFL για τρεις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες, της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, της Ένωσης Προπονητών αλλά και φυσικά των υπεύθυνων του γυναικείου ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Άπαντες συμφώνησαν ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό και την έξαρσή του είναι τέτοια που δεν μπορεί κανείς να την προβλέψει και να προετοιμαστεί για όσα θ’ επακολουθήσουν.

Το σίγουρο είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύον μπροστά στην ανθρώπινη ζωή και με αυτό το σκεπτικό αποφασίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο να επεκτείνει σε κάθε κατηγορία την αναβολή του, από την 3η Απριλίου, μέχρι την 30η του ίδιου μήνα και… βλέπουμε.

«Οι κανονισμοί είναι τέτοιοι που επιτάσσουν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μέχρι την 1η Ιουνίου, όμως συμφωνήσαμε πως για φέτος επεκτείνεται επ’ αόριστον αυτή τη στιγμή η αγωνιστική περίοδος» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, ενώ, τονίζεται και η απόλυτη στήριξη στην UEFA για την απόφαση αναβολής του Euro 2020 για το επόμενο καλοκαίρι…