Η οικονομική ζημιά από τον κορωνοϊό ακουμπά και τον Ολυμπιακό Βόλου

Η οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού ακουμπά όλες τις ΠΑΕ και είναι άγνωστη η επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι μία ομάδα θα είναι βιώσιμη οικονομικά, όταν επιστρέψει η κανονικότητα και στο ποδόσφαιρο.
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου έκαναν φέτος μεγάλο αγώνα, προκειμένου να συντηρήσουν οικονομικά την ομάδα, η οποία έλαβε ελάχιστα χρήματα, όπως και οι υπόλοιπες ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν ελάχιστα, ενώ δεν υπήρχαν και οι μεγάλοι χορηγοί για να υπάρχουν και τα ανάλογα έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως τα έξοδα ενός παιχνιδιού ήταν πολύ περισσότερο από τα έσοδα.
Με τις συνθήκες να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες τη νέα χρονιά, στη μετακορωνοϊό εποχή, θα περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η κατάσταση στο ποδόσφαιρο και πως θα αντιμετωπιστεί η κρίση και στον Ολυμπιακό Βόλου. Θα υπάρξει θέληση από τους ανθρώπους που βρίσκονται στα ηνία της ΠΑΕ να συνεχίσουν ή θα πρέπει η ομάδα να αναζητήσει νέα άτομα για να «τρέξουν» τον σύλλογο; Είναι ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Ολυμπιακό και μάλιστα άμεσα.
Οι παράγοντες των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ που έχουν κάνει δηλώσεις στον Τύπο το τελευταίο διάστημα, τονίζουν όλοι σχεδόν, πως είναι επικίνδυνο και ανέφικτο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Θέτουν, δε, τα ερωτήματα: Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των φιλάθλων και όλων όσων βρίσκονται στις ομάδες;
Το σενάριο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων και η δημιουργία μιας δυνατής Β’ Εθνικής, σε δύο ομίλους των 14 ομάδων, ακούγεται ολοένα και περισσότερο.
Ήταν λάθος η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των κατηγοριών και εκτός αυτού, όσα υποσχέθηκε στις ομάδες δεν τα υλοποίησε και οι σύλλογοι βρέθηκαν εκτεθειμένοι.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει αφουγκραστεί το πρόβλημα και όπως πρόσφατα δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, το θέμα της αναδιάρθρωσης παραμένει ανοιχτό.
Βέβαια η νέα αναδιάρθρωση θα πρέπει να περιλαμβάνει και οικονομικά οφέλη για τις ομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.