Νικηφόρα πρεμιέρα για τους Νέους του Ολυμπιακού Β., 2-1 την Αναγέννηση Κ.

Με το… δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα Νέων της Football League ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 2-1 της Αναγέννησης Καρδίτσας στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Η ομάδα του Θωμά Μακρή, ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρυσι, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, χάρη σε δύο τέρματα που…

…σημείωσε ο Δημήτρης Κεσίδης στο πρώτο ημίχρονο. Η Αναγέννηση μείωσε στην επανάληψη με τον Ξέρα.
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να είναι καλύτερος στο πρώτο μέρος και κυρίως μετά το 20′, ενώ η Αναγέννηση ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το γκολ που σημείωσε στο 58′ προσπάθησε να ισοφαρίσει, με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται με άγχος.
Στο 5′ ο Ξέρας έχασε καλή ευκαιρία για να βάλει την Αναγέννηση μπροστά στο σκορ, με τον επιθετικό των φιλοξενουμένων να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή (η μπάλα κατέληξε κόρνερ, καθώς κόντραρε σε σώμα αμυντικού του Ολυμπιακού).
Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 20΄ άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και στο 34′ από μια στημένη φάση έγινε το 1-0. Σκόρερ ο Δημήτρης Κεσίδης με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χασιώτη. Ο Κεσίδης, τρία λεπτά αργότερα στο 37′ με σουτ έγραψε το 2-0, αφού πρώτα προηγήθηκε απόκρουση του τερματοφύλακα Τσιμουράκου, μετά από σουτ που επιχείρησε ο Καναβός.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Αναγέννηση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 48′ ο Ξέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει γκολ, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σπηλιόπουλο να πραγματοποιεί σωτήρια απόκρουση και να κρατά το μηδέν.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν τελικά να σκοράρουν στο 58′. Ο Τζερτζέλας εκτέλεσε φάουλ, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους και ο Ξέρας από κοντά έγραψε το 2-1.
Το γκολ της Αναγέννησης γέμισε με άγχος τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά επιθετικά, με την Αναγέννηση να προσπαθεί για την ισοφάριση, με τους «ερυθρόλευκους» να στέκονται πολύ καλά αμυντικά.
Έτσι, έστω και με αρκετή δόση άγχους ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία πανηγυρίστηκε απ’ όλη την ομάδα.
*Το πρώτο ημίχρονο παρακολούθησε και ο προπονητής του Ολυμπιακού Σούλης Παπαδόπουλος, πριν αρχίσει η προπόνηση των «ερυθρολεύκων» στο ΕΑΚ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Σπηλιόπουλος, Χασιώτης, Αγγελής, Γαρυφάλλου, Παπαϊωάννου, Κεσίδης, Ράπτης (68′ Καλαμίδας), Χατζησταμάτης, Μπέικος (85′ Πάτσης), Καναβός (57′ Γκουγκούδης), Μπάσαρι.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ.: Τσιμουράκος, Καλλιώρας (82′ Ζάγγος), Παγουρτζής, Ριζογιάννης, Τζερτζέλας, Ζάγγος (56′ Λαντέρης), Παπαδημητρόπουλος, Φακίτζας, Κατσιγιάννης, Κοντέλι, Ξέρας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις