Την Παρασκευή η κρίσιμη σύσκεψη για το «Project Restart» της Πρέμιερ Λιγκ

Οι Άγγλοι ετοιμάζονται για το «Project Restart», το πλάνο για την επανέναρξη της Premier League το οποίο θα συζητηθεί στην κρίσιμη σύσκεψη της Παρασκευής και το οποίο θα πρέπει να πάρει και την έγκριση της Κυβέρνησης.
Οι άνθρωποι της Λίγκας είναι αισιόδοξοι ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου προκειμένου οι αγγλικές ομάδες να είναι έτοιμες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Βέβαια για να προχωρήσει, πρέπει οι προπονήσεις να ξεκινήσουν μέχρι τις 18 Μαΐου.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού της Αγγλίας, Όλιβερ Ντόουντεν, σε πρόσφατες δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Premier League πρέπει να ξεκινήσει το… «συντομότερο δυνατόν» και αυτό δείχνει ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει το σχέδιο «Project Restart».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πλάνο, όπως αναφέρει το BBC, οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και ορισμένοι από αυτούς θα μεταδοθούν σε ελεύθερο κανάλι και όχι μέσω των συνδρομητικών που έχουν τα δικαιώματα. Ένα θέμα το οποίο θα απασχολήσει την σύσκεψη της Παρασκευής είναι τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες, μιας και υπάρχει η σκέψη για συγκεκριμένα… ουδέτερα στάδια, τα οποία φυσικά και θα έχουν περάσει από τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους.

Η Κυβέρνηση έχει ένα δικό της πλάνο πέντε βημάτων για την επιστροφή στην κανονική ζωή, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση στα τεστ που θα γίνουν όπως και διατήρηση των μέτρων για το «social distancing».