Έτσι θα διεξαχθούν τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και το κύπελλο

Υπάρχει ξανά τις τελευταίες ημέρες μία συζήτηση σε σχέση με τους διαιτητές στα πλέι οφ (όταν αυτά ξεκινήσουν και το εάν θα πρέπει να είναι αυστηρά Έλληνες ή να έρθουν και ξένοι. Στην ΕΠΟ γενικά υπάρχουν δύο… πόλοι για αυτό το θέμα.

Ο ένας υποστηρίζει ότι οι Έλληνες διαιτητές θα πρέπει να στηριχθούν περισσότερο από ποτέ και πως σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί ανώτεροι των ξένων. Ο δεύτερος όμως στέκεται στο γεγονός ότι οι ξένοι διαιτητές προσδίδουν μεγαλύτερη σιγουριά, εικόνα αξιοπιστίας αλλά και λιγότερη… γκρίνια και πιο λίγες διαμαρτυρίες από παίκτες και ομάδες.

Σε αυτή την φάση που διανύουμε για την φόρμουλα των ξένων διαιτητών στα πλέι οφ υπάρχει ένα βασικό ερώτημα: το πως. Αυτό ίσως είναι και το πιο βασικό θέμα.

Η ΚΕΔ / ΕΠΟ λοιπόν θα περιμένει να δει τις συνθήκες με τα ταξίδια και τις μετακινήσεις στην Ευρώπη λόγω κορωνοϊού και το πλαίσιο που θα γίνονται έτσι ώστε να καταλήξει στο θέμα των ξένων. Και αυτό δεν θα το δει τώρα αλλά στο προσεχές διάστημα.

Ένα σενάριο θα μπορούσε να ήταν να έρθουν Βαλκάνιοι διαιτητές λόγω απόστασης. Το ζητούμενο όμως είναι και η ασφάλεια και η υγεία. Οπότε η ΚΕΔ θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα προτού καταλήξει κάπου. Οριστική απόφαση δεν υφίσταται, όμως υπάρχουν ενδείξεις προθέσεων να υπάρχουν και ξένοι διαιτητές στα πλέι οφ.

Τώρα αναφορικά με το VAR. Το πλάνο είναι, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν και από πηγές κοντά στην ΕΠΟ, τα όποια ματς των πλέι οφ ή πλέι άουτ μπορέσουν να γίνουν ή ακόμα και του κυπέλλου να είναι όλα με VAR. Αξιολογούνται όλα ως πολύ σημαντικά για να λείπει το VAR πάντα βέβαια με το πρωτόκολλο υγείας, που θα πρέπει να υπάρχει και με Έλληνες ρέφερι. Θα υπάρχει δηλαδή το VAR και θα εφαρμόζεται με αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας.