«Θέλουμε η πολιτεία να μας βοηθήσει!»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Διαγόρας ζητάει τη στήριξη του κράτους στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ενόψει της νέας χρονιάς. «Δεν είναι αρνητικός ο Διαγόρας σε μια Β’ Εθνική με δυο ομίλους, αλλά αυτό το πλάνο πρέπει να είναι βιώσιμο», δηλώνει στην «Αθλητική Ροδιακή».

Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης στις Επαγγελματικές και Εθνικές κατηγορίες της χώρας μας είναι ένα από τα ζητήματα που εξακολουθούν να απασχολούν πολύ έντονα τις επαγγελματικές ομάδες της περιοχής μας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η επόμενη ημέρα θα είναι πολύ δύσκολη και όλοι οι παράγοντες περιμένουν με πολύ μεγάλη αγωνία τις οριστικές αποφάσεις που θα παρθούν το επόμενο διάστημα. Αυτή τη στιγμή είναι αλήθεια ότι επικρατεί ένα …μπάχαλο καθώς δεν φαίνεται να υπάρξει μια κοινή γραμμή πλεύσης μεταξύ των ομάδων της Super League 2 και της Football League και στην ουσία ο καθένας προσπαθεί να προασπίσει απλώς τα συμφέροντα του σωματείου του χωρίς να νοιάζεται και πολύ για το κοινό καλό του ποδοσφαίρου στην περιοχή μας.

Οι Ροδίτικες ομάδες (Ρόδος, Ιάλυσος), φαίνεται ότι συμφωνούν με τη δημιουργία μιας Β’ Εθνικής σε δυο ομίλους (Βορράς, Νότος) και συγχρόνως στην κατάργηση της Football League.

Ο Διαγόρας από τη δική του πλευρά, από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών φαίνεται πως διαχωρίζει κατά κάποιον τρόπο τη θέση του καθώς ζητάει εχέγγυα από το κράτος ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοντέλο διάρθρωσης θα είναι βιώσιμο για τους συλλόγους οι οποίοι έχουν πάρα πολλά έξοδα και στην περίοδο οικονομικής ύφεσης που μπαίνουμε θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πάρα πολλές δυσκολίες.
Πού είναι τα κίνητρα από την πολιτεία;

Μιλώντας χθες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Διαγόρας Μαίο Καμπουράκη μεταξύ άλλων μας επεσήμανε και τα ακόλουθα:
«Ο Διαγόρας δεν θα ήταν αντίθετος στη δημιουργία μιας Β΄ Εθνικής με δυο ομίλους. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν θα ήταν πρόβλημα για τον Διαγόρα φθάνει να γίνει μια δομημένη πρόταση που να μπορεί να δώσει και μια ανάσα στις ομάδες. Αυτό είναι που λέει ο Διαγόρας. Σε μια προηγούμενη τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των ομάδων της Football League είχα καταθέσει μια πρόταση. Είχα πει πως θα μπορούσε το κράτος και  να ελαφρύνει λίγο τις ομάδες. Να καλύψει για παράδειγμα το ΙΚΑ που είναι ένα μεγάλο κονδύλι. Ή την ιδιωτική ασφάλιση των ΠΑΕ. Θα ήταν μια πολύ μεγάλη βοήθεια. Και τα δυο αυτά έξοδα είναι κάποια αξιοσέβαστα ποσά αρκετών χιλιάδων. Η πρόταση αυτή βρίσκει σύμφωνες τις ομάδες της Football League και μάλιστα είχε συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που έγινε αργότερα με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Αν γινόταν αυτό, θα μας έδινε πολύ μεγάλη ανάσα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Διαγόρας θα ήταν σύμφωνος να γίνει μια Β’ Εθνική σε δυο ομίλους. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αλλά αν είναι να γίνει μια αναδιάρθρωση χωρίς τα κίνητρα και από την Ελληνική Πολιτεία, δεν νομίζω ότι θα ήταν κάτι βιώσιμο για την Ελλάδα. Αντιλαμβανόμαστε ότι το ιδανικό μοντέλο είναι δυο επαγγελματικές κατηγορίες, όμως πρέπει να στηριχθεί και από την πολιτεία».

Η μεγάλη κόντρα ελέω… συμφερόντων
Και αν στο νησί μας, οι παράγοντες των ομάδων μιλάνε ρομαντικά και σκέφτονται το καλό του ποδοσφαίρου γενικότερα, στην υπόλοιπη Ελλάδα μόνο …μαχαίρια δεν έχουν βγει ακόμη σχετικά με την επόμενη ημέρα.

Οι ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της Super League 2 δεν επιθυμούν αναδιάρθρωση διότι ελπίζουν σε ένα ενδεχόμενο ανόδου στη «μεγάλη κατηγορία», ή να αποκομίσουν μεγαλύτερη πίτα από το τηλεοπτικό πακέτο της νέας χρονιάς. Κάποιες άλλες είναι αδιάφορες και αυτές που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μάλλον τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης (Β’ Εθνική σε δυο ομίλους) γιατί με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό!

Όπως και να έχει, η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ομάδες της Super League 2 έχουν τη μεγαλύτερη δύναμη μιας και στη Λίγκα που υπάρχει, έχουν δώδεκα ψήφους έναντι μόλις τριών της Football League 2…

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις