Η νίκη να μην καλύψει τις αδυναμίες

Αυτή τη φορά, στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο, ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο δεύτερο ημίχρονο και κακός στο πρώτο. Αντίθετα, δηλαδή, από τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος. Δέχθηκε για πρώτη φορά τέρμα στο πρώτο μέρος, αλλά είχε αντίδραση στην επανάληψη, όταν και πέτυχε δύο γκολ…

…και γύρισε το ματς.
Πρώτη φορά καταφέρνει και γυρίζει παιχνίδι, ενώ για πρώτη φορά η ομάδα σημείωσε δύο τέρματα.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ένας επικίνδυνος διαιτητής, ο Γιώργος Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας, που ήταν η… παραφωνία της αναμέτρησης. Καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Παναιγιάλειου σε χέρι του Αρβανίτη εξ επαφής (το έχασε ο Πέριτς), ακύρωσε γκολ των φιλοξενουμένων, ως οφσάιντ στο 32′, που προήλθε από ανύπαρκτο φάουλ που σφύριξε κατά του Ολυμπιακού και γενικά στο πρώτο ημίχρονο με τα σφυρίγματά του εκνεύρισε τους «ερυθρόλευκους», τους οποίους και αποσυντόνισε, δείχνοντάς τους με το παραμικρό κίτρινες κάρτες. Δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες του κόσμου του Ολυμπιακού για τις αποφάσεις του διαιτητή Τζοβάρα.
Στο πρώτο ημίχρονο η απόδοση του Ολυμπιακού ήταν κακή. Μια ομάδα με πολλές αδυναμίες στην οργάνωση του παιχνιδιού, η οποία δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, με τον Παναιγιάλειο να πιέζει ψηλά, να κερδίζει κατά κράτος τις μονομαχίες και να βγαίνει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Οι μέσοι του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, να έχουν καλή κυκλοφορία, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 45λεπτο το βολιώτικο συγκρότημα δεν είχε ούτε μία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια. Μπλοκαρίστηκε από τον Παναιγιάλειο, Μοράν και Νικολιάς για μια ακόμη φορά είχαν ημιτελείς προσπάθειες στην επίθεση, ενώ παρά τη διάθεση των Γουόρντεν και Διαμαντόπουλου, ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος επιθετικά.
Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτική, με τον Πέριτς να παίρνει την ταυτότητα των αμυντικών των «ερυθρολεύκων» και να είναι ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές που έγιναν από πλευράς Σούλη Παπαδόπουλου (Νάστος, Σκοπελίτης, Τσιλιγκίρης), ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος, ρίσκαρε και το ρίσκο του βγήκε. Ο Ολυμπιακός άρχισε μετά το πρώτο 10λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου να πιέζει την άμυνα του Παναιγιάλειο, να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης.
Πέτυχε δύο τέρματα και κατάφερε στο τέλος να πάρει ένα πολύτιμο «τρίποντο», να κάνει το «τρία στα τρία» στο Βόλο και να μειώσει στους τέσσερις τους βαθμούς της διαφοράς από την 2η προνομιούχο θέση και επτά από την πρωτοπόρο Λάρισα.
Αξίζει να σταθούμε στις απουσίες που είχε η ομάδα, αν αναλογιστούμε πως για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός στερήθηκε στις υπηρεσίες πέντε βασικών ποδοσφαιριστών, των Λεόν, Φερνάντες, Ντάσιου, Ντεπέτρις και Γκουγκούδη.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, η ομάδα δεν πήγε καλά και δεν θα πρέπει στο ποδοσφαιρικό τμήμα να τους παρασύρει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να διορθώσουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι τους για να μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν. Αν η νίκη επί του Παναιγιάλειου καλύψει τις αδυναμίες που υπάρχουν στην ομάδα, μπορεί να στοιχίσει στον Ολυμπιακό στα προσεχή παιχνίδια. Τουλάχιστον μετά από μια σειρά παιχνιδιών, αυτή τη φορά η τύχη δεν γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό, έστω κι αν το γκολ του Παναιγιάλειου ήταν και τυχερό…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις