Ο Αργεντινός στράικερ Μαουρίτσιο Τέβες στο “μικροσκόπιο” της Νίκης Βόλου (vid)

Στην Αργεντινή έχει απλώσει τα μεταγραφικά της δίχτυα η Νίκη Βόλου με στόχο να αλιεύσει τους ποδοσφαιριστές εκείνους που θα κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Άλλωστε η χώρα της Νότιας Αμερικής αποτελεί αγαπημένο τόπο επιλογής παικτών τόσο για τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Ρήγα Στύλα, όσο και για τον προπονητή της, Στάικο Βεργέτη.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προγενέστερο ρεπορτάζ οι κυανόλευκοι έχουν καταλήξει σε τριάδα Αργεντινών. Με τους παίκτες υπάρχει προφορική συμφωνία και το μόνο που απομένει είναι να έρθουν στην Ελλάδα για την επισημοποίηση της μετακίνησής τους στη Νίκη Βόλου.

Πριν η διοίκηση, σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, καταλήξουν στους παίκτες, εξετάστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Ψηλά στη λίστα ήταν ένας παίκτης που απασχόλησε και την περσινή μεταγραφική περίοδο τους κυανόλευκους χωρίς όμως να προχωρήσουν στην απόκτησή του, επιλέγοντας τελικά τον Αντόνιο Ροχάνο. Το όνομα του ποδοσφαιριστή ξαναέπεσε στο τραπέζι, όμως στη φετινή λίστα δεν βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο παρά το βαρύ του βιογραφικό. Ο Αργεντινός που εξετάστηκε και συνεχίζει να υπάρχει στη λίστα, με λίγες πιθανότητες να προχωρήσει η Νίκη στην απόκτησή του, είναι ο Μαουρίτσιο Αλεχάνδρο Τέβες. Ο 23χρονος Αργεντινός ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Νιούελς Ολντ Μπόις. Ο Τέβες έχει συνολικά 56 συμμετοχές στην Α’ Εθνική της Αργεντινής και 12 στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, φορώντας τις φανέλες των Νιούελς Ολντι Μπόις, Ινσιτούτο και Ντεφένσα ι Χουστίσια. Το τελευταίο εξάμηνο ο Αργεντινός επιθετικός αγωνίστηκε, όσο πρόλαβε λόγω κορωνοϊού, στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής Πορτογαλίας με την ομάδα της Ολιβεϊρένσε.

Ο βραχύσωμος επιθετικός θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο στη χώρα του στην αρχή της επαγγελματικής του καριέρας όμως η άρνηση της Νιούελς να του δώσει μεταγραφή επηρέασε άρδην την εξέλιξή του. Στο Transfermarkt η «μετοχή» του είχε φτάσει μέχρι και 4 εκ. ευρώ., μόλις στα 18 του χρόνια.

Ο Μαουρίτσιο Τέβες δεν είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που έχει συμφωνήσει η Νίκη, όμως δίνει το στίγμα των ποδοσφαιριστών που περνούν από το μικροσκόπιο των κυανόλευκων.

Δείτε το γκολ που πέτυχε ο Αργεντινός επιθετικός κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις