ΦΙΦΑ: Παραμένει στη θέση του ο Ινφαντίνο παρά την δίωξη

Τριγμοί υπάρχουν γι’ ακόμη μία φορά στην FIFA. Την περασμένη εβδομάδα, ποινική δίωξη στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, αλλά και τον πρώην υπεύθυνο σε θέματα διαφθοράς της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μικαέλ Λομπέρ, ανακοίνωσε ο ειδικός ανακριτής Στέφαν Κέλερ.

Οι δύο άνδρες αρνήθηκαν ότι υπήρξε κάποια παρανομία σε συνάντησή τους, με τον Ινφαντίνο να έχει αποφασίσει, σύμφωνα με το BBC, να μην παραιτηθεί από την θέση του έως να ξεκαθαρίσει νομικά το ζήτημα.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε στο BBC Sport ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA, Άλασνταϊρ Μπελ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο: “Πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι αν συναντήσεις τον γενικό εισαγγελέα, θα είσαι σίγουρα σε ασφαλή χέρια. Δεν φαντάζεσαι ότι θα κατηγορηθείς για εγκληματική παράβαση αν τον συναντήσεις”.

Ο Μπελ ισχυρίζεται ότι η κατηγορίες πιθανότατα να ήρθαν από ανθρώπους που θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα στον Ινφαντίνο. Εν πάσει περιπτώσει παραδέχθηκε ότι η υπόθεση προκαλεί κακό στο όνομα της FIFA.

“Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να ρίξουν τον Ινφαντίνο. Δεν ξέρουμε ποιος έκανε τα παράπονα. Μάλλον αυτά τα άτομα θέλουν να βλέπουν τον Ινφαντίνο να πέφτει. Φυσικά, αυτό είναι κακό για την φήμη μας ως FIFA και για την προσωπική φήμη του προέδου” σχολίασε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας.