Δεν θυμίζει ομάδα ικανή να κάνει πρωταθλητισμό

Στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο Βόλο ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα. Ο Απόλλων Σμύρνης αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δέχθηκαν δύο γκολ, που προήλθαν από στημένες φάσεις (φάουλ και κόρνερ), δείχνοντας πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν…

…από την αρχή της χρονιάς δεν λέει να ξεπεραστεί.
Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση και ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δέχεται γκολ από στημένες φάσεις. Όπως τόνισε και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο Σούλης Παπαδόπουλος, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί τέσσερα γκολ, τα δύο από αυτά προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ και τα δύο από εκτελέσεις φάουλ.
Πάντως, ο χθεσινός Ολυμπιακός απογοήτευσε με τη εμφάνισή του, καθώς ήταν μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων μέσα στο γήπεδο, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της και με πολλά προβλήματα στη ανάπτυξη. Δημιουργεί φάσεις με το… σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να σκοράρει πολύ δύσκολα και δεν επιτρέπεται για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει να έχει αρνητικό συντελεστή τερμάτων στο πρωτάθλημα (7-8), έχοντας σημειώσει κατά μ.ο. λιγότερο από ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι.
Το χειρότερο είναι, πως η ομάδα δεν πείθει με την απόδοσή της. Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Δικαιολογημένα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι απογοητευμένοι από την πορεία και τις εμφανίσεις της ομάδας, τη στιγμή που φέτος η διοίκηση έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη.
Ο Απόλλων έδειξε πως είναι καλύτερη και πιο «δεμένη» ομάδα από τον Ολυμπιακό, έχοντας στις τάξεις του έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, τον Βάντερσον. Μακράν χθες ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού.
Ούτε με το Λεόν στη σύνθεσή του, μετά από πολύ καιρό, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, με τον Ισπανό να του λείπει ο ρυθμός κι αυτό είναι φυσικό. Ο Διαμαντόπουλος ήταν ξεκομμένος στην επίθεση, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκαν Ντεπέτρις και Μοράν.
Σ’ ένα κομβικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και μοιραία γνώρισε την ήττα. Από μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε μέσα στο γήπεδο, «διαβασμένη», η οποία «χτύπησε» εκεί που πονά ο Ολυμπιακός, στις στημένες φάσεις. Όσο για τον Μπάμπη Τεννέ, είτε θέλουν, είτε όχι οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι ένας προπονητής που έχει δημιουργήσει παράδοση στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό με όποια ομάδα κι αν κοουτσάρει. Δεν χάνει ποτέ και μάλιστα φροντίζει να φεύγει αήττητος από το Βόλο κάθε φορά που αντιμετωπίζει τους «ερυθρόλευκους»
Εκεί που ο Ολυμπιακός κυνηγούσε το «τρίποντο» που θα τον έφερνε ένα βαθμό πάνω από τον Απόλλωνα, την καλύτερη πιστεύουμε ομάδα της κατηγορίας, έχασε το παιχνίδι και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό, τον οποίο στο δεύτερο γύρο θα τον αντιμετωπίσει στη Ριζούπολη.
Η είσοδος των Σκοπελίτη και Γουόρντεν ανέβασαν την ομάδα επιθετικά, όμως πέρα από το γκολ της ισοφάρισης, ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι λίγος στην επίθεση.
Αν ρίξουμε μια ματιά στη βαθμολογία θα δούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται 12 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λάρισα και έξι από τον ΑΟ Τρίκαλα που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη η ομάδα απέχει μόλις δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κινδυνέψει με υποβιβασμό (αγωνιστικά), όμως μ’ αυτό θέλουμε να τονίσουμε πως το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται πιο κοντά στις ομάδες που κινδυνεύουν, παρά σ’ εκείνες που παλεύουν για την άνοδο.
Μπορεί να ανατραπεί η υπάρχουσα κατάσταση και ο Ολυμπιακός να… ξυπνήσει από τον λήθαργο; Δύσκολο, αν και ο Σούλης Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε πως ο στόχος δεν έχει χαθεί για τον Ολυμπιακό. Καλό είναι να το πιστεύεις, όμως θα πρέπει να το αποδείξει η ομάδα και μέσα στο γήπεδο. Γιατί μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός δεν θυμίζει ομάδα ικανή να κάνει πρωταθλητισμό…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις