Φερέιρα: Σκληροτράχηλη ομάδα ο Βόλος

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, τόνισε πως οι παίκτες του προσπάθησαν για τη νίκη και ότι δεν υπάρχει χρόνος για χαρά ή λύπη.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κόντρα σε ένα δύσκολο γήπεδο και με πολλές αλλαγές. Η ομάδα του Βόλου είναι σκληροτράχηλη και πάλεψε για κάθε μπάλα. Μάλιστα στο τέλος χρειάστηκαν να κάνουν και πολλά φάουλ για να μας σταματήσουν στις επιθέσεις μας. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες μας για να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά δεν καταφέραμε. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες, δεν είναι δικαιολογία», σημείωσε αρχικά.

Για τις αλλαγές του ΠΑΟΚ:
«Κάθε παίκτης για να παίζει στον ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα που πρέπει για την ομάδα. Ξέρω τι συμβαίνει και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε κάθε τρεις μέρες τέτοια παιχνίδια. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα παίξουμε σε πολλά τέτοια γήπεδα και κόντρα σε ομάδες που ο προπονητής της θα φωνάζει να μας σταματούν με φάουλ σε κάθε επίθεση. Δεν θέλω να αναφερθώ και πάλι στο κομμάτι του γηπέδου. Επίσης δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε βάθος στο ρόστερ μας και ότι τους εμπιστευόμαστε όλους και να μην χρησιμοποιούμε τους παίκτες στα παιχνίδι όταν αυτά είναι κάθε τρεις μέρες. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν».

Τι καλό είδε από την ομάδα:
«Σίγουρα μπορούμε να μερικά θετικά. Είναι δύσκολο να παίξεις με 7 αλλαγές, αλλά το ξέραμε. Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές μου προσπάθησαν να παίξουν αυτό που θέλουμε εμείς. Είχαμε το πέναλτι που δεν δόθηκε τελικά λόγω οφσάιντ, την ευκαιρία του Πέλκα και αυτή του Νινούα. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου με αυτά που είδα μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις ευκαιρίες που έχεις και εμείς σήμερα δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Θέλουμε να περάσουμε κάτι διαφορετικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι εύκολο».

Για την ψυχολογία της ομάδας:
«Είμαι προπονητής αρκετά χρόνια και έχω αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση. Παρόλα αυτά πρέπει να μιλήσουμε και στους νέους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να τους τονίσουμε ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο και μπορείς να χάσεις ένα παιχνίδι και να κερδίσεις το επόμενο. Μερικές φορές δεν πρέπει να μείνεις στο ένα κακό αποτέλεσμα, όπως και να μένουμε σε κάποια νίκη».