Καλαϊτζίδης: «Τα κάστρα πέφτουν από μέσα»

Ο προπονητής και επικεφαλής της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε μετά από καιρό δημοσίως για την ομάδα ρίχνοντας τα βέλη του στον ερασιτέχνη Απόλλωνα. Η συνέντευξη δόθηκε στον Κυριάκο Θωμαΐδη και τη ραδιοφωνική «Έφεση της Τρίτης» στον ΣΠΟΡ-ΦΜ.

Αρχικά ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στην υπόθεση των στημένων αγώνων και την αλλαγή ορισμένων καταθέσεων:
«Όταν πρόκειται για περιγραφή γεγονότων δεν μπαίνεις σε διαδικασία αξιολόγησης ή κρίσης, κάνεις αναφορά στα γεγονότα. Είναι διαφορετικό να καταθέτεις γεγονότα και διαφορετικό να καταθέτεις κρίσεις. Πώς να αλλάξω κατάθεση; Έγκειται στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Κάποιοι δέχονται πιέσεις, κάποιοι αντέχουν στις πιέσεις και κάποιοι όχι. Η αλήθεια είναι μία. Όλα τα άλλα είναι σαν αλήθεια. Κατέθεσα ακριβώς αυτό που βίωσα και δεν αλλάζει».

Για την ανάμειξη της οικογενείας του στον Απόλλωνα:
«Ο αδελφός μου ήταν τον πρώτο χρόνο χρηματοδότης όταν ήταν ερασιτεχνική ομάδα, έβαλε ένα σεβαστό ποσό για να τη βοηθήσει να φύγει από την ερασιτεχνική κατηγορία. Με πλησίασαν ο τότε πρόεδρος του ερασιτέχνη και ο γνωστός ως κουρέας της Καλαμαριάς και λόγω της ποντιακής μας καταγωγής είπαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ο αδελφός μου έβαλε ένα αξιοσέβαστο ποσό για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Ανέβηκε στη Football League, τον επόμενο χρόνο όμως στις επαγγελματικές κατηγορίες υπήρχε ένας νόμος στην Ελλάδα που απαγόρευε στις ΠΑΕ να έχουν ιδιοκτήτη και προπονητή που είναι συγγενείς πρώτου βαθμού. Από τότε τις μετοχές τις έχουν άλλοι άνθρωποι. Είναι μια ομάδα μετόχων. Είναι Θεσσαλονικείς, εμπιστεύονταν τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Ο καθένας έχει τις μετοχές του και είναι εγκεκριμένες από την ΕΕΑ».

Για τα προβλήματα της ομάδας:
«Για την ομάδα προέκυψαν τα προβλήματα στο τέλος της περιόδου ‘18-’19. Τέθηκε θέμα να μη συνεχίσει τότε η ομάδα, ψηφίστηκε όμως ο νόμος για την αναδιάρθρωση. Όλες οι ομάδες έκαναν οικονομική υπέρβαση για να μπουν στη Super League 2 και με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε θα είχαν τον πρώτο χρόνο έσοδα 850.000 ευρώ και το δεύτερο 1 εκατ. Πολλές ομάδες δανείστηκαν χρήματα για να μπουν στο πρόγραμμα κι ενώ ψηφίστηκε ο νόμος. Όμως υπήρξε ανακολουθία των πολιτικών, δεν πιστεύουμε κι αυτό που ψηφίζουμε. Μας έβγαλε εκτός προγράμματος αυτό που έγινε. Το να μην τηρούν τους νόμους που ψηφίζουν πρώτη φορά το βλέπω. Σε βάζει η πολιτεία να το κάνεις. Σου λέει κάνε την υπέρβασή σου για να μπεις σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Ήταν σαν την περίοδο του χρηματιστηρίου, που προέτρεπαν τους ανθρώπους να παίξουν. Από εκείνα δόθηκαν 200.000 ευρώ αντί για 850.000 ευρώ».

Για το τι συνέβη στη συνέχεια:
«Εκείνο το καλοκαίρι ήρθαν άνθρωποι να αγοράσουν την ομάδα, αλλά δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Κάποιοι ήταν και παλιοί γνώριμοι Καλαμαριωτών που μόνο το άκουσμα του ονόματός τους δημιουργούσε προβλήματα. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Το τεράστιο πρόβλημα δημιουργήθηκε με την παρουσία ενός ανθρώπου, του προέδρου που λέει ότι είναι πρόεδρος στον ερασιτέχνη, αλλά δεν είναι διότι δεν του επιτρέπεται. Εχει βίο και πολιτεία γνωστά σε όλους μας. Είχε εξαφανιστεί λόγω του παρελθόντος του εδώ. Πείθει τον κ. Νεράντζη να μπει υπεύθυνος ακαδημιών, το επόμενο βήμα ήταν να διώξει αυτόν. Έχουν γίνει φοβερά πράγματα εδώ.

Έτσι επιχείρησε με 3-4 τρόπους να πάρει την ΠΑΕ στα χέρια του. Με τρόπους απίστευτους. Προσπαθεί να δώσει χορηγία μέσω στοιχηματικής εταιρίας, πλήρωσε τα μισά χρήματα της χορηγίας. Πείθει έναν φίλο μου επί 35 χρόνια και πρόεδρο της ΠΑΕ τότε, κάποιον Γιακουμίδη, να τον πάρει μαζί του και προσπαθούν να πάρουν την ομάδα στα χέρια τους. Λέγε-λέγε, ενώ γνωρίζω ποιος είναι, πείθεσαι μήπως άλλαξε ο άνθρωπος καθίσαμε να συζητήσουμε. Έγινε ένα μαγαζάκι εκεί και κάνει επιχείρηση, δημιουργεί ΚΔΑΠ στο όνομα της κόρης του σε ένα χώρο που βάσει στοιχείων που έχω στα χέρια μου δεν έχει άδεια στατικότητας. Εχω έγγραφα στα χέρια μου.

Κάθε μεταγραφική περίοδο οι Κ-17 και Κ-19 επανδρώνονται με στελέχη νεαρών παικτών, αλλά όταν συμπληρώσεις 180 δελτία πρέπει να δηλώσεις στην ΕΠΟ τα δελτία, κάτι που δεν κάνει και φτάνουμε στο σημείο να παίζουμε με έντεκα παίκτες στην Κ-19. Δεν μπόρεσε να πάρει την ομάδα, δε με έπεισαν. Ήρθε μετά εξώδικο ότι πρέπει να φύγουμε από το γήπεδο. Τον Ιανουάριο υπογράφει άρση παραχωρητηρίου για το γήπεδο. Μας στέλνει όπου βρούμε έδρα. Όλο αυτό το παιχνίδι γίνεται για να ελέγξει το χώρο. Στην υπόθεση εμπλέκεται και στέλεχος της περιφέρειας, που ενώ μου είπε ότι δεν ξέρει το θέμα και είναι αυτός που έχει υπογράψει τα έγγραφα».

Ολοκλήρωσε μεταξύ άλλων:
«Είπε ότι δεν έχουμε καταθέσει το παράβολο συμμετοχής. Εμείς έχουμε καταθέσει κανονικά το παράβολο. Εχει πει ότι έχει 67 εκ. στη διάθεσή του για ξενοδοχείο και είπε ότι θα κάνει μουσείο ποντιακής γενοκτονίας, θα δημιουργήσει τμήματα ιστιοπλοΐας, πάλης, θα οργάνωνε συσσίτια και τμήματα. Συνεχίζει ακόμη και βγαίνει και μιλάει».

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις