Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ με ανατροπή

Η ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι θρίλερ στο ΟΑΚΑ γύρισε από το 0-1 και με γκολάρες του Σιμόες στο 65′ και του Ανσαριφάρντ στο 94′ έδειξε ότι είναι ξανά εδώ, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήταν ματς ιστορικό. Θρίλερ όπως τα κάνει η ΑΕΚ. Αλλά ιστορικό. Η Βόλφσμπουργκ προηγήθηκε, αλλά η ΑΕΚ πέρασε. Γιατί στο β’ ημίχρονο έτρωγε σίδερα, είχε το μαχαίρι στο λαιμό, ισοφάρισε με ένα τρομερό γκολ του Σιμόες και με τον Ανσαριφάρντ στο 94’ έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΑΕΚ έτσι είναι ξανά σε ευρωπαϊκούς ομίλους και πετυχαίνει τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν. έχοντας στο β’ ημίχρονο όσους έπαιξαν με τρομερή απόδοση και με έναν άξονα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ με Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ.

Η Βόλφσμπουργκ ξεκίνησε με 4-3-2-1 απέναντι στο 4-3-3 της ΑΕΚ που είχε ξανά εκτός 11αδας τον Λιβάια, αλλά ενισχυμένο κέντρο με τρία χαφ. Ωστόσο, η γερμανική ομάδα είχε γρήγορη σκέψη στις συνεργασίες της και είχε εξ’ αρχής το πάνω χέρι στο ματς. Πατούσε πιο καλά και αποφασιστικά στο γήπεδο σε σχέση με την ΑΕΚ που είχε στο μυαλό της περισσότερο την διπλή ζώνη άμυνας με Σιμόες-Κρίστιτσιτς-Σάκχοφ μπροστά από την 4αδα της άμυνας. Τελικά στο 18’ η ΑΕΚ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Ο Κρίστιτσιτς κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του, αλλά ο Περβάν απέκρουσε την εκτέλεση του Μάνταλου. Αυτό έκανε κακό στην ψυχολογία της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να απειλήσει την Βόλφσμπουργκ. Η γερμανική ομάδα κυκλοφορούσε την μπάλα με υπομονή και περίμενε να φτιάξει την φάση για γκολ. Απέναντι της η ΑΕΚ την προβλημάτιζε μόνο με την ταχύτητα του Λιβάι Γκαρσία που δεν ήταν ουσιώδης. Τελικά στο 45’ η Βόλφσμπουργκ, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου έφτιαξε την φάση που έψαχνε. Ο Ινσούα έκανε κακή εκτίμηση, ο Τσιγκρίνσκι έδωσε χώρο στον αντίπαλο του, η μπάλα έφτασε στον Μεχμέντι, το πλασέ του βρήκε στον Βασιλαντωνόπουλου και η μπάλα πήγε εκεί που δεν μπορούσε να φτάσει ο Τσιντώτας για το 0-1.

Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ… ξύπνησε. Είχε ενέργεια, νεύρο και ήταν σαφώς πιο απειλητική καθώς ήθελε γκολ. Προσπαθούσε περισσότερο για αυτό με κάθε τρόπο και στο 65’ με τον Καρέρα να έχει βάλει ήδη τον Λιβάια στο γήπεδο αντί του Μάνταλου, ο Σιμόες με ένα τρομερό κεραυνό από τα 30 μέτρα στο γάμα της εστίας του Περβάν ισοφάρισε σε 1-1. Η ΑΕΚ από εκεί και πέρα πήρε θάρρος και ψυχολογία και ήταν επικίνδυνη απέναντι στην Βόλφσμπουργκ που έχασε τον έλεγχο του ματς. Και εκεί που τα είχαν χαμένα… χτύπησε ο Ανσαριφάρντ. Μπήκε αλλαγή και δίχως να το πάρει χαμπάρι κανείς με κίνηση μεγάλου φορ, έκανε στο 94’ το 2-1 και έδωσε την σπουδαία πρόκριση στην ΑΕΚ σε ένα τρομερό πανηγύρι στο ΟΑΚΑ. Ένα πανηγύρι που δείχνει ότι η φετινή ΑΕΚ θα επιχειρήσει κάτι… σπουδαίο σε Ελλάδα-Ευρώπη!

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (81’ Μαχαίρας), Μάνταλος (63’ Λιβάγια), Ολιβέιρα (87’ Ανσαριφάρντ)

Βόλφσμπουργκ: Περβάν, Λακρουά, Οτάβιο, Μπεκάλο (79’ Μπιάλεκ), Στέφεν, Βέγκχορστ, Μεχμέντι, Ρουσιγιόν, Γκιλαβογκί, Σλάγκερ (60’ Γκέρχαρντ), Αρνολντ

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις