Γκόλιας: «Συναντάμε παντού μία άρνηση»

Στο ραδιόφωνο του Blue Star μίλησε ο υπεύθυνος Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Γκόλιας, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα. Το γηπεδικό, η μικρή προσέλευση του κόσμου στον αγώνα με το Καναλάκι, η αντιμετώπιση από το Δήμο, η πορεία της έφεσης για τους -5 και η ένσταση με τη Φαρκαδόνα, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Γκόλιας.

Αναλυτικά η συνέντευξη όπως απομαγνητοφωνήθηκε από το goalpost.gr:

«Δεν έγινε καλή δουλειά από την εταιρεία που είχε αναλάβει»

«Αυτό το πρόβλημα υπάρχει από την αρχή της προσπάθειάς μας. Έγιναν προσπάθειες για να κλείσουμε κάποια γήπεδα. Κατ’ αρχήν έγινε η σπορά των γηπέδων στις αρχές του καλοκαιριού έτσι ώστε να είναι έτοιμα για τα φιλικά παιχνίδια. Όμως δεν έγινε καλή δουλειά από την εταιρεία που είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα σήμερα να χρειάζεται και πάλι επανασπορά. Έχει γίνει ήδη δεύτερη φορά επανασπορά στο κεντρικό γήπεδο, συν ότι το πίσω γήπεδο είναι κατεστραμμένο. Είναι βέβαια και συχνή η χρήση, αλλά δεν έγινε καλή δουλειά από την εταιρεία που είχε αναλάβει το καλοκαίρι το έργο αυτό. Μάλιστα προπληρώθηκε τουλάχιστον τα 2/3 των χρημάτων».

«Το Πανθεσσαλικό οδεύει προς διαχείριση από τον Δήμο»

«Από εκεί και πέρα για την προετοιμασία πήγαμε πέντε ημέρες στο Πανθεσσαλικό, πριν την εβδομάδα για το βουνό, σε συνεννόηση τότε με την Αθήνα, με το ΤΑΥΠΕΔ, για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στη συνέχεια με αυτή την εταιρεία των Ολυμπιακών Ακινήτων για να χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο το βοηθητικό και το κεντρικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού. Παρά τις σχεδόν καθημερινές επαφές με τους αρμόδιους εκεί, μου το ανέβαλαν συνεχώς και ποτέ δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με τον διευθυντή της εταιρείας τον κ. Τερζάκη ούτε στο γραφείο του όταν είχε πάει αντιπροσωπεία της διοίκησης, αλλά και τηλεφωνικώς.

Το Πανθεσσαλικό οδεύει προς διαχείριση από τον Δήμο. Υπάρχει επικοινωνία του Δήμου Βόλου με την εταιρεία που έχει την ευθύνη του Πανθεσσαλικού ούτως ώστε να το διαχειρίζεται ο Δήμος Βόλου. Από εκεί και πέρα ήμασταν συνέχεια σε αναζήτηση γηπέδων. Η ομάδα αναγκαζόταν και αναγκάζεται καθημερινά να ταξιδεύει με λεωφορείο σε διάφορα μέρη του νομού, φτάνοντας ως τα Κανάλια, τον Αλμυρό, στην Κερασιά και όπου αλλού ήταν εφικτό. Έχουμε κάνει από το καλοκαίρι τρία έγγραφα προς τον Δήμο Βόλου προκειμένου να μας χορηγήσει κάποιο αξιοπρεπές γήπεδο κάτι που μέχρι σήμερα δεν απαντήθηκε. Κάποια στιγμή μας παραχώρησαν το γήπεδο της Νεάπολης, το οποίο είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα, την οποία και δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε. Κάποιες φορές αναγκαστήκαμε – πληρώνοντας πάντοτε – να πηγαίνουμε σε πλαστικά γήπεδα στην Αγία Παρασκευή και στην Αγία Άννα, τα οποία όμως δεν είναι ότι καλύτερο για την προετοιμασία των ποδοσφαιριστών και μάλιστα κάποιες φορές βγήκαν και προβλήματα. Δεν αναφέρομαι στην ποιότητα του πλαστικού απλά η προπόνηση πρέπει να γίνεται σε φυσικό χόρτο. Κι έχουμε αυτό το πρόβλημα».

«Συναντάμε παντού μία άρνηση»

«Πριν από λίγο απ’ ότι έμαθα έφτασε ένα έγγραφο από τον Δήμο Βόλου που μας προτείνει τρία γήπεδα εναλλακτικά. Ένα είναι μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα το οποίο όμως έχει πλαστικό και τα δύο είναι περιφερειακά. Θα πρέπει δηλαδή πάλι να μετακινούμαστε και θα την δούμε αυτή την περίπτωση. Να πούμε επίσης ότι κάναμε αίτημα προς τον Δήμο Φερών, έχουμε ήδη στείλει δύο φορές έγγραφο. Το έγγραφο αυτό όλως τυχαίως, δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω, έχει χαθεί και τις δύο φορές και αναγκαζόμαστε να στείλουμε και τρίτο έγγραφο με το οποίο ζητάμε γήπεδα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιούνται από ομάδες, όπως είναι το γήπεδο της Κερασιάς, της Χλόης και του Ριζομύλου που οι ομάδες τους δεν αγωνίζονται, και όλως παραδόξως κωλυσιεργεί η απάντηση ή ακόμα και η εξέταση του αιτήματος. Από την αρχή του καλοκαιριού είχαμε ζητήσει έναντι τιμήματος να χρησιμοποιούμε το γήπεδο του Διμηνίου για προπόνηση, να πληρώνουμε εμείς την συντήρησή του και να αγωνίζεται εκεί και η τοπική ομάδα, χωρίς να προσφέρει τίποτα αυτή στη συντήρηση. Η απάντηση ήταν αρνητική από τον Δήμο και γενικώς συναντάμε παντού μια άρνηση. Πέρα από τις Ερασιτεχνικές ομάδες , ο Δήμος έχει δύο παιδιά. Δεν μπορεί το ένα το παιδί να το πετάμε και το άλλο να το έχουμε στα μαλακά. Μιλάμε και για το Πανθεσσαλικό και για τα υπόλοιπα γήπεδα του Δήμου. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα θέλουμε μόνο να λύσουμε το δικό μας. Εξάλλου η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου έκανε προπόνηση μέχρι και πριν από λίγο καιρό στο Πανθεσσαλικό. Μόνο η ομάδα του Ολυμπιακού».

«Μας προτάθηκαν τρία γήπεδα»

«Τα γήπεδα που μας έχουν προταθεί από το Δήμο είναι το Σέσκλο, η Πορταριά και το γήπεδο της Δημητριάδος, το οποίο είναι πλαστικό και είπαμε πως δεν προσφέρεται καθώς δεν είναι και ότι καλύτερο για τις προπονήσεις».

Για τα Κανάλια:

«Ξαφνικά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα από τους κατοίκους του χωριού μας λένε οι ομάδες. Έχουν επαναστατήσει λένε οι κάτοικοι του χωριού: για ποιο λόγο να δώσουμε το γήπεδο στη Νίκη Βόλου. Εμείς δεν είπαμε να πάμε δωρεάν, να πληρώσουμε. Όλη αυτή η άρνηση και η αναβολή είναι πραγματικά προβληματική. Οδηγεί σε σκέψεις ότι κάποιοι δεν θέλουν την ομάδα στα πόδια τους. Η ομάδα όμως είναι εδώ για να πάμε σιγά σιγά και στο αγωνιστικό κομμάτι, η διοίκηση είναι παρούσα σε όλα τα προβλήματα, οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι πληρωμένες ή προπληρωμένες που είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας και προς τρίτους και προς την ομάδα. Και όλα αυτά παρότι η ομάδα είναι πρώτη. Αγωνιστικά η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι πρώτη.

Έχουμε έρθει σε επαφή με ανθρώπους των Καναλίων και μας είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα από το χωριό. Μας είπαν να πάμε επίσημα μέσω του Δήμου για να μην υπάρχει πρόβλημα απ’ ευθείας με τις ομάδες και πήγαμε μέσω του Δήμου. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή για να λύσουμε το πρόβλημά μας; Θέλουμε να είμαστε νομότυποι, όσο ποιο τυπικοί γίνεται και διάφανοι».

«Το Πανθεσσαλικό θέλει 300.000€»

«Αυτή τη στιγμή για τις προπονήσεις κάποιες μέρες πηγαίνουμε σε πλαστικό και κάποιες φορές που χρειάζεται χόρτο για να κάνει η ομάδα την τακτική της και κάποιες ασκήσεις που χρειάζεται αναγκαζόμαστε και πηγαίνουμε σε γήπεδα έξω από τον Βόλο. Τώρα θα δούμε αν με αυτό το έγγραφο που έστειλε ο Δήμος Βόλου αν μπορεί να δοθεί λύση σ’ αυτά τα γήπεδα.

Με τις λύσεις που μας προτείνει ο Δήμος Βόλου πάλι αναγκαζόμαστε να μετακινηθούμε από το πολεοδομικό συγκρότημα. Πάλι θα αναγκαστούμε είτε με τα αυτοκίνητά μας είτε με λεωφορείο, που πάλι θα κοστίσει στην ομάδα. Επειδή τις επόμενες ημέρες θα μπορεί να δοθεί και πάλι το Πανθεσσαλικό για χρήση να μπορέσουμε να πάρουμε παραχωρητήριο για κάποιες προπονήσεις στο Πανθεσσαλικό. Από τις συζητήσεις που είχα με την εταιρεία Ολυμπιακών Ακινήτων θέλουν 300.000. Είναι αυτό το τίμημα για την συντήρησή του κάτι που είναι αδύνατο».

«Δύο άνθρωποι πληρώνουν τα πάντα»

«Αυτή τη στιγμή τις υποχρεώσεις τις ομάδας τις πληρώνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Όπως σας είπα και πριν κάποιοι άνθρωποι είναι προπληρωμένοι. Και όλα αυτά προκειμένου να λειτουργούν όλα σωστά. Από την αρχή είχαμε πει πως σε αντίθεση με το παρελθόν που υπήρχαν καταστάσεις περίεργες και σκοτεινές, μιλάω και για παλιά όταν οι ποδοσφαιριστές την δεκαετία του 2000 τότε που η ομάδα ήταν Γ’ Εθνική οι ποδοσφαιριστές γυρνούσαν και έτρωγαν γύρους ή κρουασάν με χρήματα των φιλάθλων. Τώρα υπάρχει η διατροφή των ποδοσφαιριστών, τα σπίτια είναι όλα πληρωμένα. Όμως πληρώνουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Δύο: ο Στέλιος Βούλγαρης και ο Βασίλης Λάμπρου».

«Η χθεσινή εικόνα του γηπέδου ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική»

«Η χθεσινή εικόνα του γηπέδου ήταν τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Μας στενοχώρησε όλους τόσο πολύ η κρύα ατμόσφαιρα και η απουσία του κόσμου. Η ομάδα όπως είπα και πριν είναι πρώτη αγωνιστικά και περιμέναμε μεγαλύτερη ανταπόκριση. Από το καλοκαίρι καλούμε τον κόσμο σε συσπείρωση. Η ομάδα είναι θαύμα που όχι από το μηδέν αλλά από το μείον αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε όλα της υποδειγματικά. Το μόνο που θέλουμε από τον κόσμο είναι το ελάχιστο: Ένα εισιτήριο. Δεν ζητάμε τίποτε άλλο. Παρ’ όλα αυτά πεισματικά κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να το δώσουν.

Έχουν δοθεί αυτή τη στιγμή από την αρχή της προσπάθειας αυτής δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Δεν θέλω να πω το νούμερο, γιατί δεν είναι σωστό. Πρέπει να καταλάβουν ότι η ομάδα ανήκει σε όλους μας, όχι σε τρεις, τέσσερις, πέντε… Ο καθένας βάζει το λιθαράκι του σ’ αυτή την προσπάθεια, ώστε στο τέλος να πανηγυρίσουμε αυτό που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Φτάνει μεταγραφική περίοδος. Η ομάδα θα ενισχυθεί. Πώς θα ενισχυθεί; Πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη ένας ή δύο άνθρωποι; Ή θα έχουμε απαιτήσεις και θα λένε να φέρουμε τον Ανιέτε;»

«Η λύση είναι το Πανθεσσαλικό»

«Αντιθέτως υπάρχει μια κριτική για την ισοπαλία στο Μαρτίνο, ισοπαλία στη Φαρκαδόνα, όλες οι ομάδες έχουν και τις κακές στιγμές. Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε. Ήδη η εικόνα της ομάδας σε σχέση με την προηγούμενη προπονητική κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.
Για το γηπεδικό είπαμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με την Πορταριά, ούτε με το Σέσκλο. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν δοθεί προς χρήση το Πανθεσσαλικό να μπορούμε να κάνουμε εκεί. Όχι κάθε μέρα άλλα κάποιες προπονήσεις την εβδομάδα. Και έναντι τιμήματος έτσι; Δεν είπαμε να πάει τσάμπα η ομάδα αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε ότι οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι χωρίς την ταλαιπωρία την καθημερινή, πού θα πάμε σήμερα, πού θα πάμε αύριο… Το κάθε γήπεδο έχει την ιδιομορφία του. Και κάποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν τραυματισμών φταίει και αυτό. Και η χρήση των πλαστικών γηπέδων και ότι πηγαίνουμε από γήπεδο σε γήπεδο».

Για το δίχτυ στο Π. Μαγουλάς

«Ένα δίχτυ θα απλωθεί περιμετρικά γύρω γύρω από το γήπεδο. Δηλαδή όλη η σκεπαστή θα έχει από πάνω έως κάτω αυτό το δίχτυ ώστε να μην μπορεί να πέσει αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό θα κοστίσει πάνω από 2.000€. Το δικό μας γήπεδο έχει την ιδιορρυθμία ότι είναι πολύ κοντά ο αγωνιστικός χώρος με την κερκίδα και το έχει ζητήσει και η αστυνομία και οι υπηρεσίες και οι επιτροπές που έχουν έρθει. Η αλήθεια είναι ότι τόσο στο ματς με τον Αιγινιακό που μπήκαν κάποιοι φίλαθλοι μέσα και το πληρώσαμε με 2.500€ και περιμένουμε και την απόφαση για το καπνογόνο που έπεσε στον αγώνα με τον Τύρναβο είναι χρήματα αυτά που πάλι θα βγουν από την τσέπη κάποιων ανθρώπων. Πιθανόν επειδή είμαστε και υπότροποι να έχουμε διπλασιασμό τιμωρίας. Πολύ φοβάμαι επειδή έχουμε ήδη ποινή μιας αγωνιστικής η τιμωρία θα είναι «κεκλεισμένων των θυρών».

Υπάρχει κίνδυνος αυτοί οι δυο άνθρωποι να κουραστούν και να φύγουν;

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, αν η ομάδα εξακολουθεί να είναι πρώτη, ενισχυθεί αγωνιστικά στο επόμενο διάστημα που θα έχουμε μεταγραφική περίοδο κι ο κόσμος εξακολουθεί ν’ απέχει, δεν ξέρω πόσο μπορούν να αντέξουν αυτοί οι δύο άνθρωποι. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η ομάδα ανήκει σε όλους, Νίκη είμαστε όλοι, κανένας δεν είναι παραπάνω ή παρακάτω και πρέπει σ’ αυτή την προσπάθεια να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι».

Για το αν έχουν γίνει λάθη διοικητικά

«Λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι κοιμούνται ή όσοι κάθονται στον καναπέ. Έγιναν κάποια λάθη καταρχήν στην δημιουργία της ομάδας, όμως τα διορθώσαμε και θα γίνουν και άλλες διορθωτικές κινήσεις και το επόμενο διάστημα. Έγινε βελτιωτική κίνηση στο θέμα του κορμού και νομίζω είναι προφανές ότι έχει αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Περιμένουμε περισσότερα πράγματα. Η ομάδα θέλει δουλειά και στον ψυχολογικό τομέα. Στην τακτική γίνεται καλύτερη δουλειά και στη φυσική κατάσταση αγωνιστική με αγωνιστική θα γινόμαστε καλύτεροι. Θα μας βοηθήσει μετά τον αγώνα με τον Θεσπρωτό το ρεπό που έχουμε οπότε θα έχουμε ένα διάστημα δύο εβδομάδων η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη στη φυσική κατάσταση για να πάμε στον αγώνα με την Νεοκαισάρεια πιο βελτιωμένοι. Υπάρχει κόσμος που γκρινιάζει και κόσμος που μας ενθαρρύνει. Οι περισσότεροι μας ενθαρρύνουν και μας στηρίζουν. Γιατί πραγματικά βλέπουν πόση μεγάλη προσπάθεια γίνεται απ’ όλες τις πλευρές».

Για το “-5”

«Σήμερα παρέλαβαν τα υπομνήματα οι δικαστές και την άλλη εβδομάδα θα βγει η απόφαση. Υπήρχε και το θέμα της φάρσας με το τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΠΟ. Δεν θέλω να πω περισσότερα επί της ουσίας. Έχουμε καθημερινή επαφή με τον δικηγόρο που παρακολουθεί την υπόθεση και αισιοδοξούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι πάρα πολύ καλή η αντιμετώπιση του ζητήματος τώρα στην Έφεση, πιο αναλυτική παρουσίαση του θέματος αυτού και αισιοδοξούμε ότι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε θετική κατάληξη».

Για την υπόθεση του -6 του ΟΦΗ που εκδικάζεται 16/12

«Είμαστε σε επικοινωνία με το νομικό τμήμα του ΟΦΗ, ο δικηγόρος μας με τον ΟΦΗ και εγώ προσωπικά μόλις τελειώσει αυτό το θέμα με τον Πιερικό αμέσως και εμείς θα κάνουμε έφεση και πιθανότατα θα συζητηθεί την ίδια μέρα 16 Δεκεμβρίου από κοινού με τον ΟΦΗ».

Για την εκκαθάριση

«Έχουμε ήδη δώσει σε δικηγόρο του Βόλου να ασχοληθεί με την υπόθεση περισσότερα δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή. Τώρα προέχει να πάρουμε τους 5 βαθμούς, να πάρουμε και τους 6 για να ξέρουμε πού βρισκόμαστε για να τρέξει ανάλογα η ομάδα την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου».

Για την ένσταση στην Φαρκαδόνα

«Έχει γίνει η ένσταση. Την Δευτέρα το βράδυ κατατέθηκε. Όποτε και να συζητηθεί τους βαθμούς θα τους πάρουμε. Οι άνθρωποι της Φαρκαδόνας έκαναν λάθος και θα υποστούν τις συνέπειες. Θα χάσουν τον βαθμό που πήραν στο γήπεδο και τρεις ακόμη, συν το χρηματικό πρόστιμο».

Τι προτείνει η Νίκη Βόλου στον Δήμο Βόλου για το γηπεδικό;

«Ζητάμε ίση αντιμετώπιση τίποτα παραπάνω. Ούτε εύνοια ούτε τίποτα. Όπως συμπεριφέρεται στο ένα το παιδί να συμπεριφέρεται και στο άλλο το παιδί το μεγάλο».

Για τα αγωνιστικά και το κλίμα που επικρατεί;

«Έχει γίνει καλύτερη δουλειά και στην τακτική και στην φυσική κατάσταση. Βέβαια δεν μας επιτρέπει αυτό το συχνό των αγώνων, παίξαμε αρκετά παιχνίδια Τετάρτη, Κυριακή να δουλέψει πιο εξειδικευμένα η ομάδα σε θέματα που υστερεί, στη φυσική κατάσταση. Έχει βελτιωθεί το κλίμα. Οι ποδοσφαιριστές δένονται ακόμα περισσότερο μεταξύ τους και νομίζω πως στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα».

Επηρεάζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα από την γκρίνια του κόσμου;

«Επηρεάζεται, φυσικά. Όταν υπάρχει γκρίνια ο καθένας κοιτάει να αναλάβει τις ευθύνες του. Γίνονται λάθη και αγωνιστικά που όμως η εικόνα βελτιώνεται όσο προχωράνε οι αγωνιστικές»

Για τους τραυματισμούς

«Ο Νάκας έχει ξεκινήσει σιγά σιγά να μπαίνει στην προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, θέλει όμως λίγο διάστημα ακόμα. Ο Παπαδόπουλος είχε ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο θα το δει με τον γιατρό. Ο Αλεξανδρής που τραυματίστηκε χθες είχε ένα πρήξιμο στον αστράγαλο. Ήταν πολύ δυνατό το μαρκάρισμα που δέχτηκε κι ελπίζω να επανέρθει γιατί είχε μια πολύ καλή παρουσία χθες. Ήταν από τους κορυφαίους. Είχε μάλιστα και την σέντρα στο γκολ του Μέτσε. Να πάρουμε βοήθειες σιγά σιγά και από παιδιά που μέχρι τώρα δεν έπαιζαν».

«Καλώ τον κόσμο να στηρίξει»

«Κλείνοντας να καλέσω και πάλι τον κόσμο να έρθει κοντά στην ομάδα. Με το ελάχιστο τίμημα. Το εισιτήριο. Το τελευταίο διάστημα παίζουμε πολλά εκτός έδρας , που σημαίνει ακόμα περισσότερα έξοδα και λιγότερα έσοδα».

Απομαγνητοφώνιση: Γιώργος Αποστολακόπουλος για το goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις