Πετράκης: Θα πάω τη Μαρούπα στα ποινικά δικαστήρια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Πέμπτη (22/10) ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Ηλίας Χατζηελευθερίου και ο έμμισθος σύμβουλος, Απόστολος Πετράκης αναφορικά με τελευταίες εξελίξεις και το μεγάλο πρόβλημα με το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Συναισθηματικά φορτισμένος ο τελευταίος αποχώρησε, αφού προηγουμένως είχε πει:

«Αυτά που έγιναν στην ΕΕΑ καταλύουν κάθε κράτος δικαίου. Ο φάκελος ήταν ίσως ο πιο άρτιος της κατηγορίας. Υπήρξε ειλημμένη απόφαση, δεν ξέρω γιατί. Δέχτηκα ρατσιστική επίθεση στην ΕΕΑ. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Άνθρωποι σαν εμένα δεν έχουν θέση στον ήλιο και πρέπει να είναι στο σκοτάδι. Δεν θα το ανεχτώ ν προσβάλλουν έτσι. Έχει γίνει δύο φορές. Η πρώτη ήταν όταν ως κρατούμενος πήρα άδεια να σπουδάσω και η σχολή δεν με δέχτηκε. Τρίτη δεν θα το δεχτώ. Άνθρωποι χωρίς καμία αξία να με προσβάλλουν έτσι. Ειπώθηκαν πράγματα και θα πάω τη Μαρούπα στα ποινικά δικαστήρια. Μου είπε η… Μακεδονομάχος ότι θέλω να διαλύσω ομάδα της Μακεδονίας. Το μήνυμα το παίρνουν κι άλλοι που βρέθηκαν στην ίδια θέση με μένα. Η Πολιτεία δεν μας αποδέχεται, μας θέσει περιθώριο, να μην εντασσόμαστε ξανά στην κοινωνία. Δουλεύω 20 ώρες τη μέρα…».

Ο Χατζηελευθερίου διάβασε πρώτα τη δήλωση παραίτησης του Πετράκη και την ανακοίνωση των μετόχων. Οι τελευταίοι δήλωσαν έκπληκτοι με την απόφαση της ΕΕΑ να αποπέμψει και να αποκλείσει τη Δόξα Δράμας από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την αιτιολογία ότι εκείνοι δεν είναι πραγματικοί ιδιοκτήτες, αλλά ο Πετράκης.

«Δεν έχει γίνει καμία μεταβίβαση στον Πετράκη ή σε κάποιο τρίτο. Είμαστε οι μόνοι μέτοχοι», συμπλήρωσαν και σημείωσαν: «Ο κύριος Πετράκης προσελήφθη ως έμμισθος σύμβουλος. Επιθυμούμε να μη γίνει αποδεκτή η παραίτησή του από το ΔΣ και καλούμε την ΕΕΑ να αναιρέσει την άδικη απόφαση, άλλως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».

Ο Χατζηλευθερίου, συμπλήρωσε επίσης ότι: «Η ομάδα προσέλαβε τον κύριο Πετράκη ως έμμισθο σύμβουλο, αυτός την «έτρεχε» και το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην προσέλκυση κάποιου επενδυτή. Είναι φανερό ότι δεν έχει γίνει μεταβίβαση. Ο Μπύρος έδωσε και την εγγυητική που χρειαζόταν. Μόνο έκπληξη μας προκαλεί η απόφαση».

Όταν τον ρώτησαν πού βρέθηκαν οι πόροι για να κινηθεί η ΠΑΕ ως τώρα, ο Χατζηελευθερίου είπε: «Δεν χρειάστηκε να μπουν χρήματα! Οι μισθοί αρχίζουν από τον Οκτώβριο. Από τότε και έπειτα θα φανεί αν έχει αξιοπιστία η ομάδα».

Μαυρόπουλος: «Θέλουν δεν θέλουν πιστοποιητικό»
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Γιάννης Μαυρόπουλος ζήτησε συγγνώμη για την αποχώρηση Πετράκη από την αίθουσα και εκτόξευσε «πυρά» προς την ΕΕΑ, λέγοντας ότι θα δώσει θέλει, δεν θέλει πιστοποιητικό. Μεταξύ άλλων είπε: «Ο άνθρωπος ζήτησε να δουλέψει, να ενταχθεί και να βοηθήσει την ομάδα. Η απόφαση ήταν ειλημμένη από τον τόνο και τις ερωτήσεις που μας έκανε η ΕΕΑ. Είναι καθ’ όλα νόμιμος, γνήσιος και κατέθεσε την ψυχή του. Η επόμενη μέρα δρομολογείται. Θα διεκδικήσουμε σε δεύτερο χρόνο το πιστοποιητικό. Βγήκε στο ράδιο η Μαρούπα και όταν παρενέβη ο Πετράκης, έκλεισε το τηλέφωνο. Έδειξε δειλία. Κυρία Μαυρούπα, κάνατε τεράστιο ατόπημα που θα σας κυνηγά σε όλη σας τη ζωή. Έκανε κωλοτούμπα και είπε ότι υπάρχει ελπίδα. Το ξέρουμε. Θα εκδώσουν πιστοποιητικό θέλουν δεν θέλουν».

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν η ΠΑΕ δεν πάρει πιστοποιητικό, δεν απάντησε και τόνισε:

«Δεν έχει κανείς δικαίωμα να μη δώσει πιστοποιητικό. Υπάρχει ΔΣ, οι μέτοχοι, ο Μπύρος. Να κατεβάσουμε τον Θεό; Στάθηκαν σε δημοσιεύματα και δηλώσεις. Κι εμείς ξέρουμε για την προσωπική ζωή της Μαρούπα, αλλά δεν έχουμε στοιχεία. Θα πάρει πιστοποιητικό. Το αξίζει, το δικαιούται. Οτιδήποτε άλλο θα έχει πολιτικό κόστος. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να σταθούν δίπλα μας. Αυτή η διοίκηση και ισχυρή είναι και ικανή να βγάλει το καράβι στη στεριά παρά τη λάσπη και τον πόλεμο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις