ΟΦ Ιεράπετρας: «Να λυθούν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών»!

Ο πρόεδρος του ΟΦ Ιεράπετρας πρότεινε λύσεις συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Την άποψη ότι αν η Super League 2 δεν εκκινήσει άμεσα, τότε με νομοθετική ρύθμιση θα πρέπει να λυθούν τα συμβόλαια όλων των ποδοσφαιριστών εξέφρασε ο Θανάσης Χηνόπουλος!

Ο πρόεδρος του ΟΦ Ιεράπετρας σε δηλώσεις του στην «ΕΡΑ Σπορ» επεσήμανε ότι αυτή είναι η θέση και των υπόλοιπων συναδέλφων του, η οποία εκφράστηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη.

«Ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος αλλά και το συμβούλιο που τον περιβάλλει έχουν κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν τους αρμόδιους παράγοντες ότι είναι θέμα επιβίωσης των ΠΑΕ το να ξεκινήσουμε άμεσα.

Είναι μια προσπάθεια την οποία ειδικότερα παλεύει ο κ. Λεουτσάκος εδώ και εβδομάδες. Εμείς θέλουμε ό,τι διέπει τη Super League 1 να διέπει και τη Super League 2 και την Φούτμπολ Λιγκ.

Είναι αλληλένδετα, είναι επαγγελματικές ομάδες, είναι εταιρείες. Δεν μπορεί να παίζει η Super League 1 και να μην παίζει η Super League 2 ή να παίζει η Super League 2 και να μην παίζει η Φούτμπολ Λιγκ.

Η μία κατηγορία εξαρτάται από την άλλη από σχέση ανόδων και υποβιβασμών ομάδων. Δεν θα επικαλεστώ το τι γίνεται στο εξωτερικό, τα βλέπετε… Επομένως, άμεσα, για την επιβίωση των κατηγοριών πρέπει ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα την Κυριακή.

Από ‘κει και έπειτα θα συμμορφωθούν όλες οι επαγγελματικές ομάδες σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ό,τι ισχύει στη Super League 1 θα ισχύει και στη Super League 2.

Όποιος είναι ανακόλουθος θα υποστεί τις συνέπειες, οποιεσδήποτε είναι αυτές.

Οι εταιρείες βουλιάζουν, θα υπάρξουν οικονομικές καταστροφές και παρά τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση να βοηθήσει στο μετρό των δυνατοτήτων της να σταθούν όλοι οι επαγγελματίες, εδώ μιλάμε ότι σε αντίθετη περίπτωση αν δεν ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να λυθούν τα συμβόλαια, να μην έχουν υποχρεώσεις οι εταιρείες και να μη βρεθούν στη φυλακή όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία!

Εγώ λέω τη δική μου θέση, έχω καταλάβει όμως ότι λέω τα ίδια πράγματα με διαφορετικά ίσως λόγια ή με τα ίδια λόγια μαζί με τους άλλους συναδέλφους μου, παράγοντες. Ο καθένας λέει την άποψή του.

Σας λέω, βουλιάζουν οι εταιρείες, έχουμε τεράστια συμβόλαια, ειδικότερα κάποιες ομάδες που έχουν διαθέσει χρήματα και είναι άδικο αυτό που γίνεται.

Πρέπει το αργότερο την ερχόμενη Κυριακή να παίξουμε μπάλα. Σας λέω, θα υπάρξει τεράστια οικονομική καταστροφή…

Ακούω ότι ενδεχομένως θα βγει κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που θα συμπεριλάβει το αίτημα μας, αλλά εάν δεν συμβεί αυτό, τα πράγματα θα είναι καταστροφικά.

Δεν είναι δυνατόν να παίζει η Super League 1 και να μην υπάρχει τίποτε από κάτω, μιλώ για τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο υφυπουργός αθλητισμού δείχνει κατανόηση, ωστόσο είναι θέμα από ‘κει και πέρα λοιμωξιολόγων, πρωθυπουργού και του γραφείου του, του κ. Γεραπετρίτη.

Περιμένουμε κάποια απάντηση όπως γνωρίζουμε απ’ τον κ. Λεουτσάκο. Εάν αυτή δεν ευδοκιμήσει, προφανώς θα πρέπει να γίνει μία τελευταία προσπάθεια. Θέλω να πιστεύω ότι το έχουν καταλάβει το θέμα.

Αλλά τουλάχιστον στο θέμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου υπάρχουν λάθη».

sportime.gr