«Αισιόδοξος για σέντρα τον Δεκέμβριο»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Ξενοφών Ρούσσης τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν έπρεπε να είναι επιφυλακτικοί με την έναρξη της Super League 2.

Αισιόδοξος ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 μπορεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο εμφανίστηκε ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής, Ξενοφών Ρούσσης. Σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ Fm Πάτρας 96,3 και στον Αλέξη Διγενή σημείωσε ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν έπρεπε να είναι επιφυλακτικοί και τόνισε πως αν είχαν σχέση με τον αθλητισμό, θα αποφάσιζαν διαφορετικά.

Αρχικά ο Ρούσσης δήλωσε:

«Για εμάς βασική προϋπόθεση είναι να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την παρουσία των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League 2 και της Football League ακολούθως. Έπρεπε να φτιάξουμε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ήταν αντίστοιχο με της Super League 1. Έγινε μεγάλη προεργασία σε αυτό τον τομέα.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε τίποτα στη Super League 2 που να προδιαθέτει και να προϋποθέτει μία κατάσταση. Δουλέψαμε με τους συνεργάτες μου και τον πρόεδρο της διοργανώτριας και φτιάξαμε ένα πρωτόκολλο πολύ καλά εναρμονισμένο με τη Super League και πιστεύω ότι βάσει αυτού υπάρχουν πολύ καλές προϋποθέσεις και εχέγγυα για να μπούμε στο πρωτάθλημα κανονικά».

Σε ερώτηση γιατί είναι επιφυλακτικοί οι λοιμωξιολόγοι, απάντησε:

«Η άποψή μου είναι ότι οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ βλέπουν τη γενική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα και γι’ αυτό είναι επιφυλακτικοί. Δεν θα έπρεπε να είναι. Άλλο ο γενικός πληθυσμός και άλλο μια ομάδα γενικού πληθυσμού που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο. Είναι καθορισμένο, θα ξέρουμε ποιοι θα μπαίνουν μέσα. Δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, ώστε να πάρουν ελεύθεροι μια θετική απόφαση.

Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι που ασχολούνται να είναι του αθλητισμού. Αν δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε γήπεδο και δεν έχουν γνώση του αντικειμένου, δεν μπορείς να τους πείσεις εύκολα…».

Για το «κλειδί» ώστε να ανάψει το πράσινο φως:

«Η συνολική πορεία της Super League 1. Έχει το ίδιο πρωτόκολλο και πέτυχε απόλυτα. Τα κρούσματα είναι ελάχιστα. Υπάρχει άριστη διεκπεραίωση από τους γιατρούς. Το ίδιο θα γίνει και στη Super League 2. Είμαι αισιόδοξος και υπερθεματίζω ότι στην πορεία θα πάμε καλά. Θα είμαστε διαρκώς από πάνω και θα έχουμε διαρκή συνεργασία με τους γιατρούς των ομάδων».

Αν είναι αισιόδοξος ότι το πρωτάθλημα μπορεί να εκκινήσει τον Δεκέμβριο:

«Είμαι αισιόδοξος. Από τη δική μου πλευρά έχω κάνει υπέρτατο αγώνα γι’ αυτό. Πιστεύω ότι θα το δεχτεί ο ΕΟΔΥ. Εκεί είναι το θέμα. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάει καλά όπως και η Super League 1».

Ακολούθως ρωτήθηκε αν θα προτείνει έναρξη του πρωταθλήματος στις 2 Δεκεμβρίου σε τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (19/11) και απάντησε:

«Ναι, ναι θα το προτείνω. Ελπίζω να γίνει. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο. Και αυτός αγωνίζεται για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του. Και εμείς σαν υγειονομική επιτροπή κάναμε ό,τι ήταν δυνατό. Η σκέψη μας είναι το συντομότερο δυνατό να αρχίσει το πρωτάθλημα».

Συμπλήρωσε, επίσης, ο Ρούσσης ότι και στη Super League 2 το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει αναβολή αγώνα εάν από τον τελευταίο έλεγχο προκύψουν πέντε κρούσματα και ότι προβλέπεται ένα μοριακός τεστ κάθε εβδομάδα».

Απόδοση: FL News

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις